Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Comunicat davant l'accident de metro a València
11 jul 2006
Abans que res, aquest escrit vol expressar el nostre més sincer condol amb els/les ferits/des i les famílies dels morts/es a l’accident de la línia 1 de Metro València, i rebutjar tota mena d’oportunisme polític que se’n puga derivar del fatídic succés.
Dit açò i amb el màxim respecte cap a les víctimes i afectats/des directes, l'Assemblea de Joves de València-L'Espart i l'Assemblea de Joves de L'Horta Sud-L'Aixada volen exposar els següents punts:

o Rebutgem qualsevol informació que culpe de l'accident als/les treballadors/es de Metro Valencia, apel·lant a què qualsevol errada humana hauria de ser superada per uns correctes mitjans de seguretat.

o Denunciem amb coneixença, com a usuaris/es habituals de la línia 1 de Metro Valencia, el mal estat dels trens que circulen a diari per aquesta línia i les deficiències visibles en l'estat de les vies en diferents trams al llarg de la línia, que té uns vint anys d'antiguitat. El triple xoc de trens a Paiporta el setembre passat, el descarrilament de fa uns mesos també a Paiporta o els diferents accidents mortals als passos a nivell, conjuntament amb els últims fets, demostren que aquesta línia no es troba en correcte estat per funcionar.

o Coneguem de primera mà, com tots/es els/les usuaris/es habituals de la línia 1, el lloc concret de l'accident: la revolta a l'eixida de l'estació de Jesús, concretament la bifurcació entre la línea 1 i la línia 5, i les dificultats dels trens de la línia 1 al passar per dit tram. Qualsevol usuari/a pot comprovar al passar-hi que alguna cosa no funciona bé en eixa zona, els sorolls són estridents i els tremolors constants.

o Denunciem les grans despeses econòmiques de la Generalitat Valenciana, Ajuntament de València i Diputació de València, en obres faraòniques, en events internacionals de ressò mediàtic i en visites injustificables que presenten València cap a fora com una ciutat a l'avantguarda i moderna, però que amaga una altra realitat. Una realitat de mancances en polítiques socials, d'abandonaments dels interessos reals de les classes populars o de manca d'inversions en infrastructures bàsiques com és la línia 1 de Metro Valencia.

o Mostrem la nostra indignació davant les declaracions de la classe política valenciana. Personatges com Rita Barberà o Francesc Camps parlen de l'accident com un event "fortuït", "casual" "imprevisible", enganyant la societat valenciana i derimint tota mena de responsabilitats quan el sentit comú i la coneixença diària de la línia 1 diu que era qüestió de temps un accident amb conseqüències greus.

o Lamentem que hagen de ser les classes populars valencianes com els/les treballadors/es, dones, estudiants/es, immigrants/des i gent major qui haja de pagar amb la seua vida les conseqüències d'una política de malversació i mala utilització de fons públics que no permeten assegurar uns mínims de benestar social bàsic, i culpabilitzem de tot açò a la classe política que actualment ocupa les institucions valencianes.

Assemblea de Joves de València-L'Espart
Assemblea de Joves de L'Horta Sud-L'Aixada
CAJEI
(Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat