Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació : sense clasificar
Incidents a Gràcia
28 jun 2006
Cap a les 22 hores d'aquest dimecres, el casc antic de Gràcia ha viscut un desplegament de "guerrilla urbana", segons alguns testimonis, sense precedents. Aquest dijous La Fera viu el seu dia de desallotjament però el moviment okupa no s'ha quedat amb els braços plegats. En poc més de mitja hora, diversos individus encaputxats han tallat els accessos dels carrers que envolten el centre okupat La Fera, al carrer de Santa Àgata. Contenidors, cables, neumàtics cremats i altres estris han servit per tallar els carrers.

Notícia publicada a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
Guerrilla urbana??!!
Cal més informació!!
www.kaosnelared.net
Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
Cap a les 00:20, els mossos i la urbana ja habien donat per acabat l'assalt al KOLP La Fera, en un desplegament de mes de 15 furgonetes d'antiavalots, prop d'una trentena de cotxes, entre mossos, urbana i secreta, han fet un autentic assetjament a la vila de gràcia i al carrer santa agata

La repressiò no ens aturara

Un desallotjament un altre okupaciò

Fins a la victoria sempre
Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
Avui dijous 29 a les 10 concentraciò solidaria a la Plaça de Rius i Taulet

Resistir es vencer
Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
Algú pot explicar què ha passat a Gràcia? Salutacions revolucionàries des de Sants, cap desallotjament sense resposta!
Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
# 00:06 29/06/2006 AMPLIACIÓ: Un grup d'encaputxats protagonitza aldarulls al barri de Gràcia de Barcelona
Barcelona.- Un grup d'encaputxats està protagonitzant aquest dilluns a la nit aldarulls al carrer Betlem cantonada amb Major de Gràcia de Barcelona, al barri de Gràcia, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, que han rebut l'avís pocs minuts després de tres quarts d'onze d'aquesta nit. A hores d'ara, crema un foc d'origen desconegut a la cantonada entre aquests dos carrers i que podria afectar a algun contenidor, segons la Guàrdia Urbana. El grup d'encaputxats ha apilat pneumàtics i ha tallat els carrers adjacents. Tant Mossos d'Esquadra com Guàrdia Urbana de Barcelona han enviat dotacions a la zona.

http://www.noticies.net:8889/acn/OWA/elpunt.acn_noticies?p_numero=10&p_edicio=1
Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
Barcelona. -- Un grupo de radicales ha quemado contenedores, ha roto los cristales de bancos y ha realizado pintadas en las calles esta noche en el barrio de Gràcia.

Además, según ha informado el programa La nit al dia, de TV-3, el incendio de un transformador eléctrico ha dejado sin luz a unos 1.500 vecinos.

El motivo de los disturbios parece ser la orden de desalojo de una casa okupado en la calle de Santa Àgueda, previsto para hoy, jueves.

Según la cadena de televisión catalana, los vecinos han protestado porque la policía no ha llegado a tiempo al lugar de los destrozos. Algunos de ellos han tenido que sofocar el fuego con sus propios medios.

No se descarta la posibilidad de que los autores de los disturbios actuaran en varios grupos, ya que los hechos se han producido en paralelo en sitios alejados.


http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=6&idioma=CAS&idno=
Re: Incidents a Gràcia
28 jun 2006
sortia a la nit al dia de tele3
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Un grupet de persones probablement antisocials ocupen una propietat que no és seva. Els treuen. Arrasen un carrer, no sent pas la primera vegada (sí, recordeu els que quasi cremen una casa amb gent a dintre fa poc, a la Mercé, crec). El més lògic és que la societat els ensenyi a comportar-se a base de presó.

Alguns només aprenen a hòsties.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
ostiii i clar no hi ha mes objectes per cremar que els contenidors que paguem tots, menys ells, al menys no van cremar cotxes privats sino que simplement els feien servir per a creuar-los a la calçada per anar barrant el pas al mossos...

feu elq ue volgueu però podrieu cremar coses inservibles com ara mobles antics o nose... però no coses que tenen un bon ús i que costen cales a la gent normal
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Aquest "grupet d'antisocials" que dius tu, denuncien a la seva manera el greu problema de la vivenda que tenim, per no dir que arreglen i donen vida a cases abandonades i serveis als barris allà on s'instalen.

Ara bé, hi ha un altre "grupet" de mafiosos, especuladors, politics de baixa calanya, fatxes, puteros, constructors sense escrupols, inmobiliaries etc etc etc que han fet el negoci del segle. Que impossen les lleis del mercat a la força. Que fan mobbing a iaies i amenaçen la gent. Que no destroçen un carrer sino que destroçen boscos sencers, platges, construeixen apartaments, camps de golf i no els importa res una puta merda.
Solament enriquir-se i podrir-se per dins.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Podrien cremar-se ells a lo bonzo, seria una accio super radical, alternativa i d'esquerras.
Tinc un petit bar i haver-me quedat sense llum durant horas calculo que en fara perdre un 600 euros entre la recaudacio perduda i tots els preductes congelets que haure de llan}ar, m'ho pagaran els vostres papas aixo?
Jo nomes tinc un negoci, no soc un explotador, no soc un burgues, no soc ric, no tinc mes propietats, aquesta tampoc es meva he de pagar cada mes el lloguer del negoci i el del pis on visc.
i tu ke vols?
29 jun 2006
Ni se tha cremat el bar in res; així que ves a especular a ta casa.
Si no eres un burges penses com ells, pq davant d´una agresio jo responc com consideri oportú.
I molts de nosaltres després de estar el dia treballant ens pasem a treballar la nit i no plorem per si tenim que tirar cautre calamars congelats a la basura.

AU mamó. Burges
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
d'acord que la violència està monopol.litzada per l'estat, el poder, i els cossos de seguretat; però si voleu el recolçament de bona part de la població obrera i d'esquerres, penso que s'haurien d'adoptar noves maneres de reivindicar, no se, manifestacions, obres de teatre al carrer describint els dessallotjaments de manera que s'expliquessin als mes petits, als nanos i als no tan nanos, que no sou delincuents, sinó que reivindiqueu la vivenda digne per al joves precaris, que treballen en empresses precàries, que feu tallers... a part de l'imaginació que tingui cadascú, la violència només porta mes violència, hem direu que tinc pensament hippie bueno... pero jo de la vostre manera de fer la veig una manera molt "garrula"...

apa a10 siau
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
No si us plau no vull obres de teatre per als nens. Tinc dos fills i no vull que aquests delinquents i feixistes encoberts me'ls contaminin.
Ara es veu que qui té un bar és un burgés. És clar com que aquests nenets no saben el que és treballar.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Ja és curiós, doncs, que amb les opinions que tens dels moviments socials coneguis, visitis i perdis temps escrivint en aquest web...Serà que com que els calamars no donen prou tens un plus?
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
doncs a veure el nivell està molt però que molt baix quan un tio que està currant es queixa del mal que li ha passat amb tot aquest merder i a sobre la gent li diu que és un burgés...

això sense entrar a valorar lo d'aquesta nit, que telita tela si entréssim. doncs entrem: el lema dels cartells que hi havia per Gràcia contra el desajllotjament de "la Fera" era "Resistir ès véncer" (sí, amb aquests accents...).

El problema està en que aquest lema se'l va inventar el darrer primer ministre de la República Espanyola en guerra, que precisament ell creia que per guanyar la guerra doncs precisament amb aquesta mena de coses que han passat aquesta nit passada a Gràcia doncs "va a ser que no", i que amb tots els respectes, i des de fora, aquesta mena d'accions el que fan és allunyar considerablement a tot cristo (els veïns, que per cert pateixen l'especulació i els preus i la precarietat tant o més que els desallotjats) dels nostres posicionaments i les nostres postures.

A tot cristo menys als nens que ara tenen festa i que ja poden començar a fer el troll als fòrums de publicació oberta.

