Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : sexualitats
Trobada mondial de les famílies
01 jul 2006
Per fi està activada l´opció en cstalà de la plana web d´aquest encontre:

http://www.wmf2006.org/default.php?idioma=va&id_seccion=1
SENSE EXCUSES
La realitat ha xocat contra nosaltres en forma d'una crònica de José Manuel Vidal: les administracions públiques valencianes (Ajuntament, Generalitat i Diputació) van a invertir de 20 a 30 milions d'euros en la visita del Papa a la ciutat de València. 5000 policies, una creu-far de 35 metres d'altura, un microclima de 18 graus a l'escenari de 2.500 metres quadrats que farà d'altar... més que una missa sembla que estiguen preparant un concert dels Rolling Stones.
Amb aquesta quantitat de diners (estem parlant d'entre 3.500. i 5.000 milions de pessetes) UNICEF, basant-nos en les dades d'algunes de les seues campanyes actuals, podria: administrar entre 40 i 60 milions de dosis de vacunes i entre 2 i 3 milions d'antibiòtics per combatre l’epidèmia de meningitis a Níger; tractar amb vitamina A (que protegeix de la ceguera i millora l'estat de salut general) entre 332 i 498 milions de criatures; o posar en marxa entre 12.500 i 19.000 escoles en països en vies de desenvolupament (incloent la dotació de materials, la formació del professorat i els uniformes escolars, entre d'altres)
Segons la doctrina que predica l’església Catòlica, és més important el microclima que la possibilitat d'ajudar a tantes persones? Està clar que des d'El Vaticà no han demanat tot aquest circ mediàtic tan neoliberal, però tampoc hem escoltat la seua veu demanant que s'usen aquests diners per causes més acords amb el que prediquen. Ni tansols han suggerit que augmenten 5 graus la temperatura de l'escenari (fins els 23, que continuen sent incomparables amb la calor que farà baix), per estalviar un poc i usar aquests diners fent el bé.
Woody Allen va dir: "If God exists, I hope he has a good excuse" (Si Déu existeix, espere que tinga una bona excusa); l'Esglèsia Catòlica existeix segur, té alguna excusa?
Ara bé, sense arribar fins a Níger, al País Valencià també tenim problemes. Com la considerable quantitat de criatures que en lloc d'anar a escola, van a barracons. Tenint en compte que construir una escola costa uns 4 milions d'euros, amb els diners que van a invertir en la visita del Papa es podrien construir entre 5 i 8 escoles noves per a estrenar.
Quin és el missatge que ens volen transmetre? És més important la creu-far de 35 metres que el fet de que un grup de criatures puga anar a escola en condicions? Això és el què els volem ensenyar?
El pitjor és que és incoherent ho mires com ho mires. Si mires cap a l'esglèsia, malament, i si mires cap als dirigents polítics, encara pitjor.
No sabem si Déu tindrà excusa, i els nostres polítics, en tenen?
Mira també:
http://www.jonotespere.org/
http://www.jonotespere.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat