Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Manifest Barraca Espai Jove 2006 Barberà del Vallès
30 jun 2006
Us passem el manifest que es llegirà aquest vespre per inaugurar la barraca de l'Espai Jove de Festa Major a Barberà del Vallès. Festa sí, lluita també!!
EJFM2006_BdV.jpg
L’ESPAI JOVE 2006: FESTA S�, LLUITA TAMBÉ!!

Barberencs i barberenques!! Amb aquest pregó volem donar-vos la benvinguda a l’Espai Jove de la Festa Major de Barberà del Vallès. Durant els propers dies i, sobretot, durant les properes nits, gaudirem de festa, de música, de balls, de riures... l’alegria acumulada durant tot un any la farem córrer sense parar ni un moment. També volem remarcar que el que fa possible que aquests dies màgics siguin realitat és el treball de moltes persones de diferents organitzacions de la ciutat que creuen en un model de festa, com també de societat, fet des del poble i per al poble. La joventut organitzada de la ciutat, continuant amb el treball que realitza al llarg de tot l’any per fer de Barberà una ciutat millor, ha estat deixant-se la pell per oferir a tot el jovent de la vila el que possiblement sigui el millor Espai Jove de la història recent de la ciutat.

La magnitud del que viurem aquí els propers dies demostra la força i la vida de les associacions juvenils de la ciutat així com fins a on podem arribar quan les administracions públiques cedeixen el protagonisme a les entitats i aposten per un model de festa organitzat per les pròpies entitats. Tot i això, la relació amb el govern local no es pot dir que hagi estat un camí de roses. Per una banda volem assenyalar les mancances econòmiques i materials a les que ens hem hagut d’enfrontar. Aquestes són més clares al comparar-les dins de les astronòmiques xifres en les que es mou el pressupost de la Festa Major i al tenir en compte el valor afegit de les activitats de l’Espai Jove, totes elles amb un clar missatge social i compromès. També hem hagut de patir la descoordinació entre diferents regidories, la manca de voluntat de diàleg o la censura política, entrebancs que dificultaven innecessàriament el ja complicat treball associatiu. Podeu trobar un recull d’aquests problemes a l’exposició “Llarg Via Crucis de Festa Major�, que podeu visitar a la barraca de l’Espai Jove durant els propers dies.

Als entrebancs que ens hem trobat des del govern municipal també hem d’afegir un de segon, que fan referència a certes actituds que suposen una dificultat afegida en el dia a dia de l’activitat associativa dels col•lectius juvenils i culturals de la ciutat. Parlem, en concret, d’un fals apoliticisme que vol donar contingut a estar en contra de tot i de tothom, que és del tot fals perquè s’acaba posicionament ideològicament al costat d’un individualisme i un egoisme extrems que no contribueixen, tampoc, a què els i les joves prenguin consciència col•lectiva respecte el seu entorn quotidià. Les societats en el capitalisme es basen en la desigualtat i la injustícia socials i aquest fals no posicionament de l’apoliticisme només contribueix a consolidar-les.

Per una altra banda, volem ressaltar que gràcies a l’empenta i a la vitalitat autoorganitzatives de les entitats juvenils i culturals que sotasignem aquest manifest hem superat, i superem, aquests entrebancs, fent possible, una vegada més, un programa festiu ple d’activitats diverses durant tres dies. Això no seria possible si, davant de les dificultats, ens arronséssim i no tinguéssim clar que a partir de nosaltres mateixos i mateixes, col•laborant i unint-nos, es poden fer realitat els nostres somnis, les nostres propostes. Tampoc hem d’oblidar que això no hauria estat possible si els col•lectius que organitzem l’Espai Jove no estiguéssim treballant durant tot l’any per al conjunt de veïnat de la ciutat impulsant, des d’àmbits d’actuació diversos (associacionisme, cultura, lleure, política, etc.), multitud d’actes i activitats que, en bona part, són assumits al cent per cent pels propis col•lectius i per les persones que en formen part o col•laboren puntualment. I tampoc seria possible si els col•lectius juvenils i culturals que sotasignem aquest manifest no ens posicionéssim davant del que passa al nostre voltant. Nosaltres ens posicionem. Ens posicionem amb qui vol transformar la societat en favor de la justícia social i tenim clar que plantarem cara a qualsevol actitud autoritària, vingui de governs municipals o d’altres escales, vingui del capitalisme, vingui de l’imperialisme, vingui del feixisme, vingui del patriarcat o vingui del costat de qui no sap o no vol distingir entre nosaltres i els autoritarismes abans esmentats.

Només ens queda agrair de tot cor a totes les persones i col•lectius que han fet possible l’Espai Jove de Festa Major: a l’Assemblea de Joves de Barberà, al Casal de Joves Obriu Pas, al Centre Social Autogestionat Ateneu de Barberà, a l’Espai Jove El Forat, al Grup d’Esplai el Piolet, al Kol•lectiu de Dones de Barberà i a la Koordinadora de Grups de Barberà. També volem agrair als grups i bandes musicals locals i de fora, que actuaran durant aquests tres dies, que hagin pogut i volgut tocar a l’Espai Jove. A les institucions públiques que han aprofitat per imposar els seus logos al cartell de l’Espai Jove, només dir que no ens molesta que hi surtin al cartell, hauria de ser la cosa més normal, posant a disposició del veïnat el que és públic i col•lectiu, el que és de tothom. El que ens molesta i denunciem és que l’administració pública només li interessi aparentar i, a més, posi entrebancs i dificultats, com han estat fent al llarg de les passades setmanes. Al conjunt de veïnat de la ciutat us volem convidar a què participeu i gaudiu de l’Espai Jove, esperant que l’endemà d’aquests dies de festa major encara siguem més els i les que estem per transformar la societat, començant per la nostra ciutat, en favor de la justícia i la igualtat social.

Festa sí, lluita també!!

Barberà del Vallès, 30 de juny de 2006
Assemblea de Joves de Barberà - Casal de Joves Obriu Pas - Centre Social Autogestionat Ateneu de Barberà - Grup d’Esplai el Piolet - Kol•lectiu de Dones de Barberà - Koordinadora de Grups de Barberà

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat