Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Pel Tancament inmediat dels centres d’internament, Solidaritat amb els detinguts del CIE de Barcelona
03 jul 2006
Barcelona la II Caravana Europea per la llibertat de Moviment. Aquesta iniciativa va veure la llum a Ceuta la tardor passada. I centrava les seves reivindicacions en la denúncia de la mort davant de les balles de Ceuta i Melilla de 40 persones emigrants.
Pel Tancament inmediat dels centres d’internament, Solidaritat amb els detinguts del CIE de Barcelona


El passat dissabte 24 de Juny s’iniciava a Barcelona la II Caravana Europea per la llibertat de Moviment. Aquesta iniciativa va veure la llum a Ceuta la tardor passada. I centrava les seves reivindicacions en la denúncia de la mort davant de les balles de Ceuta i Melilla de 40 persones emigrants.

Aquest fet només era la punta de l’iceberg d’una situació que dia a dia s’agreuja en tot el territori europeu. La política de fronteres que des de la Unió Europea s’està duent a terme, ha afavorit l’aparició de constants vulneracions dels drets humans en tot el territori europeu: morts , deportacions, maltractaments, mobilitzacions de patrulles navals i aeres per controlar les costes europees, reclusió en centres d’internament fins a 40 dies en unes condicions infrahumanes, tractes vexatoris reiterats,.... En definitiva,el fenomen migratori que avui dia és viu en els nostres països, essent una realitat inevitable fruit d’un sistema econòmic discriminatori i explotador, s’afronta a través de polítiques clarament restrictives i sobretot extremadament repressives.

Més enllà del que succeeix a les fronteres exteriors europees i en els països de transit migratori, cada cop més trobem el que podem anomenar les fronteres interiors que se situen al vell mig de les nostres ciutats. Estem parlant del control d’identitat permanent al que estan sotmeses les persones emigrants que resideixen en algun país de la UE. La constant amenaça de la deportació, la limitació en la seva llibertat de moviment i permanència, afavoreix un ambient d’incertesa i por que impregna constantment les seves vides.

A aquesta situació s’hi afegeix la preocupant proliferació en tot el territori europeu dels anomenats Centres d’internament per Estrangers ( CIE). És el cas del nou CIE que s’està construint a la Zona Franca de Barcelona i que substituirà l’actua-la Verneda ( que s’ha caracteritzat per les constants denuncies emeses des d’institucions internacionals en defensa dels Drets Humans, així com de centenars de col·lectius pertanyents als moviments socials). Aquest CIE, s’emplaçarà a l’extraradi de la ciutat, fet que contribuirà no sols a amagar el problema lluny de la mirada dels ciutadans, sinó a afavorir la tortura i altres tractes cruels. A més tindrà molta més capacitat que l’anterior, passant a convertir-se en el més gran de l’estat espanyol

Davant aquesta situació s’ha dut a terme la II Caravana Europea, dins la qual cal contextualitzar l’acció que van protagonitzar un grup de joves el passat dissabte 24 de Juny al CIE de Zona Franca, per exigir el cessament immediat de les obres de construcció i el tancament de tots els CIE existents.

L’acció consistia en el desmuntatge del centre i el desplegament de diverses pancartes. Volem remarcar que l’acció era clarament simbòlica i pacífica i el seu objectiu no era altre que el de donar a conèixer a l’opinió pública l’existència d’aquest CIE, que s’estava construint amb un secretisme absolut.

L’acció va transcórrer amb una calma absoluta i sense incidents ja que la consigna principal era la de simplement desmuntar sense produir desperfectes, precisament per a evitar les acusacions de danys, així com la negociació pacífica amb les forces policials.
Tot i així tot intent de negociació per part dels advocats que acompanyaven als manifestants, no va servir de res, una hora més tard és produïa la detenció de 59 persones dins les quals és trobaven també els advocats i dos dels periodistes que havien vingut a cobrir la notícia.

A partir d’aquest moment els joves van ser traslladats a les dependències policials de la Verneda i s’iniciaven tres dies en els quals els detinguts van ser sotmesos a clars abusos de poders, tractes vexatoris i la prolongació de la detenció durant més de 48 hores.

Davant de les nombroses irregularitats que és van produir durant la detenció, així com la situació i tracte que els detinguts van sofrir dins les dependències policials, és van demanar dos Habeas Corpus que en cap cas van ser concedits. A més és va demanar l’assistència mèdica per diversos dels detinguts que sofrien deshidratació i malestar general com a conseqüència de la situació en la que estaven reclosos. Aquesta és va concedir però en cap cas és va fer esment de la situació dels detinguts ja que el metge al·legava que només atendria casos de lesions.
Dins les cel·les s’amuntegava a la gent. Fins a 6 persones van haver de restar els dos dies en un espai de 5 metres quadrats, sense llum natural i dormint al terra.

Tot aquest fets encara esgarrifen més quan saps que cada dia hi ha centenars d’immigrants que viuen aquesta situació en els CIE. Han de restar en condicions infrahumanes fins a 40 dies pel simple fet de no haver nascut al país on viuen i on treballen o pel simple fet de voler tenir unes millors condicions de vida.

