Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : laboral : mitjans i manipulació
BRAUN: Dos joves advocats del gabinet Garrigues Walker es tanquen a una oficina de Braun durant 10 hores
06 jul 2006
ESPLUGUES DE LLOBREGAT // Havien vingut a negociar el tancament de l'empresa

La primera versió dels fets de Braun és que la plantilla ha retingut a dos advocats del gabinet Garrigues Walker. El comunicat victimista del gabinet va confondre interessadament a la premsa i a molta gent.
Segons versions de la plantilla, dos advocats joves han arribat a la fàbrica amb un guió ja escrit, sense possibilitat de negociació. La seva oferta per a tancar Braun: una indemnització de 45 dies per any treballat amb un màxim de 31 mensualitats i les prejubilacions als 54 anys al juny06. Aquesta postura no agrada al comitè d'empresa doncs es veu com una provocació i gairebé com riure's a la cara de la gent que porta més de 30 anys treballant durament.

resized_GWalker a braun 5jul06 086.jpg


Quan finalitza la reunió, cap a les 11h, un grup de persones s'apropa a l'oficina on estan reunits els advocats per veure'ls sortir. Aquestes dues persones s'espanten i es tanquen allà mateix col·locant a vigilants a la porta. La gent no entén la situació però comença a avisar a la resta de la plantilla el que està passant. S'atura la producció i s'espera a que sortin.

Si fins ara s'estava valorant la negociació per arribar al tancament, els crits de tothom eren: 'No al tancament'. De seguida s'ha convocat vaga indefinida des del 10 de juliol fins el 21.

El gabinet emet un comunicat dient que dos advocats estan retinguts pels treballadors. La policia (uniformada i sense uniformar) ja estava allà i poc a poc va arribant més. A les 14h arriba el torn de tarda i el personal comença a bloquejar sortides per una possible entrada de la policia antiavalot.

resized_GWalker a braun 5jul06 039.jpg


Les hores transcorren. A les 19h un grup de 6 policies antiavalots se situa a la porta de Braun filtrant els moviments. Els comentaris d'alguns policies era que els advocats s'havien equivocat amb la seva actitud tancant-se d'aquella manera. Els mitjans de comunicació arriben a accedir dins l'edifici quan sorprenentment s'obre alguna porta.

resized_GWalker a braun 5jul06 074.jpg


La gent està molt nerviosa i cansada doncs porta des de les 6h a la fàbrica. El carrer és Braun. La gent, també cansada de la premsa que després amaga les informacions sobre el tancament, segons molts crits. Alguna persona solidària s'ha apropat a recolzar la lluita de la plantilla.

Entre les 20h i les 21h, una dotzena d'antiavalots accedeix a l'interior de la fàbrica per suposadament 'alliberar' als dos retinguts. El cert és que treballadors i treballadores no han ofert cap resistència i han anat sortint per facilitar la sortida dels advocats. Passada l'hora dels telenotícies, aquests decideixen abandonar l'oficina.

resized_GWalker a braun 5jul06 032.jpg


Al carrer espera un gran grup de gent que increpa als advocats i els hi recorda el cabreig que tenen per les insuficients ofertes per al tancament. Encara que el gabinet Garrigues Walker havia anunciat que la plantilla havia retingut a dues persones, van ser aquestes dues qui van marxar de Braun dins d'un furgó policial. Els crits a la policia ja ho deien: 'Aneu a buscar els delinqüents de veritat'.

Un cop marxen, la gent es comença a tranquil·litzar i s'alegra per la marxa de la jornada de lluita. Demà és un altre dia, a repartir fulls de boicot als productes Procter&Gamble, Gillette i Braun a les portes del 'Corte Inglés' de Diagonal i plaça Catalunya.

El proper 10 hi ha cita amb l'Administració catalana per resoldre el conflicte i el 17 es convoca una manifestació a Madrid a la seu de P&G.
Mira també:
http://www.entrebastidors.info
http://boicotpg.sky.prohosting.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: BRAUN: Dos joves advocats del gabinet Garrigues Walker es tanquen a una oficina de Braun durant 10 hores
06 jul 2006
Bravo!
a estaria be que el 15 de Juliol la plantilla de Braun vagi a la mani que convoca la CNT per lo de Mercadona. Son dos lluites diferents pero amb el mateix problema de fons: la explotacio i la precarietat. Es podria convertir la mani en un crit unanime contra l´explotacio.
Al meu sindicat estem en contacte amb la plantilla de Braun. Ho proposarem.
Avant amb la lluita.
Re: BRAUN: Dos joves advocats del gabinet Garrigues Walker es tanquen a una oficina de Braun durant 10 hores
06 jul 2006
Dóno per suposat que el gabinet Garrigues Walker és el de la part de l'empresa, no?

D'altra banda, a l'article es parla d'una vaga indefinida, però es defineix molt bé que aquesta s'acaba el 21 de juliol. En què quedem??
Re: BRAUN: Dos joves advocats del gabinet Garrigues Walker es tanquen a una oficina de Braun durant 10 hores
06 jul 2006
++ info sobre el tema en:

www.kaosenlared.net/noalcierredebraun y tb

www.kaosenlared.net/noaltancamentdebraun

Es una sección nueva en Kaos en la Red gestionada por trabajadores/as de BRAUN ...
Re: BRAUN: Dos joves advocats del gabinet Garrigues Walker es tanquen a una oficina de Braun durant 10 hores
06 jul 2006
Doncs castreu-los i que n'aprenguin!
Sindicato Sindicat