Tal qual.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Pels mitjans de comunicació només importen els aldarulls, de les cases okupades només s'en parla quan es desallotgen violentament mai del que si fa o es deixa de fer durant l'ocupació. Potser per aixó ni ha que organitzen els aldarulls, només la violència, el morbo i la humiliació pública son noticia per als mitjans, principalment la TV.
Com aixó seguirà sent així perque l'informació és una mercaderia més potser caldrà cambiar els métodes de protesta.
Hi han altres maneres de fer una "sortida digna" però les han de decidir els implicats, jutjar desde fora és massa fàcil. Per a mi la millor protesta és seguir ocupant.
Apa salut!
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Jo no sóc el del bar, però això que tu dius dels moviments socials els conec força per això opino el que opino. A per cert ¿moviments socials?, que vol dir?, que representeu a tota la societat, com aquell de la serie "els joves" que s'autoproclamaba el poeta del poble sense que el poble ho sabés. Que no són movimets socials qualsevol cosa que surti de la societat sigui del color que sigui?. Per què us apropieu d'una representitivitat que ningú us ha donat?.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
clar, els moviments socials ara es l'esglesia i els partits politics, venga hombre....
ja esta el tipico pijo que no ha currado en su puta vida y que raja de las okupas sin conocerlo haciendose su gran paja mental
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Completament d'acord amb el Xavi.

Molt baix molt baix, tractar de burgès a un treballador. Però clar l'alternativa és aquesta no? Trencar amb tot, respecte només per el que un diu, i tots els altres són estúpids perquè segueixen el joc al capital entrant al mercat laboral, perquè no es preocupen per la problemàtica de la vivenda o altres, perquè no tenen cap mena de motivació per treballar col·lectivament. I es creu que amb fets com els d'ahir s'avança en l'alternativa?

Per cert, que algú m'expliqui de quin manera La Fera s'ha guanyat la confiança del barri, perquè realment ho desconec, i a priori sóc del parer que més aviat és tot el contrari.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
No ens podem posar en contra la gent si el que volem és un suport i una resposta més amplia. Ahir un xavalet de 15 anys va haver d'anar a l'hospital per un pedrot al cap, tres punts... el seu error va ser creuar-se pel mig del desallotjament quan anava a casa seva, apart de rebre gran quantitat d'insults i no per part dels "gossos"... crec que així no anem bé.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Molt bo això de la "representativitat", a qui creus que representes tu? La gent de la Fera de Gràcia representa tota la gent que volem més que la merda a la que tu et resignes i a la que pretens que tothom es resigni també.

A tu et passa que no suportes veure com altres persones no són tan cobardes i apatiques com tu, perque t'adones de com n'ets d'inutil, per això no dubtes en posar-te al costat del mateix desordre establert que permet que les immobiliaries facin el que els passi pels collons a Barcelona -això resulta que no és incivic ni dolent pels barcelonins- i en contra dels únics que realment els fan front a aquesta ciutat.

Pero el millor és que la Fera de Gràcia feien moltes coses. He anat allà a xerrades, passis de vídeo, cicles de cinema, exposicions. També es feien tallers d'arts marcials, com jiujitsu o kickboxong. A més de capoeira, tai-txí, etc-

Això és el que molesta de la Fera de Gràcia, les activitats que feien. De suposat soroll n'hi havia el mínim. A la porta de l'edifici i a les voreres del voltant hi havien cartells demanant silenci i respecte pels veïns. I la gent ho complia.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
jo tambe ho crec
S'HA DE CANVIAR D'ESTRATEGIA JA!!!!!!
JA FA MES D'UN ANY DE CONSTANT CRIMINALITZACIÓ (va començar el PP, va continuar la VANGUARDIA, i ara el CLos amb mes força que mai).
ESTARIA BÉ QUE DESDE L'ASSEMBLEA D'OKUPES O DESDELS MOVIMENTS SOCIALS ES PLANTEGÉS UNA REUNIÓ O ASSEMBLEA o digali com vulguis PER ANAR CANVIANT L'ESTRATEGIA. es un apunt, sino cada cop serem menys (almenys en el mon de l'okupació,...)
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
si tan ficat està en la vida del barri, com és que no s'ha organitza't cap mobilització AMB la gent del barri?

A Sants això sí que s'ha fet
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Un moviment social es tot aquell col.lectiu organitzat que difon, proclama i defensa certes idees o interesos comuns. L'especulacíó no et sembla un problema d'interés comú? La manera que té aquest moviment (malgrat que no t'agradi) de portar a terme les seves reivicacions és "arena de otro costal".
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
La Fera de Gràcia ha estat un espai de llibertat, d'oci i formació, per on han passat moltíssimes persones.

Aquest és el problema, que espais com aquest fan veure a la gent que és possible l'autogestió. El problema és que transmeten idees tan revolucionaries com aquesta a una societat on de nosaltres només s'espera resignació.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
- Fer el pacifista és una opció respectable, però no per això és una estratègia que t'apropi al sentiment crític de la població, exemple: la 2a caravana europea per la llibertat de moviments, criminalitzada i reprimida, sense conseqüències favorables a l'opinió pública. La imaginació com diu black cat i l'enfrontament directe sòn eines que tenen la seva utilitat si es fan servir bé i al seu moment. Calia un enfrontament així a Gràcia? potser sí, potser no.

- Mass media: Està tot controlat. Si una notícia no interessa se suprimeix, si se li pot donar la volta ho fan. L'immobilisme seria la millor opció per no rebre crítiques, però és precissament el que volen, la desaparició de la dissidència. Com combatre això? creant altres mitjans propis que puguin donar una altra versió (que no la veritat absoluta, que ningú la té).

- El senyor del bar: La llum va estar tallada poc més de dues hores, si se li ha fet malvé material en aquest temps, parli amb el tècnic, que alguna cosa va malament. Tot i això, 600€ per nit de recaudació sòn molts diners, això implica que en dos dies de feina te pagats els lloguers de local i pis. No disposo de gaire informació del seu negoci aixì que acceptaria una resposta que aclarís els meus dubtes sobre el seu finançament tan deficitari. Espero que no el molestin aquests dubtes.

- Astorat: caure en aquests tòpics delata la teva ignorància respecte al moviment, no se que fas escribint comentaris sense coneixement.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Así, así, el movimiento okupa haciendo amigos en el barrio...

Lo único para lo que sirven los okupas es para hacer más difícil el acoso inmobiliario, pero en cuando os salís de ahí; acabáis por hacer conciertos o fiestas a todo volumen por las noches, os da por hacer sabotajes o "guerrilla urbana" y acabais insultando a los propios vecinos, o se os cuelan los pies negros y rebrotan las enfermedades endémicas de hace 3 siglos.

Bravo.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
A la Fera de Gràcia com a col.lectiu obert hi ha gent de tot arreu pero sobretot del barri, perque la gent sabía el que s'hi feia i anava a participar i col.laborar. Et sembla malament? No creguis que tots els veïns de Gràcia són dels que només surten de casa seva per deixar cagar el seu gos al carrer. També n'hi han que tenen més vida, tant social com mental.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Per al que parlava de representativitat:
xaval/a, anem força malament en comprensió lectora, eh...
Moviments socials són moviments socials, i punt. Col·lectius, organitzacions, plataformes, etc, que tenen preocupacions socials i onjectius transformadors en aquest sentit. Que a qui representen? doncs cada grup a ell mateix, i entre tots configuren, com un magma, els moviments socials. Com la mateixa parual diu, són moviments i, per tant, subjectes alts i baixos, i no un club tancat on ingressar.
Tant que saps de moviments socials i patinem a la primera, company...
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
La gent que més es mou, que més emprenya a aquest sistema, és que més repressió pateix.

Així de senzill, la violència no és la solució pero tampoc déu ser tan dolenta quan els primers en apallisar indiscriminadament són els antiavalots munipes i dels de la Tura.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Señor redado: he observado que sus críticas són aplicables al 90% de la población, es decir, aquella población futbolera que sale a gritos de los bares cantando su himno patético y insultando a aquella gente "rival" que pulule por ahí, a los discotequeros fashion de l'eixample que la lian cada sábado y que propagan enfermedades endémicas nuevas (anorexia, bulimia, alteraciones del ego...) a las manifestaciones de euforia futbolera que acaban con destrozos en canaletas sin una reivincicación concreta. Espero que no seas ni futbolero ni discotequero, entonces hablaremos de como combatir también a esta gentuza futboldiscotequera.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Lo que no hacen los discotequeros-futboleros:

-dejar sin luz a un barrio entero.
-pretender ser un movimiento social.
-pretender ser una guerrilla urbana (por lo visto no es incompatible lo uno con lo otro, es "un magma de actividades sociales").
-denunciar a la policía por actitudes brutales, mientras se utilizan los mismos modos, no sólo contra la policía, sino contra los vecinos.

