Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>>>>Judici contra militants del SEPC per l'acció contra els mossos al saló de l'ensenyament>>>>>>>>>>>>
10 jul 2006
Comunicat del Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC) i
Alerta Solidària davant el judici als i a les encausades per
lâacció al saló de lâensenyament âEstudiaâ?
El proper 31 de juliol tindrà lloc a Barcelona el judici per lâacció realitzada al saló de lâensenyament âEstudiaâ? en denúncia per la presència insultant dels Mossos dâEsquadra, ocupant un stand propi, entre les entitats dâassessorament acadèmic.

La Generalitat de Catalunya impulsa lâacusació contra 8 persones militants del sindicat independentista a qui sol·licitarà la imputació de lesions i desobediència a lâautoritat , malgrat que lâacció en la que sâabocà pintura vermella sobre un cotxe patrulla situat al mig del saló fou pacífica i no alterà cap esdeveniment.


Per situar en el context adequat aquest judici i alhora per a fer una crida a la solidaritat amb les persones encausades, creiem necessari puntualitzar diferents aspectes:

El saló de lâensenyament âEstudiaâ? és organitzat per la Fira de Barcelona i coordinat per la Generalitat de Catalunya a través de les conselleries recentment fusionades dâeducació i dâuniversitats. Sobre el paper, lâobjectiu és informar a aquelles persones que volen ampliar la seva formació acadèmica. Per tant, sâhi apleguen universitats, públiques i privades, centres formatius diferents com acadèmies dâidiomes i altres entitats relacionades amb lâeducació.

Dâuns anys ençà però, el Saló està esdevenint cada cop més una operació comercial i de marketing a gran escala, on centres privats es dediquen a cercar consumidors de productes educatius. A més, els stands dâaquestes entitats solen ser els més grans i ben situats, en detriment de lâespai que, per exemple, es cedeix als col·lectius sindicals i estudiantils. Progressivament, els i les estudiants som vistos com a clients consumidors en comptes dâusuaris. Quan el que volem no és rebre, sinó participar.

En la mateixa dinàmica degenerativa del Saló, al costat de lâoperació comercial dels centres privats, repeteixen en els darrers anys, en operació de neteja dâimatge els Mossos dâEsquadra i lâexèrcit espanyol, que els serveix alhora per al reclutament de joves.

Al nostre parer, amb policia i exèrcit al saló es representen uns valors completament oposats als que ha de promoure lâensenyament públic: lâesperit crític dels i de les estudiants, la transformació social o bé la participació en comptes de la disciplina jeràrquica.

Agreujant lâabsurda presència policial al saló, cal recordar el paper dels Mossos dâEsquadra en la darrera gran manifestació estudiantil del 17 de novembre, on 46 persones, 24 dâelles menors dâedat, varen ser detingudes després de la manifestació en defensa de lâensenyament públic convocada per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) i que aplegà a 10.000 estudiants. Havent carregat contra els estudiants, les detencions comportaren escenes dâhumiliació i càstig a més dâagressions físiques, vexacions i irregularitats a comissaria. Amb acusacions de desordres, atemptat, resistència i lesions, els processos judicials avancen al torn que les denúncies interposades contra els agents estan gairebé totes arxivades. Tot plegat fou una demostració de força del recent desplegament policial alhora dâun intent de restar importància a lâèxit de la mobilització. Rècord fou també el nombre de detencions en una manifestació dâestudiants, pel qual la Consellera Tura nâhagué de donar explicacions al Parlament i a diferents rectors.

Ãs en aquest context que el sindicat Alternativa Estel va realitzar una acció simbòlica de denúncia consistent a abocar pintura vermella a un automòbil del cos policial mentre es desplegava una pancarta al·lusiva. Policies de paisà i antiavalots reprimiren lâacció identificant a 5 persones, una dâelles detinguda. Al mateix sac, identificaren a tres militants més que eren a lâstand del sindicat en aquells moments. Al dia següent, els agents amenaçaren als companys i companyes que eren a lâstand per tal que retiraren les octavetes crítiques amb la presència policial al saló. Tot plegat fou precedit per dos dies en els que els sindicats Alternativa Estel i Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (ara units en el nou Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans), repartiren octavetes explicatives, fins i tot als mateixos agents, on denunciaven la seva presència i la de lâexèrcit espanyol (denúncia compartida per accions i campanyes dâaltres entitats com la Federació dâOngâs per la Pau, lâAssemblea Antimiliarista, la CGT, USTEC...).

La desproporció de lâacusació es suma a la sorpresa que són les 8 persones que aquell dia van ser identificades en diferents indrets les que estan inculpades en el judici del dia 31. En un primer moment sâarribà a fixar data de judici per faltes per a lâúnica detinguda però quedà aplaçat per la inclusió en lâarxiu, per part dels Mossos dâEsquadra de les altres persones a qui, la Generalitat preveu sol·licitar, en la vista per faltes del dia 31, un judici per desobediència a lâautoritat i lesions Cal remarcar, per tant, que lâacció policial ha servit també per encausar a militants del nostre sindicat que lâúnic delicte que van cometre va ser el dâestar a una parada de la organització, situant-nos davant un nou cas repressiu i polític cap al moviment estudiantil.

Finalment, i per donar suport als companys i a les companyes encausades, des del SEPC i Alerta Solidària, convoquem una concentració el mateix dia 31 de juliol, a les 11 del matí, davant dels jutjats de Barcelona (Passeig Lluís Companys, 5).

Concentració de solidaritat
31 de juliol, 11 hores
Jutjtas de Barcelona
Passeig Lluís Companys, 5

Barcelona, 10 de juliol de 2006

Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC)
Alerta Solidària

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>>>>Judici contra militants del SEPC per l'acció contra els mossos al saló de l'ensenyament>>>>>>>>>>>>
10 jul 2006
EL comunicat és conjunt amb l'orgabització antirepressiva Alerta solidària.
Re: >>>>>Judici contra militants del SEPC per l'acció contra els mossos al saló de l'ensenyament>>>>>>>>>>>>
10 jul 2006
amunt els k lluiten !
gràcies per lluitar per la resta ...

Força al nou sindicat SEPC
Re: >>>>>Judici contra militants del SEPC per l'acció contra els mossos al saló de l'ensenyament>>>>>>>>>>>>
10 jul 2006
El 31 de juliol tots a kridar ben fort als jutjats!!!

K sapiguen k no estan soles!!! Els mossos i els exèrcits fora de les nostres terres!!!!!!!!!!!!!
Amunt !
11 jul 2006
Logo.jpg
Tots a la concentració !
Mira també:
http://www.sepc.cat
Re: >>>>>Judici contra militants del SEPC per l'acció contra els mossos al saló de l'ensenyament>>>>>>>>>>>>
11 jul 2006
vinga penya!!!

visca la solidaritat!
aturem la repressió!
visca el SEPC!

per cert, la web no és veu!! el logo mola, millor que el provisional aquell
Sindicat