Des de la CGT de Catalunya rebutgem, un cop més la política d’immigració basada en el tancament de les fronteres i en l’existència dels centres d’internament i tornem a demanar Papers per Tothom. Fem nostres les reivindicacions de la II Caravana Europea per la llibertat de Moviment i ens solidaritzem amb els detinguts/des del CIE de Barcelona, la seva lluita també és la nostra.

ES PER AQUEST MOTIU QUE EXIGIM EL TANCAMENT IMMEDIAT DELS CENTRES D’INTERNAMENT !!!!

PER LA LLIBERTAT DE MOVIMENT I PERMANENCIA PERQUE CAP PERSONA NO ÉS IL·LEGAL!


CGT CATALUNYA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pel Tancament inmediat dels centres d’internament, Solidaritat amb els detinguts del CIE de Barcelona
03 jul 2006
Qui es vulgui adherir al manifest, pot fer-ho a la web:

http://communia.org/caravana/reply/reply.php
Re: Pel Tancament inmediat dels centres d’internament, Solidaritat amb els detinguts del CIE de Barcelona
03 jul 2006
Pertanyo a una generació que encara té tendència a fugir de la policia quan la veu. La policia de la nostra joventut no protegia els ciutadans sinó que els vigilava, els controlava, els perseguia, els maltractava i els torturava. Nosaltres enyoràvem una policia com els “bobbies� britànics, que es passejaven per Londres sense pistola i amb una porra al cinturó. Ja ho sé que érem una mica ingenus. La policia britànica també pega i pega fort. Avui, però, pega més que quan jo era jove.

En morir Franco, vam pensar que les coses serien molt diferents. El cert és que les coses són, efectivament, diferents. Però, en alguns àmbits, no són pas tan diferents com nosaltres volíem i com era d’esperar. La policia espanyola -i sovint la catalana- continua mantenint actituds de prepotència, de creació de terror i de por entre els ciutadans, sobretot entre els ciutadans joves, els immigrats, els desvalguts o aquells que adopten, ben legítimament, una estètica que no li agrada. Els mitjans i internet van plens de casos i d’episodis de repressió lamentable, innecessària i autoritària.

Ara mateix se n’ha produït un que causa estupor. Un grup de persones -majoritàriament força joves- van ocupar dissabte passat el Centre d’Internament d’Immigrants de la Zona Franca de Barcelona. El van ocupar pacíficament. El Centre encara era buit i per estrenar. No van agredir, doncs, ningú, perquè no hi havia ningú. No van espantar ni foragitar ningú, perquè ningú no hi havia. Ho van fer com una acció simbòlica contra aquesta mena de Centres, en què es concentren els immigrants abans de retornar-los als seus països. Ho van fer per cridar l’atenció sobre la situació terrible dels immigrants, dels seus països d’origen, de la desigualtat al món, de l’ofensiva riquesa dels països europeus. Ja es veu que això de la globalització és una comèdia. Un món realment globalitzat no admetria la marginació, la precarietat, la segregació, el tancament dels uns i l’expulsió dels altres. Aquesta, i moltes altres coses, són les que plantejaven els que dissabte van ocupar el Centre de la Zona Franca.

De manera absolutament impròpia, innecessària, absurda, la policia nacional (espanyola) va detenir cinquanta-nou persones, les va aïllar i les va posar a disposició judicial. No m’entretindré ara en el fet que aquestes persones no fossin ben tractades. Crec alguns dels testimonis que he sentit, testimonis que diuen que van ser acusats de vés a saber quantes coses terribles i van ser, com a mínim, desconsideradament tractats. Deixem-ho, provisionalment, de banda. Preguntem-nos, en canvi, si aquesta és la policia que volem, si aquesta és la societat que volem, si ha de ser possible, o no, que els ciutadans discrepin pacíficament i protestin dignament sense que siguin tractats com a delinqüents.

La nostra societat cada dia és més controlada, més policial, més repressora, més reprimida. Ja ho sé que molts conciutadans ho veuen bé. Ho lamento per ells. Jo no tinc cap ganes d’acabar vivint en la societat que ells em dissenyen. Vull viure en una societat de més llibertat, de més respecte, de més sentit crític, de més alternatives i menys repressió. La policia està adoptant comportaments durs, intransigents, absolutament inacceptables. La nostra policia aquesta vegada no, però altres vegades també. I els jutges, que sovint no són nostres, moltes vegades fan la segona a la policia i l’ajuden. Un panorama lleig i dolent, contra el qual hem de protestar enèrgicament mentre encara hi siguem a temps.

josep maria
Re: Pel Tancament inmediat dels centres d’internament, Solidaritat amb els detinguts del CIE de Barcelona
03 jul 2006
La reflexió den Josep Maris és perfecta, anam a pitjor i la gent només vol més seguretat per protegir les seves "propietats privades...Feim molt, però que molt, d'oi!!
Re: Pel Tancament inmediat dels centres d’internament, Solidaritat amb els detinguts del CIE de Barcelona
03 jul 2006
que podrieu traduir al catala el Manifest? estaria be, si algu que estigui mes ficat ho pot fer (ja he firmat, pero)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more