Los discotequeros-futboleros pueden ser igual de animales, pero no van de maoístas. Por cierto, soy un troll-policía-empleado de las FAES, la consigna es no responder a mis posts.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
M'agradaria que tota la gent que ha escrit aquí queixant-se de la gent de la Fera i que diuen ser veïnes de la vila de gràcia, ho fés igual de fort o més contra el problema més greu que tenim a la vila : L'ESPECULACIÖ

El preu dels pisos està pels nuvols, és un dels districtes a on han pujat més. Passejeu per Gràcia i voreu la quantitat de solars que hi ha, això hi és perquè ara surt acompte tirar a terra i construïr. Informeu-vos sobre el mobbing que s'està patint a la Vila (Verdi 28...). De pas també podrieu fixar-vos en la fesonomia social del barri, la gent que porta anys i panys vivint-hi s'en està anant perquè no pot pagar, perquè resulta que alguns han decidit per ells...Prefereixen algun jove europeu de professió liberal ben carregat de bitllets, apoguer ser ben fashion.
Us voldria recordar que un barri, un estil de vida, un poble, una gent s'ha de defensar quan està en perill!!!!!

Amb aquestes frases no estic defensant totes les accions i actes que s'han fet al KOLP la FERA, però com a minim ells, amb els seus ets i uts han plantat cara a l'especulació i més d'un cop i més de dos han cedit el seu espai als joves i a les entitats que ho han demanat sense exigir res a canvi cosa que el senyor Ricard Martínez i el senyor de plàstic que tenim per alcalde no s'han dignat a fer.

UNA MICA DE RESPECTE A LA GENT QUE LLUITA

CONTRA LA HIPOCRESIA INFORMACIÓ

PD:Quan us toqui el vostre torn i us fotin fora de casa, o els vostres fills no es puguin kedar a la vila que tant dieu estimar (recordeu que és "Guai") aleshores ja sortireu dels vostres caus.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
si no us podeu pagar un pis US FEU FOTRE!!! N'hi ha que si que hem currat i n'estem pagant una, i només falta que xusma com vosaltres la lii i ens faci eprre qualitatd e vida gossos
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Felicitats als veïns alliberats de La Fera.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
si, vale, tot això que dius yupps, s'ha de defensar però no de segons quines maneres. punt i basta.

pel que es veu molt han canviat les coses des del desallotjament de les naus.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
jo aposto per un moviment antisistema que parteixi de no violencia. puc ser hippy, si. Formo par de movilitzacions alternatives i ahir vaig patir la desilusió al veure k no era una resposata a res, sino violencia per violencia. Estava a sants i apart de estar molt ben organitzats no si van akonseguir transmetre res més que posar-se un barri encontre. Crec queel moviment okupa necesita fer una bona sentadai desamrkarse de la violencia per violencia. Ho sento per tots i totes
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
fent accions com el k van fer ahir ala nit no aconseguiran res, nomes ke la gent se'ls poshi en contra, el k havien d fer tancar totes les entrades, concentracions, igualment si van a ferlus fora, els faran fora, aixo nomes ha servit pq la gent vegi al moviment pitjor de kom el tenien vist, a vegades es millor ser una mica jippi
EL ocaso de las okupas en barcelona
29 jun 2006
no se trata de hacer el hippie, sino de saber utilizar la violencia (que es una herramienta) cuando hace falta.SOLO CUANDO HACE FALTA, I EN MI OPINIÓN EN MUY POCAS VECES. Por que? bien senzillo, simplemente por que tenemos las de perder a nivel represivo. y a mi no me vale el argumento fácil ese de que si hay más represión es por que luchas y por tanto mejor. evidentemente que si luchas la habrá, pero tampoco se lo pongamos en bandeja.
por otro lado, la actuación de ayer, y viendo el contexto no es de las mejorcitas de un movimiento: el okupa, el cual en barcelona, está llegando a su ocaso. no se si afortunadamente, pero lo que si que es seguro es que en estos ultimos años esto ha degenerado en parte en un conglomerado de okupas y "centros sociales" que lo unico que hacian eran conciertos hasta altas horas de la madrugada. Francamente, esto tiene tanto de transformación social como izquierda unida. personalmente estoy a favor de la okupación, pero a veces sen ya demasiadas casas ,sobretodo en sant andreu (pasaros por calle Segre y vereis que es el costrismo) y gracia (y no lo digo por la fera, ya que ahi al menos se hacian charlas, pases de video, asambleas,...) la realidad es mas que patetica.
francamente tendriamos QUE CANVIAR DE ESTRATEGIA SI QUEREMOS SER ALGO SERIO, quizás más en la linea de Sants, pero sobretodo hago un lanzamiento a todo el movimiento okupa, para que se vuelva a coordinar (donde coño esta la ASAMBLEA DE OKUPAS) Y SOBRETODO PORQUE BAJE mucha su prepotencia (no porque los pisos valgan 3000euros el metro cuadrado se pueden realizar ciertas acciones), tampoco se puede sudar de un barrio como el de gracia, que historicamnete ha sido muy combativo.
QUIZ�S LA ESTRATEGIA DE LUCHA NO ES LA OKUPACIÓN, MOVIMIENTO QUE YA LLEVA CAVANDO DESDE HACE AÑOS SU PROPIA TUMBA. LA historia dirá si con actuaciones como la de ayer se ha avanzado o por el contrario se ha retrocedido (mi opinion). a ver como reacciona el resto de la gente ante la proxima okupacion.
salut y anarquia
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
per una banda és cert que no va ser una estratègia encertada si no es va aconseguir evitar el desallotjament i tampoc aconseguir la simpatia o solidaritat del barri, de forma que malament.
per una altra banda, tothom que parla de com de dolents i malvats són els mètodes violents o explosions de violència... perquè no ens plantegem d'on venen? com és alguns moviments polítics adopten mesures més o menys violentes? a què es deuen aquestes expresions dures? si us plau, ja comença a ser hora que algun sociòleg o filòsof d'aquells progres dels seixanta o setanta faci alguna lectura que fugi del discur típic de condemnar la violència... no? jo apunto: el nostre és un sistema polític que s'empara i es defensa darrera de l'ús de la violència (cossos i forces de seguretat i forces armades), aquesta és una societat on sí es contempla la legitimitat i l'ús de la violència quan calgui (per part de l'estat), la nostra és una cultura que xupa molt de violència (quan estudiem història, quan mirem pel.lícules, al pati quan som nens, quan veiem un poli amb la pipa, quan ens cauen bronques quan som petits a casa i quan som grans al curro...)... per tant, intentem innovar en el discurs sobre la violència?
evidentment, i si també intentem innovar en les formes de lluita?
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
No se si s'aconsegueix o es deixa d'aconseguir res, però si que se k és l'escenificació clara d'un conflicte.
La violència no la posen els okupes, ja que ells anaven a ser desallotjats per la força, impedin així un projecte en el qual s'havien deixat moltes il·lusions i forces. Això també és violència.
Igual que kuan vols disposar d'una vivenda i no pots pagar-la. Això també és violència.
Igual que kuan necessites un espai on realitzar activitats per construir un món més lliure i no pots. Això també és violència.
L'estat capitalista té la violència inherta del poder i dels diners. Posa la propietat privada per sobre de les persones i és aquesta la primera violència. Les altres apareixen en forma de desallotjaments, manifestacions ...
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Si la gent només entèn la realitat des dels mitjans de comunicació que només parlen de col.lectius com l'okupa per manipular i criminalitzar que cal fer?

Per què faci el que faci el moviment okupa els mitjans, obeïnt les ordres de l'oligarquia que te gran poder sobre aquests i alhora interessos a les immobiliaries d'on treu moltíssims diners amb els preus que imposen, els seguiràn criminalitzant.

Les formes de lluita s'han d'adaptar a les circumstàncies, pero posant sota pressió aquest sistema de merda que reprimeix i converteix en agressors els qui protesten per una realitat social molt difícil per cada vegada més gent.

