Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Ahir aturada de la L2, la L3 i la L4 per amenaça de bomba a passeig de Gràcia (BCN)
29 jun 2006
MARIONA SÒRIA. Barcelona
Dues amenaces de bomba que van resultar ser falses van obligar ahir a desallotjar l'estació de Passeig de Gràcia durant més d'una hora, i a aturar parcialment el servei en tres línies, la 2, la 3 i la 4 durant més de cinquanta minuts. El desallotjament es va produir quan a l'interior de l'estació hi havia més de 40.000 persones, segons càlculs de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Cap a dos quarts de tres del migdia, el centre de control de TMB, a la Sagrera, va rebre una trucada que advertia de la col·locació d'una bomba a Passeig de Gràcia i una altra a l'estació de Canyelles, també de la L3, que no va ser desallotjada perquè no s'hi va detectar cap situació anòmala. Abans de les quatre de la tarda, el servei va quedar restablert totalment.


+ Imatge de l'estació desallotjada, minuts després de restablir el servei, ahir. / Foto: A. PUIG
Cap a dos quarts de tres del migdia, la central de control de TMB, a la Sagrera, va rebre una trucada anònima en què s'advertia de la col·locació de dues bombes, una a l'estació de Passeig de Gràcia, on conflueixen les línies 2, 3 i 4 del metro, i una a l'estació de Canyelles, en un dels extrems de la línia 3. Pocs minuts després, es va rebre una altra trucada per confirmar l'amenaça. La companyia va comunicar els fets als Mossos d'Esquadra, que van activar, d'immediat, el protocol d'evacuació de l'estació de Passeig de Gràcia. Fonts de TMB van explicar, posteriorment, que en una primera inspecció ocular s'havia detectat una bossa abandonada en una zona de l'estació, la que correspon a la línia 2, en un lloc de pas a l'abast de tothom, segons un portaveu de TMB. En canvi, l'estació de Canyelles no va ser desallotjada perquè no es va detectar cap situació anòmala.

El desallotjament de l'estació de metro de Passeig de Gràcia es va produir entre dos quarts de tres i les tres, en el mateix moment en què s'aturaven parcialment les línies afectades. L'aturada del servei de metro va durar uns 50 minuts i es va anar restablint a poc a poc des de dos quarts de quatre, quasi una hora després. Segons càlculs de TMB, en aquells moments hi podrien haver més de 40.000 persones dins del metro, tenint en compte les validacions registrades entre les dues i les tres del migdia en aquella mateixa estació.



CINTES A LA POLICIA
L'evacuació, que van dur a terme els Mossos d'Esquadra i el personal de seguretat del metro, es va fer amb normalitat. Quan l'estació va estar buida, la policia va revisar tant les andanes com les vies de l'estació de metro, sense detectar-hi cap incidència.

La companyia Transports Metropolitans de Barcelona va atribuir les trucades a una «bretolada» que, tot i no tenir cap conseqüència greu, va afectar «moltes persones durant molta estona». TMB ja ha posat a disposició dels Mossos d'Esquadra la gravació de les dues trucades. Les fonts no van voler precisar ahir si les dues comunicacions corresponien a la mateixa persona, ja que el cas es troba en investigació. TMB no recorda que, els últims anys, hi hagi hagut al metro un desallotjament massiu d'aquesta envergadura. Sí que hi ha hagut algun desallotjament puntual d'una estació quan un usuari ha denunciat l'existència d'una bossa sospitosa en algun lloc del metro.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1972392

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat