Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Convocatòria mundial a accions no violentes de resistència civil per posar fi a l'ocupació militar de l'Iraq
02 jul 2006
Patricia Adams, activista nord-americana, està fent una gira per Europa per contactar amb sol·lectius i grups interessats en coordinar-se en el marc de la convocatòria d'accions no violentes de resistencia civil per posar fi a l'ocupació militar de l'Iraq.
CONVOCATÃRIA MUNDIAL A ACCIONS NO VIOLENTES DE RESISTÃNCIA CIVIL PER POSAR FI A L'OCUPACIà MILITAR DE L´IRAQ
Data de publicació 17-desembre-2005
Contact info ARROBA globalcalliraq.org
Convocatòria Mundial Irak Voluntown, CT, USA
Pàg web : www.globalcalliraq.org
 
Premis Nobels de la Pau i de Lliteratura, Cindy Sheehan i d´altres activistes per la Pau i drets Humans, Liders religiosos de varies tradicions, Presoners de conciència, Ex - Ministres de governs, Poetes, autors, periodistes... Nosaltres, els sotasignants, invitem els lluitadors per la Pau, de totes les parts del món, a participar en una campanya mundial d´accions no-violentes de resistència civil per posar fi a l´ocupació militar de lâIraq, duta a terme principalment pels EUA.
La mort de desenes de milers de civils, els més de 100.000 ferits, la tortura i lâassassinat de presos per part de militars nord-americans i altres realitats de lâocupació, han posat de manifest el terrorisme massiu d´estat perpetrat contra el poble iraquià. Alhora, lamentem la mort de més de 2.300 soldats de les âforces de la coalicióâ?, mentre denunciem les mentides (armes de destrucció massiva, relació entre Saddam Hussein i Al Qaeda) proclamades en un esforç per justificar la invasió.
El primer dia d´acció serà el 18-20 de març del 2006, tercer aniversari de la invasió d'Iraq. Algunes persones participant en manifestacions legals, mentre d'altres fan âsentadesâ?, â die-inâ? (simulacre de morir-se), i accions per tal dâobstaculitzar, encara que sigui parcialment, el âtreball normalâ? de les instal·lacions governamentals (incloses bases militars i centres de reclutament militar) i de corporacions que obtenen beneficis amb la guerra i lâocupació militar injusta i immoral que els EUA, Anglaterra i altres països estan duent a terme a l´Iraq. Per a aquests governs el âtreball normalâ? és la violència, la mort, i lâexplotació. Això sâha de bloquejar i acabar. Els lluitadors per la pau dels països en què els seus governs no estan involucrats en la guerra de l´Iraq, podrien considerar com a possibles llocs de manifestacions legals i de resistència civil pacífica, ambaixades, consolats, bases militars nord-americanes o britàniques, oficines de corporacions còmplices, etc.
EXEMPLES DE POSSIBLES ACCIONS
Les accions podrien incloure, per exemple, que un grup es quedés assegut a la porta d´una instal·lació governamental dels EUA o dâAnglaterra a qualsevol pais, no movent-se quan els âmarinesâ? nord-americans o altres agents de seguretat els ordenin sortir. Podrien demanar insistentment una entrevista amb lâambaixador o el comandant de la base militar, o esperar una declaració de Washington, D.C. o de Londres sobre la data de la retirada de tots els soldats, d'Iraq. Si no poden entrar a les instal·lacions nord-americanes o britàniques, podrien seureâs al davant, a la vorera o al carrer, o fer un simulacre de morir-se tirant-se a terra representant a les víctimes de la guerra... Els participants en aquestes accions de resistència civil podrien ser desallotjats i/o arrestats per la policia. Els invitem a pensar creativament en noves formes de resistència civil i a compartir aquestes idees amb nosaltres per donar-les a conèixer a altres persones i col·lectius. Tot això es pot realitzar en presència dels mitjans de comunicació social i juntament amb una manifestació gran i legal prop del mateix lloc. L´impacte dâaquestes accions en l´opinió pública, en els mitjans de comunicació i en els governs dependrà de la quantitat de participants que sâhi apleguin i del seu abast i diversitat geogràfica en un mateix dia, aixi com de la claredat del seu missatge i de les tàctiques disciplinades de no-violència. Mentre aquesta idea es va difonent per internet i, esperem, pels mitjans de comunicació, ens sembla raonable esperar que centenars d´accions puguin tenir lloc en desenes de països en diverses parts del món, totes elles amb el mateix propòsit: exigir la fi de l'ocupació militar a l´Iraq.
UNA CAMPANYA SOSTINGUDA I CREIXENT
El segon DIA INTENACIONAL DâACCIONS NO-VIOLENTES DE RESISTÃNCIA CIVIL PER POSAR FI A L´OCUPACIà MILITAR DE L´IRAQ serà lâ1 de maig, Dia Internacional del Treballador. Una ocasió per a manifestacions massives en molts països. Es podria emfatitzar l'impacte negatiu de la guerra en la classe pobre i treballadora del món.
El tercer DIA INTERNACIONAL D´ACCIONS NO-VIOLENTES DE RESISTÃNCIA CIVIL PER POSAR FI A L´OCUPACIà MILITAR DE L´IRAQ serà el 9 d´agost, aniversari del bombardeig nuclear de Nagasaki, Japó, per part d´EE.UU. Data per exigir que sâacabi la proliferació i fabricació d´armes nuclears i de destrucció massiva i la fi del terrorisme d´estat per part dels EUA.