Perque per no fer res estàn tots els que escriuen aquí repetint la merda que senten a la tele.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
En el moment en que es plateja un Estat de Dret, aquest està subjecte per tres pilars indiscutibles (segons diuen): la gestió de l'esfera pública, la ressolució de l'esfera privada, i el monopoli de la violència. Està acceptat, l'Estat està legetimat en fer ús de la força per tal de preservar els altres dos pilars. El preservar-ho però passa per una ressolució favorable per el poder i un control de l'esfera pública d'acord amb el poder.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
S´ha d´establir un sistema mes just aquest problemes solsament ocorren a paisos democraticament mermats, les agrupacions denominades antisistema abarcan un ventall molt ample desde gent totalment pacifista fin a gent que considera la violencia un cami ya que l´estat empra la violencia per acabar amb minories com les antisistema, aquesta violencia sense aturador dels cosos policials es la que ha ampliat el problema si es continua aixi barcelona pot tenir jornades molt agressives y descontrolades. hem de recolzar els okupes encara que ha la gent no els agradin els seus metodes perque hi possen llum a les mafies de l´habitatge que son els delicuents de veritat.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
A VER. Voy a enumerarlo:

1. AUNQUE EL COLECTIVO OKUPA DIGA QUE ORGANIZA ACTIVIDADES PARA EL BARRIO, ESO NO LE DA NINGÚN DERECHO (ni teórico, ni divino, ni real) A QUEMARLO COMO PROTESTA, PORQUE LOS VAYAN A DESALOJAR.

2. Los okupas tratan de lograr reconocimiento público y publicidad para su movimiento, argumentando que, aparte de actividades sociales, luchan contra la especulación. Entonces: ¿POR QUÉ SABOTEAN LOS VECINDARIOS EN LOS QUE SE ALOJAN, SI SABEN QUE ESO VA A SUMIRLOS EN EL M�S OSCURO DE LOS OSTRACISMOS, NO YA POR LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN "supuestamente manipuladores", SI NO POR EL PROPIO BOCA A BOCA DE LOS VECINOS?

3. Si son espacios liberados... ¿CÓMO COJONES SE PUEDE COBRAR ENTRADA PARA ENTRAR DENTRO? NO TIENE NINGÚN SENTIDO, NI AUNQUE VENGA EL SOBRINO DE BON JOVI.

U os controlaís. U os van a controlar, y os vais a ir a tomar vientos.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
jaja

yo al sobrino de bon jovi si que pagaba por verlo!!
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Moviment antisistema ? quin nom més poca-solta. Violència okupa? acció directa de tota la vida...

Molt ben feta, on els fa més de mal!
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Es prepara el terreny per un altre estiu calentet, l'altre dia Clos relacionava els pacifics okupants de la comissaria de Zona Franca amb els aldarulls de Gràcia i els diaris "civics i benpensants" inclús parlaven de violència encara que al dia següent la realitat els obligués a matitzar la realitat, que no admetre-la. Avui Jordi Hereu ja relaciona els fets amb les properes festes i diu que és "un toc d'atenció". I mentrestant els ciutadans super cívics i correctíssims veuen això com una barbaritat i en canvi la violència immobiliària com el que és just i ha de ser. On collons estan tots aquells que diuen que també pateixen el problema? Som milions de persones en una situació de violència especulativa brutal i només surten a queixar-se els mateixos. No és qüestió de que no venen perque mira que violents que sou, és qüestió de que no es mouen perque no es mouran mai, i si la cosa no es mou almenys que rebenti de tant en tant la ràbia. Ja us acostumareu.

Algun neandertal per qui dalt deia que a pagar tots un pis perque ell ho està fent, no se si està content de tenir hipoteca o potser si s'ha parat a pensar que els joves no podem pagar pisos avui dia si no ens hipotequem durant dècades. I per aquí hi ha molts joves que mai passarem. Okuparem les cases buides i les donarem un ús, continuarem desenmascarant aquesta hipocresia social que permet que les immboliaries, constructores i demés txusma destrossi els nostres barris i en canvi s'indignen i quasi ploren perque se'ls va anar la llum dues hores o per quatre containers. Realment el que és indignant és el vostre silenci davant la realitat de molts joves i no tan joves.

Els mitjans de comunicació només apareixen pels centres socials quan poden pescar aquestes imatges, i molts desallotjaments sense violència no surten als mitjans tot i haver-hi premsa present, simplement perque no ven. Queda més maca la imatge de l'okupa antisistema-borroka-violent-etc-etc que la dels que estan 365 dies obrint uns centres socials per fer un munt d'activitats. No cal que el dia de desallotjament es faci tot el que ja s'ha fet durant molts dies, precissament un desallotjament és un atac contra aquest forma de viure i contra aquests centres, no podem pretendre que si la policia ve per la força s'endugui obres de teatre com a resposta. Allà cada centre amb la resposta que vol donar i assumeix, però que esclati la ràbia perque et fan fora només és una conseqüència de i no una causa de.

El moviment okupa és un moviment heterogeni on pots trobar de tot, de bo i dolent, però el centre social La Fera era un centre actiu on es realitzaven moltes coses i això els molestava, desallotjar la fera era un acte buscat pels de sempre com sintetitzava avui Fernandez Diaz dient que s'ha de desallotjar BCN d'okupes. L'okupació no caba la seva tomba per aquests aldarulls, l'okupació creix a molts pobles i a molts llocs com una opció ben valida i alternativa, els grups que fan projectes els apliquen a la seva forma. Alguns porten enterrant l'okupació des de fa dècades i ben viva que està. Cada cop hi ha més cases i cada cop els centres socials que s'hi esmercen ho fan millor i amb més quantitat i complexitat en el seu funcionament. L'okupació com a avantguarda mai s'ha plantejat i si tu vols un moviment de masses que et guii aquesta no és la feina de l'okupació. L'okupació és un mitjà per donar cobertura a moltes lluites i no morirà perque mentres hi hagi gent lluitant, o mentres hi hagi especulació existirà.

Que la gent s'indigni per com crema un container només passa perque surt a la TV, cada cap de setmana a la meva població cremen containers, no dic que sigui cap solució ni que sigui un pas cap a res, però l'indignació ni s'esmenta quan no surt el boc expiatori de tots els mals de la societat catalana que ara són els okupes. Sempre cal algú a qui carregar-li el mort, i ja fa anys que la dissidència més contundent és la de l'okupació. Abans l'excusa era que eren yonkis, guarros, dropus i poc a poc s'afegeix violents, borrokes, terroristes, etc. L'ignorància do9na aquests estereotips.

Davant d'un desallotjament, davant d'un atac per part del sistema dels centres socials, la resposta defensiva no pot negar-se. Tot el que va passar ahir no hagués passat si la Fera no hagués tingut un ordre de desallotjament a sobre. Massa civisme hipocrita que simplement vol apartar el que estèticament no li convé i que està super d'acord amb el model de ciutat que ens imposen, a base de privatitzar, de tancar empreses, d'especular i contruir, de reprimir i de mentir.

Amunt la Fera. Un desallotjament i mil okupacions. No ens aturareu.

PD: Després de que Espanya perdés el mundial a la plaça de Colon es van repetir els aldarulls i destrosses que es repeteixen en aquests events, encara no he sentit a ningú plorant ni parlant d'aquest tema. Serà perque és España i serà perque és futbol?
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Plas, plas, plas!

PD: Clos, a què esperes per explicar-nos que les destrosses de Madrid foren realitzades pels 200 violents de Barcelona, que van anar-hi en autocars pagats per l'assemblea d'okupes i que haguessin fet el mateix si hagués guanyat Espanya?
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Molt encertat aquest últim missatge. Perquè tanta obsessió pel que diuen i deixen de dir per la tele? Que no sabeu qui posa els diners perquè tots com tontets estiguem mirant la TV?

Seguiu donant de menjar als telenotícies i d'altres mitjans de desinformació amb accions com aquesta. Mai diran ni una paraula de les reivindicacions ni motivacions reals. Tot quedarà amagat darrera la frases típiques: "uns encaputxats...", "els anti sistema...", "els Okupes..." i encara gracies que no es posen tots d'acord i fan servir l'etiqueta "terroristes".

