Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
L'ajuntament de S. Vicenç dels Horts aprova per unanimitat una moció de suport a la lluita dels treballadors de Braun contra el tancament
28 jun 2006
A iniciativa de la Xarxa contra la Precarietat del Baix Llobregat, l'Ajuntament de S.Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) ha aprovat una moció que planteja "recolzar la plantilla de Braun Esplugues en la seva lluita per salvar la fàbrica i els seus llocs de treball a la mateixa" i demanar a la Generalitat que "recolzi la lluita dels treballadors de Braun i no signi l’ERE"
braunrondadalt270606.jpg
Moció de la Xarxa contra la precarietat del Baix Llobregat en recolzament a la plantilla de Braun Esplugues i en rebuig del tancament de la fàbrica i del fenòmen dels tancaments i deslocalitzacions

El passat dijous 22 de Juny els advocats de l’empresa Braun Esplugues van presentar un ERE per tancar la fàbrica i acomiadar a tots els seus treballadors. Aquest fet va suposar la culminació d’una sèrie de rumors i anuncis oficials que es venien esdevenint des de fa poc més d’un any.

L’any passat, i després d’un període d’incertesa provocada pels constants rumors al voltant del tancament de la fàbrica, la direcció de Braun els va desmentir confirmant el manteniment de l’activitat productiva i de tots els llocs de treball.

Malauradament, un any després, concretament al mes de Maig, es va produir l’anunci per part de l’empresa del tancament de la fàbrica d’Esplugues a principis de l’any 2008. La causa per justificar aquest tancament i l’acomiadament de tots els treballadors segons l’empresa és la previsió de pèrdues en un futur segons el comportament del mercat i la tendència a la baixa dels seus productes.

La realitat a dia d’avui, però, es ben diferent. L’empresa ha presentat beneficis en el balanç econòmic del 2005, un augment en la producció i en el volum de vendes dels seus productes. Per tant, no hi ha dades objectives per al tancament de la fàbrica. A més, segons la legislació vigent aquest ERE presentat el passat dijous per l’empresa no pot ser aprovat per la Generalitat ja que segons l’Estatut dels treballadors ( article 51 ) una empresa no pot tancar i emportar–se la seva producció a l’estranger si presenta beneficis en el seu balanç econòmic com és el cas de Braun en aquests moments. A més estan en perill al voltant de 3000 llocs de treball, entre directes i indirectes, de tal manera que les conseqüències socials i econòmiques d’aquesta decisió serien molt greus per a l’economia i la ocupació de la nostra comarca

Per tot això, a proposta de la Xarxa contra la precarietat del Baix Llobregat demanem que el ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aprovi:

Primer.- Recolzar mitjançant un comunicat oficial la plantilla de Braun Esplugues en la seva lluita per salvar la fàbrica i els seus llocs de treball a la mateixa.

Segon.- Elaborar i signar un comunicat oficial en contra del fenòmen del tancament i les deslocalitzacions d’empreses.

Tercer.- Enviar un comunicat oficial a la Generalitat de Catalunya per tal de demanar a aquesta que recolzi la lluita dels treballadors de Braun i no signi l’ERE, en cas que aquest arribi finalment a les seves mans.

Quart.- Comunicar aquest acord a la premsa local, comarcal i nacional, així com a la ciutadania del nostre municipi.

Sant Vicenç dels Horts, a 28 de Juny de 2006

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat