Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
2 anys de govern socialista
08 jul 2006
2 ANYS DE GOVERN SOCIALISTA

El Govern socialista té una manera d'actuar molt més pacífica i respectuosa que el Govern anterior.

També ha permès suscitar esperances sobre un procés de pau a Euskadi. (Això és importantíssim.)

Una gran quantitat d'immigrants han obtingut la regularització, però una gran quantitat encara no la tenen.

En l'aspecte laboral ha mantingut una actitud ben poc social: en les converses de concertació amb patronal i sindicats ha defensat abaratir l'acomiadament.

Ha incomplert clarament la promesa d'acceptar el projecte d'Estatut que sortís del nostre Parlament. I ha rebutjat el projecte de reforma dels bascos.

En un sentit més general, observem un bon balanç positiu:
Retirada de l'Iraq / Suspensió i reelaboració de la Llei d'ensenyament / Suspensió del PHN i del transvasament de l'Ebre / Llei integral contra la violència de gènere / Llei del matrimoni de les persones homosexuals / Pla de xoc per l'habitatge / Llei d'atenció a la dependència / Llei contra el tabac / Permís de conducció per punts...

Però el conjunt de les coses importants i pendents encara és molt pesant: Pensions baixes / Atur i precarietat laboral / Erradicar la tortura / Fiscalitat més progressiva / Reforma de la Llei d'Estrangeria / Disminuir pressupostos militars / Compliment del protocol de Kyoto / Controlar la subcontractació en la construcció / Humanitzar les presons / 0'7 % de cooperació internacional...

Ens caldria molta pressió i mobilització per obtenir un grau més important de bon govern. Pressió des dels partits i sindicats, i mobilització des del carrer.
EUiA del Guinardó - Juliol de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Batalla pel diccionari
09 jul 2006
Company Antoni Ferret:

Afirmar que tenim un govern socialista, es afirmar que el govern es regeix pels principis dels socialisme.

Totes les reformes econòmiques dels Governs del PSOE (començant per lâultima reforma laboral) ens situen en unes coordenades clarament neoliberals.

Simplement socialisme i liberalisme son termes antagònics.

Si socialista i liberal són termes antagònics, i la majoria dels seus dirigents són de les classes benestants? per que cony anomenem titllem a aquest Govern de âsocialistaâ??

Finalment no puc acabar sense dir que el millor socialisme, es aquell que esta precisament auto-administrat pels propis interessats, de abaix a dalt, al marge de qualsevol govern, seguint els principis federalistes. El socialisme llibertari.

A les coses pel seu nom.
Re: 2 anys de govern socialista
10 jul 2006
P.S.O.E. = P.P.S.O.E.
Re: 2 anys de govern socialista
10 jul 2006
Tens raó. Hauríem d'haver posat, de títol, «2 anys de govern del PSOE».
Va ser un lapsus pel costum.
Sindicat