"Quien con los <i>medios de comunicación oficiales</i> se acuesta... meadito se levanta".
Només sou uns mal criats
29 jun 2006
Dons aixó aquesta gent només son uns mal criats, que s'han convertit en delinquents. La vostra lluita esta perduda per que com antisistema que us dieu nomes voleu aprofitaros del sistema, si no sou capaços de pagar el metro, en el que treballa gent a la que hi ha que pagar, com vols que hem cregui que la teva protesta es perque la vivenda esta cara. Xorisos violents, aixó es el que sou. Pots ser antisistema, aleshores, ves a viure a la montanya i deixa tranquils els demés.
Vaig veure un graffitti que deia "de traje y corbata viste mucha rata" i jo afajeixo "Y de progre viste mucho borde".
Au nens mal criats a trencar mes cosetes, fins que us trenquin la cara i se us treguin les ganes de trencar mes coses.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
me la trencaras tu, pijo de merda, on i quan vulguis.
Makarras al poder!
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
jajaj quina pena. m'encanta el afegit del grafiti.
Això de que ens fem dir antisistema ho dius tu i els medis de descomunicació. No se on ens aprofitem del sistema però buenu tu segueix pensant així que entre el teu pensament i el d'un babau no hi ha cap diferència.
En referència a lo de canviar l'estrategia de la violència l'unic que aconseguiriem seria que als medis no dirien res de nosaltres. D'imatge tenim per mal és la que ens han donat als medis i és la que està arrelada a la majoria de gent.
Tot i la manipulació i criminalització en els medis molta gent jove es pot interessar per el tema com a alternativa a l'especulació.
En definitiva que tampoc crec que per accions com les d'ahir ens afecti gaire respecte a la opinió de la gent que ja la tenen inculcada. Tot i això els veins tampoc tenien cap culpa ni mereixien quedar-se sense llum.
Els que volem canviar les coses crec que no ens hauriem de preocupar per la imatge o com ens mostren els poderosos ja que mai ho faràn per a bé, així que nosaltres a la nostra i que diguin el que vulguin.
Salut
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
jajaj quina pena. m'encanta el afegit del grafiti.
Això de que ens fem dir antisistema ho dius tu i els medis de descomunicació. No se on ens aprofitem del sistema però buenu tu segueix pensant així que entre el teu pensament i el d'un babau no hi ha cap diferència.
En referència a lo de canviar l'estrategia de la violència l'unic que aconseguiriem seria que als medis no dirien res de nosaltres. D'imatge tenim per mal és la que ens han donat als medis i és la que està arrelada a la majoria de gent.
Tot i la manipulació i criminalització en els medis molta gent jove es pot interessar per el tema com a alternativa a l'especulació.
En definitiva que tampoc crec que per accions com les d'ahir ens afecti gaire respecte a la opinió de la gent que ja la tenen inculcada. Tot i això els veins tampoc tenien cap culpa ni mereixien quedar-se sense llum.
Els que volem canviar les coses crec que no ens hauriem de preocupar per la imatge o com ens mostren els poderosos ja que mai ho faràn per a bé, així que nosaltres a la nostra i que diguin el que vulguin.
Salut
rave
29 jun 2006

A POR ELL@S!

Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Sobre lo de l'Assamblea d'Okupes de BCN, que sapigueu, tanta boqueta que tenim, que es va decidir desfer-la perquè no hi anava ningú, jo inclòs. Así que menos boquita, que por ahí no se pasaba mucha gente.

Sobre lo de la protesta acció directa y bla-bla-blí bla-bla-blá, sou de lo peorcito protestant. Mola que te cagas fer que tot el veïnat pateixi les conseqüències de cuatre rebotats, oi?

No se si sou mega-activistes, mega-pijos o mega-costres... però lo que està clar és que ho heu fet mega-malament.

I a la penya que s'ha fotut amb el tio del bar... sou tope ignorants. En què difereix tenir un bar a tenir un taller de fustería, o fer artesanía i vendre als mercadillos? Potser viviu de l'aire valtres? Potser no sou els típics que aneu a fotreu's els porros al bareto amb el consentiment de l'amo, a canvi de que li demaneu una Coca-cola o una Estrella per hora?

Hi ha massa hipòcrita de merda.

Como dice una migo mio: "La capacidad de justificación del ser humano es INFINITA". Pero hay quién se pasa dos pueblos del Infinito.

Ale, ale... Independència i Socialisme, Anarkia, Tierra y Libertad, Hasta la Victoria Siempre, Resistir ès véncer, ...

Mucha palabrería.

Un okupa igual que tu, pero autocrítico conmigo mismo y mi gente.
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
aneu a la merda tots!!


Jo he vist motos, carpes de bars, contenidors, cremats a l'eixample de nit per pijos borratxos i NO ha sortit a la tele, per tant no ha existit.

Les destrosses de Gracia van ser minimes, les molesties pel tall de llum van ser minimes (us recordeu de les tallades de llum de la Fecsa durant el Nadal? Quant van durar?)

Força suau va ser la cosa per la rabia que hi ha. Inclus, podria afegir, hi ha una part del veinat completament indesitjable (propietaris d'inmobiliaries, constructores, especuladors professionals, policies i/o feixistes, etc)

Me la suda que ens digueu nazis o fatxes senzillament perque ens la suda la vostra merda d'opinio de borrego... vosaltres opineu despres de llegir la prensa, es a dir, llegiu la vostra opinio publicada en la prensa....

Amb nosaltres els excluits, els lluitadors per la justicia social i la llibertat, amb nosaltres els veinats populars, els delincuents morals, els qui res tenen a perdre, els qui s'ofeguen en la rabia de veure la impunitat amb la que els arranquen la vida i la llibertat...

Contra nosaltres, sí, els regidors, els amos del puticlub, els veïns comprats i venuts, els amargats sense moral, els yuppis, els policies i els seus amics, contra nosaltres la carcúndia fidel a l'amo i el propi amo...

Nosaltres NO som okupes, nosaltres som ningú, som cualsevol que vol lluitar contra la infamia i per la dignitat...

Per a nosaltres res, per a tots tot.

Us va bé parlar d'okupes, encara que no sabeu que vol dir ni quants ni com, perque així sembla que sabeu de que parleu...

NO obstant, a nosaltres, als ningú desperts, MAI ENS FAREU CREURE.

Som ningú llançant pedres, som la pedra colèrica que busca veure la caiguda de la infamia, som la paraula i l'acte sense propietaris, contra la propietat, contra l'autoritat arbitraria, per la llibertat, contra la injusticia, per la dignitat, contra la burgesía.

I això és la guerra, que encara no heu guanyat, i que mai guanyareu perque us enfronteu a milions de ningús i cualsevol pot agafar una pedra per a estamparla sobre un aparador.

PD: no entro a valorar els posts, ni els anti (per estúpids-burgesos en sa majoria) ni els pro (perque ja han dit gairebé tot el que s'ha de dir)... simplement constatar un cop més el simulacre de debat entre defensors de l'status quo i agressors a l'hegemonia de l'status quo. NO hi ha dialeg possible amb l'enemic de classe, ambdues ho saben... potser algun pallasso no s'entera pero es el seu putu problema.

Sense por, sense remordiments, sense treva
VISCA L'ANARQUIA

///
"En què difereix tenir un bar a tenir un taller de fustería, o fer artesanía i vendre als mercadillos? Potser viviu de l'aire valtres? Potser no sou els típics que aneu a fotreu's els porros al bareto amb el consentiment de l'amo, a canvi de que li demaneu una Coca-cola o una Estrella per hora?"

