Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
Creu Roja i les empreses amb les quals es vincula [proposta d'acció]
11 jul 2006
Creu Roja és, possiblemente, l'O.N.G. més gran i més antiga de les (moltes) ke podem trobar avui dia.
La seva tasca és molt respectable: atenen els immigrants que arriben en pasteres, ajuden les víctimes de guerres i catàstrofes, atenen les persones grans, ajuden a les platges, etc. però, alhora, es vinculen amb empreses ke no coincidexen gaire en akests valors, propers als drets humans.
Un exemple poc conegut d'aixó seria l'empresa Wesser, empresa multinacional d'arrel alemanya ke podem trobar a Barcelona *.
Els treballadors de Wesser (ke no són reconeguts com a treballadors, ni tenen contracte laboral, sinó ke són contractats amb contracte mercantil i oficialmente són "col·laboradors mercantils") es dediken a captar socis per O.N.G.s com Creu Roja al carrer.
Se'ls diu ke el seu treball és bonic, perkè és per una bona causa, ke s'ho passaran bé i ke guanyaran fàcilment més de 700 € al mes (informació extreta de la seva web <wesser.es>).
També els diuen ke han de fer un mínim de 40 socis al mes i ke això és fàcil, és clar, si s'esforcen.
La trista realitat és ke fer 40 socis en un mes és tan fàcil com fer aparéixer un príncep petonejant una granota, de manera ke els treblladors es cremen en un treball més aviat estressant, guanyen una misèria i, al cap de poc temps, són acomiadats sense indemnització perkè no han arribat al mínim i l'empresa s'ho pot permetre, ja que darrera als acomiadats tenen una nova "camada" d'aspirants a captadors.
En la meva experiència personal, vaig treballar 4 setmanes en una jornada de 4 hores diàries, vaig fer 10 socis (la qual cosa, per molt ke diguin, està força bé) i he cobrat (al cap de més d'un mes) poc més de 100 €. Per si tot això fos poc, l'empresa et reté un 25% del ke cobres fins ke no es confirmi ke els socis són segurs.
Akest és un exemple de sobreexplotació dels treballadors, però Wesser no és l'única empresa "bruta" amb la qual Creu Roja es vincula.
També hi ha el cas d'Iberia, empresa ke va d'"humanitària", col·laborant amb Creu Roja però ke, alhora, participa en la deportació d'inmigrants sense papers.
Com a darrer exemple, el del S.C.H., el banc més gran d'Espanya, propietat d'un dels homes més rics d'akest estat i ke és l'exemple perfecte d'entitat amb afany de lucre. L'S.C.H. no només intenta fingir intencions "humanitàries", sinó ke ho fa al mateix temps ke explota els seus treballadors i roba als seus clients.
Per akests motius (i potser hi ha d'altres, reconec ke no sóc la persona més informada sobre akest tema) faig una crida a enviar a Creu Roja mails, cartes i trucades, reclamant-los ke es desvinculin de qualsevol empresa que atempti contra els drets humans, de cara a ser una mica coherents amb les idees ke diuen defensar (i, perkè no, a millorar la seva pròpia imatge).
La direcció d'e-mail de Creu Roja Espanya és
informa ARROBA cruzroja.es
La seva direcció física i número de telèfon a Barcelona són
932051414
AVENIDA DE VALLVIDRERA, 73
08017 BARCELONA
i a Madrid
915336665
AVENIDA DR. FEDERICO RUBIO Y GALI n.3
28039 MADRID
Tfno.: 915334120
Res més, només demanar a la gent ke féu còrrer la veu!
* C/ Paris, 183 4t 1ª

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Creu Roja i les empreses amb les quals es vincula [proposta d'acció]
12 jul 2006
que van ajudar a desallotjar amb els seus mètodes "humanitaris" les casernes de st.Andreu okupades per centenars de persones.
Sindicat Terrassa