El quart DIA INTERNACIONAL D´ACCIONS NO-VIOLENTES serà l´11 de setembre, cinquè aniversari de l´atac terrorista contra els EUA, data per a commemorar i deplorar aquest acte horrible de violència i alhora per a denunciar la violència terrorista que el govern dels EUA està exercint a l'Iraq, amb la falsa excusa d´una âguerra contra el terrorismeâ?.
Si és necessari, continuarem amb un cinquè DIA INTERNACIONAL D´ACCIONS NO-VIOLENTES, el 1O de desembre, dia Internacional dels Drets Humans. (Aquest dia, el 10 de desembre, és diumenge, un dia apropiat per a manifestacions legals. Els grups que vulguin fer accions de resistència o desobediència civil en instal·lacions governamentals o de corporacions, podrien optar pel dilluns, 11 de desembre, quan les oficines dâaquestes entitats estaran obertes. Ãs una situació semblant a la del 19-20 de març).
EL CAMÃ? A L´ACCIÃ
Si tu o la teva organització esteu interessats en comunicar-vos amb nosaltres sobre aquesta proposta, podeu contactar amb info ARROBA globalcalliraq.org Cal tenir present que pel fet de fer aquest contacte inicial, podríeu exposar-vos a algun risc legal. Si ens mostreu el vostre interès en realitzar alguna acció els dies internacionals de resistència civil no-violenta per a posar fi a l´ocupació militar de lâIraq, el nostre Comitè Coordinador podria facilitar-vos el correu electrònic d´altres que, en el vostre país, també han expressat el seu interès. Us coneixeríeu i podríeu decidir si voleu treballar plegats. Estaríem disposats a recolzar els esforços organitzatius locals segons les necessitats de les persones i grups en aquestes àrees. Contacteu amb nosaltres si voleu alguna orientació o ajuda. Us enviarem informació actualitzada que pugui ajudar-vos en la planificació de les accions. El missatge número 1 de cada acció seria: Fi a l´ocupació militar de l´Iraq. Aquest èmfasi ha de ser clar perquè la multitud d´accions arreu del món i al mateix dia, tingui un impacte fort en el públic i en els governs. Les organitzacions nacionals o locals poden, si volen, presentar, a més, un o dos assumptes o exigències, sempre relacionats i mantenint l´enfocament clar i principal: la fi de l´ocupació militar de l´Iraq El nostre Comitè Organitzador enviaria a tots els interessats una proposta de declaració contra la guerra de l´Iraq, que cada grup podria utilitzar amb el canvis que cregués convenients. A més, els grups tindrien llibertat per a expressar, o no, les seves peticions i motivacions en termes religiosos.
DIFONENT AQUESTA CONVOCATÃRIA Demanem a persones, grups i organitzacions, de totes les parts del món, que avalin aquesta convocatòria i que la donin a conèixer a través de les seves llistes de correu o correu electrònic i per a tots el mitjans de comunicació i publicitat, encara que no es comprometin en participar en les accions de resistència civil ni en les manifestacions legals; podrien, simplement, donar a conèixer la nostra convocatòria. Esperem que aquesta convocatòria mundial sigui part d´una campanya sostinguda i des de la base, per a posar fi a l´ocupació violenta d'Iraq. Per mitjà del nostre Comitè Coordinador, ens agradaria recolzar els esforços que sorgeixin des de la base i treballar conjuntament amb altres persones en l´organització de la resistència civil no-violenta en molts països. A les persones i organitzacions que optin per organitzar manifestacions legals, sense cap component de resistència civil davant dâinstal·lacions del govern nord-americà o britànic i que prefereixin evitar riscos legals i no contactar amb nosaltres, els demanaríem simplement que ens comuniquessin les manifestacions legals que estan organitzant, a fi que, amb un dia dâantelació, puguem informar als mitjans internacionals de comunicació de les accions que s'organitzen en els diversos països. Als qui organitzin accions de resistència civil i ho manifestin públicament amb anterioritat, els hi demanem que ens ho notifiqui igualment per tal que nosaltres puguem informar als mitjans internacionals de comunicació amb un dia d´antelació. Si consideren més oportú no fer-ne publicitat prèvia, els agrairem igualment que ens avisin de lâacció el més aviat possible, per informar, amb un dia dâantelació, als mitjans internacionals de comunicació. Mil gràcies per la vostra consideració de la nostra convocatòria.
Mira també:
http://usuaris.tinet.org/tgnapau
http://www.globalcalliraq.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Convocatòria mundial a accions no violentes de resistència civil per posar fi a l'ocupació militar de l'Iraq
02 jul 2006
Si home aixo,retira les tropes i deixa que l'Iraq caigui a la guerra civil com esta passant a Somalia o al Sudan.
La gent que ens vam oposar a la guerra contra Iraq no hem de donar suport necessariament a una retirada ara que tot esta empantaganat
Re: Convocatòria mundial a accions no violentes de resistència civil per posar fi a l'ocupació militar de l'Iraq
02 jul 2006
qui provoca les guerres civils? qui ha mentit i ha portat el terrorisme, les armes de destrucció massiva, la guerra civil... a Iraq?
com es desempatanaga el que empantanaguem?
Re: Convocatòria mundial a accions no violentes de resistència civil per posar fi a l'ocupació militar de l'Iraq
03 jul 2006
Tambe estava empantanegat Vietnam ,Corea del Nord, etc, etc ,etc i a la que van fotre el camp els yankis go home que els problemes es van acavar.Que pasa? Que la gent encara escreu que el robar petroli i altres recursos i invair terres encara s,en pot dir guerra humanitaria.Fora exercits invasors de l,Irak,Afganistan i dels cosins-germans sionistes a Palestina.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more