tiu tu delires, vas a una puta asamblea i et penses que coneixes a tot deu... i a sobre et creus l'autentic... merda d'iluminat!
///
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
Endavant amb les okupacions!
Re: Incidents a Gràcia
29 jun 2006
La meva pregunta es... va canviar quelcom quan surtien imatges de desallotjaments en els quals les okupes presentaven una resistència activa pacífica? ha canviat quelcom quan surten imatges de desallotjaments en els quals les okupes presenten una resistència activa violenta?
Jo crec que no canvia res, simplement o s'impedeix el desallotjament o no s'impedeix, la repressió continua igualment. Les coses es canvien en el dia a dia, no es canvien el dia del desallotjament.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Que t'has fumat noi, o pot ser estas delirant. Aquest mon es molt, molt imperfecte pero actituts com la vostra no l'ajuden a perfeccionar sino mes be al contrari, gen que podria simpatitzar amb les vostres idees, acaba desitjan que foteu el camp el mes lluny possible. Vosaltres sou uns egocentrics de merda, que penseu que nomes teniu rao vosaltres. Si depengues de vosaltres, aquest mon ja seria com el de mad max, nomes violencia i cap benestar, pel benestar es te que treballar. Jo m'aixeco cada dia a les 5 del mati per anar a treballar ¿I vosaltres?. Els vostres pares segur que no us han fet mai cas, per aixó el vostre rebot continuu, aneu a un psicoleg, veureu quantes coses descubriu de vosaltres mateixos. De moment teniu el cervell al reves, si es que en teniu. Les idees de Sacco i Vanzetti, no tenien res a veure amb les vostres.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Els que avui gobernen son els que el maig del 68 van fer les revoltes. ¿Ha canviat quelcom?.
No culpis a la societat de la teva amargura, culpat a tu mateix i potser trovis una solució. Quand la generació que avui destroza els bens de tots, arrivi al poder d'aqui uns anys, tots tindrem vivenda gratuita, transports gratuits, naturalment tots anirem amb bicicleta atropellan peatons, ¿que cony foten els peatons molestant als ciclistes al carrer?. hi ha moltes realitats possibles, pero la de la violencia sense justificació es la pitjor de totes. I es la que habeu escollit els descerebrats. No teniu cap futur desaparaxereu quand tingueu un caleret a la butxaca. ¿O repartireu el vostre sou?.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Poca feina tenen alguns. Escandalitzats per quatre cotxes, quatre aparedors,... aneu a cagar! I allà on hi havia la Fera que hi faran? doncs més pisos aburrits i ultracars on només els rics de la constructora, promotors i bancs que finançaran les hipoteques en sortiran beneficiats. És a aquesta gent a qui defenseu? Estem farts d'aquesta manera estúpida de construir i consumir, que malgasta de manera irresponsable els pocs recursos energètics que ens queden i que estaria bé deixar una mica per a les generacions futures. No queda cap esperança en la via política de cada quatre anys, tots estan venuts, podrits i a punt per reprimir qualsevol escletxa de llibertat. Només en l'autorganització i en els moviments socials podem actuar i pensar en un canvi social.

A mi això és el que em preocupa, ...quan firmes una hipoteca per 40 anys ja saps que t'espera a la resta de la teva vida. Se t'acaba la llibertat i estaras sempre més a les ordres del capitalisme, amb por de perdre el curro, amb la resignació de no canviar de curro encara que estiguis fatal i et xupi la vida,...prefereixo mil cops estar de lloguer, haver de compartir pis amb gent o okupar que no demanar decenes de milers d'euros als bancs per estar lligat sempre més i convertir-me en una peça clau del capitalisme.

I no ho dic per tothom, ho dic per alguna gent que pel fet d'haver-se hipotecat han canviat totalment la seva visió i tot el que sigui crític i intenti canviar aquesta crua realitat ho criminalitzen i es transforma en el personatge més reaccionari.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Fem el que fem ens criminalitzaràn, perque el problema pel sistema és que pensem i allò que representem com a dissidència activa a aquesta societat on la gran majoría de la gent són mig zombis.

Es hora de prendre la iniciativa, de saber combinar accions contundents com la de l'altre nit amb accions més mediatiques i sempre organitzant-nos i creixent a tots els barris d'aquesta ciutat que alguns tant malden en convertir en presó i ser els seus carcellers.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
ja cullons, pero que et penses, que fent lo d'ahir a la nit s'avança o es retrocedeix: AIXO ES QUE TINDRIA QUE MIRAR EL MOVIMENT. ja sabem que faran pisos de alto standing, ja sabem que s'especulará, i moltes mes merdes. Pero tornem al principi, ES AQUESTA L'ALTERNATIVA LLIBERTARIA? jo crec que no, jo crec que l'alternativa llibertaria, es una alternativa de base. i repeteixo, crec que molta base no s'ha fet quan tens una gran part del veinat en contra. I ja sabem tambe que la vanguardia, els mossos, les empreses immobiliaries son uns fills de puta i manipulen i tot el que ja sabem,... pero tu creus que els veins de santa agata estaran mes contents amb o sense la fera. pensatho i reflexiona. perque en lo que ha degenerat una part important del moviment es nomes en el fet de fer concerts cada cap de setmana amb la consecuent molestia (i mes que logica) per als veins. la fera espero QUE MARQUI UN PUNT D'INFLEXIO EN TOT EL MOVIMENT DE BARCELONA, peruq si seguim pensant que tenim la rao absoluta malamaent anem, i mes quan EL FI (lluita contra l'especulacio) NO JUSTIFICA ELS MITJANS (molestia als veins d'una forma inutil: concerts,...).
Qui no estigui d'acord amb mi, que esperi un temps i ja voras com augmenta la represio a barcelona en un grau mai vist des dels anys 80, grtacies a les actuacions fora de context d'alguna gent.
per cert, a tota aquella gent que diu que els okupes no treballem, que es pasin un dia per casa nostra, i ja voras com els 4 ens aixequem cada dia a les 6 per a anr a currar.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
totalment d'acord amb l'autista
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Tanta capacitat de destrucció i tan poca per la creació, esteu manipulats per una colla de delinquents, sou tan inocents que no us hen a doneu. Tota la vostra frustracio es perque voleu tenir el que tenen els altres pero sense fotre ni cop i aixó ni ara ni mai será posible per la llei de causa efecte. La vostre actitut ja existeix a la natura i s'hen diu parasitisme (aprofitar-se del que fan els altres). A mes de fer festes per sobreviure, colocarse i emborratxar-se, feu quelcom de profit.
Amb la vostre actitut el que conseguireu es que no nomes la policia us foti d'osties, sino els veins farts de soportaros, defensaran el seu barri.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Ja m'agradaria ser pijo, ja, pero nonis, nen a treballar cada dia, diumenges inclosos desde les 5 del mati, dubto que tu ho facis trenca cares amargat.
El violent l'unic que te dins es amargura per la seva propia existencia, de la que es responsable, ningú mes. Apa nen madura.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
el moviment okupa a barna està acabat
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
A inocents:

El dia en que els veïns surtin dels seus barris a fotre d'hosties als okupes llavors parlem, almenys els veïns farien alguna cosa perque trobo a faltar bastant aquesta mobilització dels veïns a no ser que sigui la TV qui els cridi a fer-ho. Seria paradoxal que de cop comencessin a mobilitzar-se per coses com aquestes mentres a cada cantonada s'assassinen legalment, cívicament, armònicament, sublimment, molts valors que realment caldria defensar. Que hi hagi gent que okupa i sigui una putada pels veïns no diré que no és cert perque és prou conegut de tothom que sota l'okupació molts vividors es parapeten. Però aquest estil de patrulla urbana i d'alarma social l'únic que provocaria es deixar en evidència el borreguisme d'una gent que magnifiqueu l'anècdota que us assenyalen els diaris i TOTS ELS PUTOS DIES DE L'ANY desapareixeu dels debats i de l'indignació que creen moltes situacions infinitament pitjors, quan del que es tracta és de quatre containers i la defensa legítima d'un espai, tot i que potser els mitjans poden ser dicutibles.

No és una qüestió de generalitzar a tothom ni de dir que es té la veritat absoluta, ni de convertir els okupes en herois i la resta en txusma equivocada, etc, etc, és simplement una qüestió de quan alguns sortiu aquí amb les mans al cap escandalitzats i si mireu a la columna dreta d'indymedia tots els temes que són per escandalitzar-se de debò no obriu la boca ni es genera tant debat.

A indymedia sol passar que el tema de debat sobre que dolents són els okupes és recurrent, passo de fer un llistat de tots els temes que passen sense pena ni glòria per aquest mitja i que haurien de posar els pels de punta a la majoria de població, alguns no tenen ni un trist comentari i l'indignació entra dins dels paràmetres del que s'accepta com normal perque el món és així. Ara, això si, els containers que es veu s'han convertit en el nou totem sagrat del civisme, que ningú me'ls toqui, faltaria més. I si em quedo sense llum és el acabose, això si sempre i quan no sigui Fecsa-Endesa la que ho fa que llavors deu ser per alguna "anomalia tècnica" i s'accepten com tantes coses que realment ens foten de debò s'accepten.

