Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
En defensa dels pobles de l'Alt Congost i les Cingles del Bertí
29 jun 2006
Al·legacions a l'Avantprojecte de les Comarques Centrals.
Des d'una mirada local intentem buscar solucions globals -Glocals-
NOM i COGNOM:    
(Temps de lliurament fins al 13 juliol 2006)
(Lloc: Av Tarradellas, 2-6 - 08029 Barcelona)
al Dept. Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

DNI:    

ADREÇA:    

POBLACIÓ:    

E X P O S A :

Que des del dia 12 d’abril del 2006 l’Avantprojecte del Pla territorial parcial de les Comarques Centrals se sotmet a informació pública. Edicte de 7 d’abril de 2006 DOGC núm 4613 del 12.04.06

Que en l’avantprojecte consta un plànol grafiat on queda dibuixat un corredor en estudi des d’un pk inconcret del Vallés Oriental que forma un traçat inversemblant i supossadament absurd, envaïnt part del Parc Natural del Montseny i les poblacions existents a la vora del Congost i l’actual C-17, com Figaró, Tagamanent, Sant Martí de Centelles, Aiguafreda, enfilant-se a les Cingles del Bertí pel barri de Sant Pau de Centelles per trobar-se amb la C-17 abans de la cruïlla de l’entrada al poble de Centelles.

Que aquesta part s’oposa a la figura del corredor en estudi grafiat en el plànol per entendre’l en contra els interessos generals ja que no aporta cap solució en la millora d’ordenació de les zones per on passa. En contra el dret, perquè torna a lesionar greument una zona anteriorment ja maltractada pel disseny de l’actual C-17 i en contra la propietat privada, per les inasumibles afectacions d’habitatges i població que tot això comportaria, i que en el cas del barri de Sant Pau resultaria encara més dolós pel fet que, després de 23 anys, el pla parcial d’ordenació pel sector quedaria afectat a causa d’aquesta proposta.

Que aquesta part s’oposa a l’aprovació de l’avantprojecte del Pla territorial parcial de les Comarques Centrals en els termes redactats en l’exposició pública.

En quan al necessari contingut jurídic de les corresponents al·legacions, aquesta part resta a l’espera de l’oportú assessorament jurídic i la ratificació de les consideracions que es puguin efectuar per part dels serveis Departament de Política Territorial i Obres Públiques – Generalitat de Catalunya.

Que a l’empar d’allò que disposa l’article 79 de la Llei de Procediment Administratiu, 30/1992, aquesta part es reserva la intenció d’aportar altres elements de judici durant el procediment d’aprovació l’Avantprojecte del Pla territorial Parcial de les Comarques Centrals.

Per tot això,

S O L . L I C I T A :

Que es desprogrami el corredor en estudi, grafiat en el plànol de l’Àmbit de la Plana de Vic, de l’Avantprojecte del Pla territorial Parcial de les Comarques Centrals, per no ajustar-se a les consideracions generals del mencionat Avantprojecte, que almenys de forma teorica prioritza el transport públic en base a la Llei de Mobilitat.

Que aquest corredor no aporta cap solució en la millora d’ordenació de les zones per on passa i lesiona greument un espai natural com és el curs del riu Congost ja maltractat per la sobresaturació d’infraestructures, motius suficients per desaconsellar qualsevol actuació d’impacte en el territori.

Que no es tingui en consideració la possibilitat d’aquest estudi ja que qualsevol actuació comportaria un innombrable número d’expropiacions de terrenys i d’habitatges, inasumibles per a les persones afectades

Que no s’aprovi aquest avantprojecte en els termes redactats en l’exposició pública ja que com queda demostrat no compleix l’espirit de la Llei respecte a la priorització del transport públic i a la protecció del paisatge.

, juliol del 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En defensa dels pobles de l'Alt Congost i les Cingles del Bertí
30 jun 2006
Opinió o criteri
Ramon Folch - Doctor en biologia, socioecòleg

Les opinions vénen a ser hipòtesis sobre coses
Les opinions són hipòtesis de circumstàncies, suposicions descartables.
El criteri ve a ser una opinió contrastada, una hipòtesi esdevinguda tesi verificada. El criteri emana de l'estudi, de l'observació atenta, de l'acumulació de proves, de la jerarquització de conclusions. El criteri ens acosta a la saviesa; l'opinió, no.
Criteris d'acadèmic o criteris de pagès, no pas meres opinions de passavolant. Ens cal molt.
En defensa dels pobles de l'Alt Congost i les Cingles del Bertí
30 jun 2006
El Territori, a debat
L'organització territorial de Catalunya
Avui en dia el més habitual, sobretot en les zones més urbanitzades és viure en un municipi, treballar en un altre i efectuar les compres en un tercer, i encara hi ha més variables. Es un fet que els fluxos de comunicació i els centres comercials i logístics configuren unes noves dinàmiques territorials que trastoquen les percepcions de la població fins al punt de dificultar la resposta a una pregunta tan senzilla com: on viu vostè?
Re: En defensa dels pobles de l'Alt Congost i les Cingles del Bertí
30 jun 2006
Joan Tort –geògraf
Un element decisiu és el concepte d'escala. Totes les escales -de la més petita a la més gran- són interdependents i no hi ha organització possible sense tenir en compte aquesta llei no escrita. Les escales de detall -el municipi, fins i tot el barri- condicionen les escales superiors. No respectar per tant una realitat a escala local generarà distorsions en escales superiors. Actualment, un terç dels municipis catalans tenen problemes o conflictes relacionats amb els límits que poden condicionar directament divisions de nivell superior.
Sindicato Sindicat