Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Lleida] Entrega a la Paeria dels noms alternatius als carrers franquistes
07 jul 2006
La Iniciativa Ciutadana per la retirada de la símbologia franquista i en homenatge als i les lluitadores per la llibertat entrega per segona vegada les propostes de noms de carrers a l'Ajuntament de Lleida.
Aquest matí s'ha tornat a entregar els noms proposats des de la Confederació General del Treball per substituir els dels carrers franquistes. Durant l'entrega s'ha realitzat una concentració amb membres de les diferents entitats i associacions que estan treballant en la "campanya per la retirada de tots els símbols feixistes de Lleida i en homenatge als i les lluitadores per la llibertat". Es important recordar que la CGT ja va fer aquesta entrega al 2002 sense que l'Ajuntament dones cap resposta. Des del sindicat llibertari i les altres entitats s'ha cregut convenient repetir l'entrega degut a les paraules de Pere Alonso a diferents mitjans de comunicació local en que afirmava que no s'havia produït mai aquesta entrega.

Des de la campanya ciutadana volem deixar palès que seguirem entregant tants cops com faci falta les nostres propostes de carrers i que si l'administració no dóna resposta canviarem nosaltres les plaques dels carrers per altres amb noms de gent tant representativa i important per la ciutat com Joaquím Maurín. Perquè no podem permetre l'oblid i perquè volem recuperar una part de la història que ens ha estat prohibida molt de temps no aturarem cap de les nostres accions fins aconseguir els dos principals punts de la campanya:

- La retirada de tots els símbols feixistes: Plaques del Ministerio de la Vivienda, Plaques de carrers amb noms franquistes i el monòlit de la Plaça Cervantes.

- I el reconeixement públic als lluitadors i lluitadores que donaren la seva vida per defensar el nostre poble, la nostra cultura i els drets socials dels i les ciutadanes.

Lleida, 7 de Juliol de 2006


Campanya Ciutadana per la retirada de la símbologia franquista i en homenatge als i les lluitadores per la llibertat.


carrers alternatius 7-6-06 rp.jpg
[Lleida] Entega de noms alternatius als carrers franquistes
Darreres notícies relacionades:


[Lleida] L'Assemblea de Joves retorna la simbologia franquista a l'Ajuntament
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263770/index.php

[Lleida] L’Assemblea de Joves retira tots els noms de carrers franquistes de la ciutat
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/263061/index.php

- [Lleida] Mig centenar de joves es manifesten per la retirada de la simbologia feixista
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/261693/index.php

- [Vídeo de la cercavila del 10 de juny: http://www.youtube.com/watch?v=mEWb5LGPVe0 ]

- [Lleida] L'Assemblea de Joves se suma a la campanya contra els símbols feixistes exigint la retirada de les plaques franquistes
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/259753/index.php
Mira també:
http://www.simbolsfeixistes.tk

This work is in the public domain
Sindicat