La qüestió de frustració que anomenes és un clixe massa sobat: les festes per colocar-se, el parasitisme, no treballar, violència, etc, la frustració de l'altra dia ve de veure que una macromultinacional amb un curriculum especulador com Vertix, si no vaig equivocat és la que s'ha quedat el solar, pot fer el que li roti i en canvi els que aquí tan boquejeu calleu i no dieu res d'aquest robatori generalitzat que patim diàriament. Estem en l'estètica dels fets, en els actes i en la forma, però quan els continguts es llencen a la paperera com els llençeu alguns us quedeu en la superficialitat de veure que, si, que molt cívics, que molt indignats, que potser hi ha part de raó en algunes crítiques, però que passen cada dia coses immensament pitjors i no obriu la boca. Us indigna el que us diu la portada del diari que us ha d'indignar, i en canvi, el trapitxeo político-especulatiu i un sistema de merda que ens envia a la paperera cada dia que ens despertem us deixa que ni fu ni fa.

Defensar un barri vol dir moltes coses, potser no te n'has adonat però al meu barri cada dia hi ha més immobiliàries que ens fan impossible accedir a les vivendes, més constructores, més bancs, caixers automàtics i assessors, cada dia més ETT's que precaritzen el treball i ens condemnen a la precarietat, la temporalitat i l'inestabilitat, cada dia les administracions amb més impostos, inclús per aparcar, noves ordenances cíviques, estatuts i constitucions que són autèntiques estafes, cada dia més botigues perque compris i gastis, cada dia més cases buides,m més vivendes a preus multimilionaris, més pisos pateres, més gent demanant i regirant les escombreries, etc, etc. On sou tots els ciutadans contra això? On està l'indignació? Quina escala de valors s'ha de tenir per titllar quasi de terrorista cremar un contenidor i en canvi trobar normal tot el que passa?

A autisme okupa simplement dir-li que si veus que l'alternativa llibertària són els fets d'un dia que t'interessa precissament que sigui aquell, malament. I la feina de cada dia? i les diferents experiències i lluites que existeixen? no crec que sigui molt seriòs parlar d'alternativa llibertària només quan interessa pel que sigui, mira la columna de la dreta de nou i veuràs quantes activitats fan aquells considerats llibertaris sense que ningú els consideri portaveus de l'anarquisme ni nin´gu els doni un copet a l'esquena. Quan les coses es fan bé ningú para esment en la feinada que suposen. Ni ningú generalitza que bé treballen tots els centres socials si algú fa alguna cosa de treure's el barret, com si que es fa quan alguna assemblea decideix defensar el que es seu i esterioritzar la seva ràbia de formes violentes.

No crec en la violència per sistema, però defenso absolutament que qualsevol persona que vagi a ser desallotjada es defensi com bonament pugui i assumeixi. El dia d'un desallotjament precissament les coses no estan per començar a fer amics, el dia d'un desallotjament el que més et pot és la ràbia i la conseqüència més immediata de tot això és sempre el que "li donin pel sac a tot". No dic que sigui la raonable ni l'espiritualment acceptable, però possiblement si la gent s'enrabies com cal quan cal les coses no estarien com estan, ni d'una banda ni d'una altra. I si us plau deixeu de fer línies entre okupes bons i okupes dolents, les coses són més complexes, i tot i que pot costar-me veure'm trencant aparadors a la meva edat perque si, mai li diré al que es defensa que que fa defensant-se d'aquella manera. Perque no pregunteu als que ataquen l'okupació perque ho fan? I perque no els pregunteu perque no ataquen l'especulació de la mateixa manera?
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
A La Fera, a banda de concerts la pasta dels quals ha anat per pagar advocats, campanyes i cosetes diverses (ningú ha vist un duru personalment) d'arreu de la ciutat i de fora, s'hi han fet xerrades, jornades, cicles de cinema, tallers i moltes altres coses, sovint (i ho deia un mitjà tan poc sospitós de ser afí com el diari Avui) amb la participació d'un elevat nombre de persones. D'això no se'n parla ni se'n parlarà als mitjans oficials, ara resulta que a La Fera uns delinqüents aprofitats i paràsits que no han treballat en la vida s'hi han passat dos anys de festa ells i els seus col·legues només durant dos anys 24 hores al dia. I amb aldarulls diaris, també.

Que algú utilitzi la violència UN DIA de 760 no el converteix en violent. I qui jutja els 759 dies restants i totes les activitats que s'hi han fet en base a aquest únic dia és miop. O malintencionat.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Empiezo a pensar que hablar con un okupa es como dirigirle la palabra a un muro, eso si, un muro con consignas pintarrajeadas.

"Pero, ¿por qué no me dejas dormir?. R= Bush es un asesino"

"¿Por qué has roto semáforos?. R= En Barcelona hay especulación."

... En resumen "¿Por qué no nos dejais en paz?. R= Porque no nos sale de nuestros concienciados cojones.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
"i cosetes diverses..."

Vale que cobres la cerveza, pero... SE COBRABA ENTRADA!! Explicame eso. Okupas un sitio que no es tuyo y lo cierras con cadenas, lo abres cuando te canta para hacer "actividades" a las que sabes que ningún vecino se va a acercar, y encima cobras entrada para "cosetes diverses". Llega la policía a echarte y quemas el barrio. Como diría un ruso: HURRA.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
exacto, redado, hablar con un polícia cívico es com hablarle a un muro...

aquí, además, no hay nada que decir, tan solo os queda el boqueo mas miserable..."que si esto no son maneras porque asín no se avanza" "que si os enemistais con el vecindario", "que si sois unos delincuentes, guarros, vagos, drogatas, ninños de papa i todo lo que sea malo aunque yo (que soy bueno) tambien lo sea"... y patatín patatan...

NO nos interesan vuestras necedades. Los vecinos que tienen casas okupadas cerca ya saben de que va esto... unos amargaos buscan cualquier puntilla para desahogar su civismo más fascista, otros se acercan para ver y se acaban enamorando de las dinamicas de creacion e intercambio, los más contemplan como se planta cara a los ladrones inmobiliarios y demás ralea pijo-ham-burguesa.

Toda tu bazofia diarreica queda para los necios de las consignas escritas en la prensa y la TV del capital. Ellos piensan como tu. Iros a chuparos las pollas mutuamente, necios.

Cuanto parasito se disfraza de vecino respetable y acusa a los okupas (sean punkis o sean jippis) de lo que el es y de lo que su mundo de los negocios genera.

NUESTRO ODIO NO ES MERCANCIA Y NUNCA LO SERA.
jAMAS PODREIS COMERCIALIZAR NUESTRA RABIA.


A palabras necias oidos sordos


(asin que, boquitas: redado, alberto, homeless fuck, pijokupa, astorat, maig68, la flipu, ggg, gr,autisme okupa, inocents,) apliquense el cuento
y vayanse a chuparsela al politico cívico que tengan más cerca.

pd. redado, nen, mira que eres tontolculo: te crees que por okupar una casa (que tiene su esfuerzo, zangano) la vamos a abrir a indeseables sociales como tu, con placa o sin placa?

Además, CUANDO se cobra entrada se destina una parte a la autogestión (ni puta idea tienes de lo que te hablo) y otra a la solidaridad con casos diversos. TODOELMUNDO, vecinos o no (los vecinos jovenes tambien son vecinos, sabías?) es informado y esta de acuerdo. Los precios son siempre populares (3 euros un concierto de rock?).
Tu logica demente se anima en una falsa moral de perversa connivencia con la explotacion y el autoritarismo de los dueños/siervos del Estado-Capital. Ya te lo he explicado, que tus dos neuronas lo entiendan, que tu moral te permita valorarlo ya lo dudo en profundidad.... no es la primera vez que me encuentro un especimen como tu.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
"TODOELMUNDO, vecinos o no, es informado y esta de acuerdo"

JOJOJOJOJOJOJO.

Que haceis encuestas, o que? Poneis buzones de sugerencias? Vais casa por casa avisando? Y si alguien no está de acuerdo... le haceis caso?
Prou especulació!!
30 jun 2006

1r Manifest inter-generacional: Barri d’èlit, Vides precàries



En el mes de març del 2006 veïnes i veïns de totes les edats, col·lectius i entitats del Barri de Gràcia vam realitzar unes jornades de debat sota el nom Pel dret a l’habitatge: contra la violència immobiliària.

Allí es va constatar la preocupació pel model de ciutat de Ciutat que s’està implantant. La Barcelona del disseny, guapa, fashion i civica té com a objectiu la transformació de la ciutat i de la seva gent en una mercaderia més.

