Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Primer esborrany de convocatòria per a una contracimera enfront de la reunió de l'OTAN a Sevilla, Febrer de 2007.
02 jul 2006
Primer esborrany de convocatòria per a una contracimera enfront de la reunió de l'OTAN a Sevilla, Febrer de 2007.
x La Haine - Sevilla



Els ministres de Defensa de l'OTAN es reuniran a Sevilla els dies 8 i 9 de Febrer de 2007. El Fòrum Social de Sevilla convoca a la mobilització internacional contra la presència d'aquesta organització, braç militar en l'estratègia de dominació mundial que porten a terme les grans potències capitalistes occidentals. Ens dirigim a dones i homes dels moviments socials, activistes per la pau i contra el militarisme i militants contra la globalització neoliberal i els cridem a unir-se a una convocatòria que eviti la presència a Sevilla d'aquesta sinistra institució militar i, si finalment acudissin, a organitzar un espai massiu de repudi i de confrontació política en resposta a l'amenaça, intimidació i ingerència violenta que l'OTAN exerceix contra els estats, els pobles i els ciutadans del món.

7 - 8 DE FEBRER DE 2007 (SEVILLA)
MOBILITZACIÓ INTERNACIONAL CONTRA L'OTAN
FÃ’RUM SOCIAL DE SEVILLA

Amb el Tractat de Washington (1949) va néixer una aliança militar que deia ser defensiva, en el context mundial de la “Guerra Freda�. No obstant això, després de desapareguts la URSS i l'antic Pacte de Varsòvia, l'OTAN va definir la seva ampliació cap a l'Est, arribant fins i tot a preveure la integració d'Israel, ha augmentat les seves despeses militars fins a representar el 70% del total mundial i es va reforçar amb un Nou Concepte Estratègic que justifica les seves intervencions més enllà de l'espai nordatlàntic. Els EUA i els seus aliats occidentals comanden un projecte de control imperialista a escala planetària, al servei de les grans corporacions transnacionals, i promouen una extensió del capitalisme que manca de brúixola moral i de límits ètics, jurídics o geogràfics. No obstant això, aquest desplegament d'hegemonia i dominació, d'íntima sinergia entre capitalisme i imperialisme, no es troba suspès en l'aire, sinó que se sosté i impulsa en un entramat polític i econòmic en el qual estan, a més de l'OTAN, el Banc Mundial, el G-8, l'OMC, el FMI i el Fòrum Econòmic de Davos, una arquitectura institucional que dissenya i executa la permanent militarització del món i l'expansió il·limitada de la seva complexa maquinària de benefici i expoli. L'OTAN és el dispositiu militar dels governs que van planificar i van realitzar les guerres il·legals i immorals dels Balcans i del Golf, els responsables de les ocupacions genocides d'Afganistan, de Palestina, de L'Iraq, i que amenacen ara també a Iran amb l'agressió nuclear, en una violació constant de la Carta de les Nacions Unides i de les normes democràtiques més elementals.

L'OTAN és la formulació filosòfica i instrumental dels amos del món per a, en nom de la cridada “comunitat internacional�, envair pobles on duen la barbàrie i el caos, assassinant per milers a dones, a nens, a homes, una coalició bel·licista de governs afavorits per comerciants i guerrers. L'OTAN és responsable de carnisseries perpetrades contra nacions al marge de la legalitat internacional i amb l'objectiu inconfesable d'apropiar-se els recursos econòmics i desarticular políticament les seves societats, en una parenceria de menyspreu als valors jurídics i morals que estan en la base de les relacions entre els pobles i dels drets humans universals. L'OTAN figura en un lloc d'honor en el diccionari de les invasions imperialistes, de la diplomàcia dels míssils, del terrorisme d'estat executat en les muntanyes d'Afganistan, en els carrers de Bagdad, o a Cisjordània, oferint-nos avui aquestes visions apocalíptiques de pavorosa destrucció i dolor inefable. És l'instrument per a la definició dels contorns del món com un immens protectorat i per a l'extensió d'un paradigma de globalització neoliberal que espolia i empobreix als pobles i destruïx la naturalesa.

Andalusia és una escala fonamental en la lògica imperialista que parteix de Washington i arriba A Tel Aviv. Aquí es mantenen els enclavaments colonials i militars de Gibraltar, Rota i Morón i és per aquesta importància estratègica que han triat a Sevilla. Per això anunciem que els repudiarem moral i políticament. Desitgem amargar-los la reunió. El discurs de la guerra contra el terrorisme és el miserable argument que invoquen per al terrorisme de la guerra infinita que practiquen.

El Fòrum Social de Sevilla crida a la mobilització internacional a Sevilla els dies 7 i 8 de Febrer de 2007. Convoquem per a dir, com es ve fent des de Seattle, Porto Alegre, Gènova… que els ciutadans, els treballadors, els pobles, tornem a la càrrega, que hem de seguir reagrupant-nos, organitzant-nos, acumulant experiència i que canviarem la relació de forces. Exigim des d'aquest moment la retirada de les tropes espanyoles d'Afganistan, mantingudes i incrementades pel govern Zapatero, objectiu inexcusable i legitim, en coherència amb la lluita en virtut de la qual aconseguim les retirades de les forces militars que el Govern d'Aznar va enviar A L'Iraq. Des de Sevilla, aquest és una nova crida a la consciència del món, a jornades de lluita i de debat, de resistència i participació. Convoquem a l'acció per a exigir la dissolució de l'OTAN i acabar amb les guerres imperialistes i amb la mercantilització del món. Cridem a la mobilització popular contra el terror, per l'esperança, perquè prevalguin l'honor i el decoro del món, a favor d'un avenir democràtic que sigui digne de les generacions esdevenidores.

FÃ’RUM SOCIAL DE SEVILLA
27 de Juny de 2006
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1987
http://www.lahaine.org/index.php?p=15697

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more