Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Valoració de la visita del papa, per Església Plural
10 jul 2006
VALORACIÓ DEL VIATGE DEL PAPA A VALÈNCIA

En primer lloc manifestem el nostre sincer respecte per totes les persones que s'han aplegat al voltant del Papa en aquest viatge a València i els desitgem que l'experiència que han viscut els ajudi a viure més profundament la seva fe.

Com a membres de l'Església catòlica demanem perdó a tots i totes els qui sentint-se estimats per Déu, es senten marginats per la institució eclesiàstica. Els encoratgem a viure amb plenitud la seva opció de família, a seguir creixent en la fe en Jesús i a treballar per una Església que no discrimini ningú pel seu gènere, orientació sexual o opció de vida familiar. Som molts els fidels catòlics que els fem costat, els reconeixem com iguals i compartim el seu patiment.

Més enllà de l'espectacle de masses i de la promoció turística de la ciutat de València, que ens ha ofert aquest viatge de Benet XVI, no queda cap missatge ni resultat pastoral que aporti quelcom a la societat respecte de l'indispensable debat sobre el valor fonamental de la família com instrument sociabilització, de solidaritat, de cohesió, d'estabilitat emocional i de transmisió de valors humans i ètics.

Les Jornades Teològiques sobre la família han resultat estèrils, sense contingut ni resultats, més enllà dels tòpics pietosos de sempre i de la reiteració en les crítiques al govern Zapatero. Una oportunitat perduda per la manca de pluralitat i de llibertat amb què l'organització ha preparat aquest esdeveniment.

Els viatges del Papa Benet segueixen un guió semblant als del seu antecesor. Cap interès per acostar-se als problemes reals de les persones, tan sols un exercici de culte a la personalitat del cap de l'Església i d'autocomplaença que preten amagar els grans problemes que té l'Església per anunciar Jesús en una societat que viu alliberada de la tutela eclesiàstica i que es mostra crítica amb totes aquelles manifestacions i actuacions de la institució eclesiàstica que percep com a imposicions contraries als valors que té assumits i a la llibertat de consciència.

Finalment, en l'aspecte polític, el to del viatge de Benet XVI s'ha d'interpretar com una desautorització a les postures beligerants i fanàtiques del sector més conservador de l'episcopat espanyol. El Papa no ha assumit el discurs tremendista i apocaliptic d'aquest grup de cardenals i bisbes, ni ha fet públicament una crítica expresa al govern espanyol.

Barcelona, 10 de juliol de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Valoració de la visita del papa, per Església Plural
10 jul 2006
"...Com a membres de l'Església catòlica demanem perdó a tots i totes els qui sentint-se estimats per Déu, es senten marginats per la institució eclesiàstica...."

Vosaltres els de l'esglèsia plural sou com els altres i demaneu perdo tan sols als creients i als altres que ens donguin. Que ens donguin pel sac als usuaris de metro ateus, i que es fotin els milers de valencians agnostics que han hagut de suportar una ciutat plena de gent de l'opus i altres sectes perilloses.

Sols penseu en els altres i sols us preocupa que hi pugui haver algun gai creient que deixi de creure per culpa del papa. El que us hauria de preocupar és estar a la mateixa organització qu eestà fomentant la progressió de la SIDA a l'Àfrica, l'organització que excomulga nenes violades per sotmetres a un abortament mentre perdona als capellans violadors, a la institució que dòna cobertura a les tesis franquistes, que va encobrir durant 40 anys a un genocida, que ha col·laborat amb tots els regims sanguinaris, que sols s'atrebeix a criticar els petits i és servil amb els poderosos....

No és que sigui ateu, avui en dia ja soc anticatòlic beligerant perquè sou la organització que més mal ha causat i més en causa.

La terra no és plana, algun dia ho haureu d'acceptar, la única cosa realment plana és l'encefalograma dels catòlics!
Re: Valoració de la visita del papa, per Església Plural
11 jul 2006
I el vostre sincer "respecte" per la gent que s'hi va aplegar...fa ferum.

Però si eren tots una colla reaccionaris!!!
Sindicato Sindicat