Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[ESPLUGUES] Pilar Díaz mostra el seu talant 'dialogant' en el seu primer ple com a nova alcaldessa
01 jul 2006
ple municipal/ 30 juny /19:30h
Poca gent d'Esplugues assisteix al ple municipal ordinari del mes de juny per escoltar i âparticiparâ? en els afers quotidians del poble. Molta policia local a la porta i rodalies de l'ajuntament. La gent va entrant: âBona tardaâ?, âBona tardaâ?.
bossa prohibida 30juny06.jpg
Els problemes comencen quan una persona implicada a la Plataforma Popular contra el pla Caufec vol entrar a l'ajuntament i uns 6 agents l'impedeixen l'entrada. En demanar explicacions sobre aquest fets i quins criteris motivaven aquesta discriminació, els policies es treuen de la màniga que si no s'escorcolla la motxilla que portava no podria entrar al saló de plens.

Això mateix comença a succeir a altres persones conegudes per la seva crítica a la gestió municipal, però que assisteixen a tots els plens municipals de l'any. Casos surreals com pretendre que una persona mostrés una bosa de plàstic amb un llibre dins.

Com aquesta mesura és discriminatòria i selectiva, ningú ensenya el que porta a la bossa. Llavors no poden passar. Una d'aquestes persones puja al saló de plens sense bossa i una allà demana explicacions a la nova alcaldessa, Pilar Díaz, sobre aquesta negació del dret que tot ciutadà té d'assistir-hi. L'antiga portaveu que es presentava com la garantia del âdiàlegâ? i el âconsensâ? es limita a seguir el seu reglament de participació i repeteix a aquesta persona que no té ús de la paraula mentre l'amenaça amb el desallotjament policial.

Cinc agents expulsen per la força a aquesta persona sense poder conèixer quins criteris es feien servir per prohibir l'entrada al ple i qui havia donat aquest ordre. El regidor d'ERC abandona el saló de plens, la regidora i els regidors d'ICV-EUiA també.

Un altre cop a la porta de l'ajuntament es viuen moments de tensió quan arriben altres persones que no entenen el perquè d'aquest procediment i volen assistir al ple com sempre havien fet. A la sortida de Pilar Díaz envoltada de policies i regidors es viuen moments de tensió perquè les persones que li demanen explicacions per aquests fets són bloquejades per la policia local, mentre la alcaldessa agafa el cotxe i marxa sense dir res.

Prohibició repetida
Cal recordar que al darrer ple extraordinari, on l'antic alcalde Lorenzo Palacin traspassa l'alcaldia a Pilar Díaz, també es va prohibir l'entrada a una cinquantena de persones. Aquell cop ni tan sols es va adduir cap argument com el de l'escorcoll de bosses. â¡Tú no entras!â?.

Aquesta vulneració de drets comença a ser preocupant doncs la negació de la participació ciutadana a Esplugues s'ha mostrat més contundent des de que Pilar Díaz es troba al capdavant del consistori. No només es mostra en la prohibició explícita d'entrar als plens. El reglament de participació aprovat per l'equip de govern en aquest darrer curs ha limitat la poca intervenció de la població i ha provocat la passivitat en les qüestions que afecten la vida quotidiana. També es va intentar canviar l'hora i dies de ple municipal ordinari que el Síndic de Greuges ha reconegut com a irregular per reduir l'assistència als plens.
Mira també:
http://www.entrebastidors.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ESPLUGUES] Pilar Díaz mostra el seu talant 'dialogant' en el seu primer ple com a nova alcaldessa
01 jul 2006
això fa pudor a MARBELLA
Sindicat