Gràcia és una peça més d’aquest trencaclosques del model marca Barcelona. És preocupant l’elitització progressiva que s’està patint al barri, especialment en els darrers anys: manca d’espais públics i d’ús social, desaparició de petits comerços i tallers artesanals... La pujada desmesurada del preu de l’habitatge ens aboca directament a la desarticulació del teixit social i a la precarització de les nostres vides.

Per aquest motiu, el nostre principal objectiu és acabar amb la violència inmobiliària i urbanística al barri de Gràcia, doncs se’ns viola sistemàticament un dret fonamental i bàsic: el dret a l’habitatge digne.

Per plantar cara aquesta situació i aconseguir un canvi creiem necessari:

- Visibilitzar que aquestes problemàtiques no són individuals ni d’un sectors d’edats sinó que ens afecten a tothom i venen donades per una forma d’entendre i portar a terme un model de barri Crear eines per enfortir el teixit social Transcendir al model imposat, proposant, donant suport i portant a terme noves formes de fer



DENUNCIEM:

- Que a Gràcia es discrimina i s’expulsa als veïns i veïnes:

- A la Gent Gran, amb unes pensions que en molts casos estan per sota del llindar de pobresa, i veient que cada any els seu poder adquisitiu es veu sensiblement minvat, el que fa que no puguin ni tants sols cobrir les necessitats mes vitals. Un 25 % de la població del barri són majors de 64 anys i un nombre elevat d’aquestes són dones i viuen soles i amb rendes antigues, convertint-se en les principall víctimes de la violència inmobiliària.

- A les families, que han de viure hipotecades de per vida i cada cop els és més dificil arribar a finals de mes; hi ha qui gasta més del 50% dels salaris en el pagament de l’hipoteca. A això se li ha de sumar la manca d’escoles bresol públiques i altres equipaments públics bàsics.

- A la gent jove que cada cop més els resulta impossible trobar un habitatge digne; els contractes laborals es precaritzen any rera any, augmentant l’abisme entre el preu dels pisos i els salaris.

- Que els bancs, les immobiliàries i promotores d’habitatge són els principals generadors i responsables de l’especulació i la violència immobiliària que patim al barri:

- Des del 1997 fins a l’actualitat els preus dels habitatges han augmentat més del 150%, mentre que els ingressos només ho han fet un 34,5%; el preu per metre quadrat supera els 3500 euros. Les hipoteques augmenten els beneficis de les immobiliàries i els bancs i es converteixen en refugi d’inversions fugides de les inestables borses i que busquen rendiment a curt termini sense cap mena de risc, afavorint la mal anomenada bombolla immobiliària.

- La millora de les condicions dels crèdits hipotecaris que amb el descens del tipus d’interès, l’ampliació dels terminis d’amortització animaven a la població a hipotecar-se de per vida per la compra de l’habitatge.

- L’endeutament mitjà de les llars va passar del 45% al 1990 a més del 60% al 2004. Ara amb la pujada del tipus d’interès la situació s’agreuja encara més, deixant a una important part de la gent del barri abocada a la precarietat.

- Hi ha més de 70 oficines immobiliàries instal·lades al barri i any rera any augmenta el nombre de solars i de cases tapiades que poc a poc es van transformant en cases d’alt estànding.

- Tot i que els grans beneficiaris d’aquesta situació siguin la banca i les immobiliàries, amagant-se sota aquest aixopluc hi ha molts propietaris de pisos i d’immobles que al seu nivell tenen la seva responsabilitat, abusant dels lloguers o mantenint els seus habitatges tancats. Entre un 10 i un 15% dels pisos de gràcia estan desocupats.

- Que els governs en cada un dels nivells (estatal, català, Barcelona i Gràcia) que unes vegades amb les seves lleis i la passivitat política estan afavorint i consentint aquesta situació

- Aquesta realitat que ara ja ens ofega ja ve de lluny i entre les mesures polítiques que l’han potenciat cal destacar: el conegut com a decret Boyer de l’any 1985, amb la supressió de la pròrroga forçosa dels contractes de lloguer; la llei d’arrendaments urbans de l’any 1994 (LAU), amb la implantació dels contractes de 5anys i la limitació dels supòsits de subrogació; les deduccions fiscals per la compra d’habitatges

- Les dues primeres possibiliten especular al màxim amb l’habitatge de lloguer, la tercera anima a la població cap a la compra de l’habitatge i per tant a l’endeutament. A partir d’aquestes lleis la pressió dels lloguers a l’economia familiar ha arribat a límits insostenibles, deixant en la incertesa al llogater davant augments continuats que desborden els salaris i només es regeixen per les regles del mercat capitalista. El preu mitjà d’un pis de lloguer ha pujat de 355 euros l’any 1999 a 800 euros l’any 2006, superant (lloguer o hipoteca) el 50% de la majoria dels salaris.

- A Gràcia no s’ha construït cap pis de protecció oficial en els últims quatre anys i es segueixen perdent espais d’ús social. La política d’habitatge i d’urbanisme del Districte segueix la dinàmica general de l’Ajuntament de Barcelona facilitant i en molts casos promovent l’activitat de les empreses privades (immobiliàries, bancs...).

- El cas de La Violeta és paradigmàtic, doncs el Districte va permetre que una immobiliària holandesa comprés l’espai d’us social i cedint a la pressió dels veïns/es el va recuperar però pagant un preu molt alt: permutant-lo per un dels darrers solars que el Patronat de l’habitatge tenia al barri i requalificant l’espai ampliant-ne l’edificabilitat.



VOLEM:

- L’elaboració per part del Consell de Districte d’un pla d’habitatge que contingui un programa de construcció d’habitatge públic i plantegi mesures de control del sòl.

- L’obertura d’una oficina anti-assetjament al districte que funcioni amb gestió transparent.

- L’elaboració d’un estudi de l’impacte social i ambiental dels PERI, que comporti la correcció dels plans en marxa.

- Que tots aquests treballs es duguin a terme mitjançant mecanismes que garanteixin la participació real del veïnatge.

- L’aplicació immediata de La Carta de Mesures per aturar la Violència Immobiliària i Urbanística (document adjunt), com un replantejament político-jurídic de la situació actual per a tal de pal·liar els efectes d’aquesta problemàtica.



Verdi 28

Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006

Verdi 28

Totalment d'acord amb OK
30 jun 2006
Estic totalment d'acord amb Ok.Hem d'aprendre a a deixar de mirar-nos el melic i a ser més crítics davant les coses que passen.Jo no sé qui van ser els que van provocar els aldarulls, visc a Gràcia i també vaig passar por, però no em vull sumar de cap de les maneres a aquest rebombori que s'ha format.Com molt bé diu OK, hi ha millons de coses molt més importants que tot això i de ben segur que ni heu mogut el cul. No us deixeu manipular d'aquesta manera, no sigueu tant banals i penseu una mica, només una mica.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Estic en contra del desallotjament de la fera i estic d'acord amb la resposta que ha tingut el col·lectiu.
Pero en referència de lo del bar.. a mi tmb ma passat quelcom semblant.
Jo soc tecnic de so i porto com 2 setmanes treballant 15 hores diaries en un teatre de gracia.. muntant espectacles.. i precisament el dia del desallotjament era l'estrena i precisament a l'hora en que s'estava fent la representacio.
El quue no vaig trobar correcte va ser el que s'hagi cremat el transformador de la llum, ja que aqui molts n'hem sortit perjudicats.. almenys als que vivim i treballem a gràcia i no en tenim la culpa de tot això....Bé nomes es aixo
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Aixo que escrius, no crec que ho entenguin els destrozadors. El principi de neurona que tenen, penso que s'els hi esta forman la primera i prou feina te per formarse, no els deixa entendre tot aixo que expliques, per tan crec que barreges coses. Perque totes les persones de que parles, aquestes dones i homes grans que cobren baixes pensions, estan acollonides per aquesta xusma de dimecres a la nit i altres dies. No els utilitzis ara per justificar la salvatjada.
Jo tambe tinc embeja del que te mes que jo, pero reconec que tinc enveja i no ho disfreso de res i vaig a fotrel d'osties a ell o a les seves coses. La vida es injusta, la naturaleza es injusta. impera la llei del mes fort i qui no s'adapta desapareix. El ser huma no es mes que un animal, mes animal que els animals i tot lo bo que podria ser la inteligencia, no serveix de res a la fi i a la cap, despres de centenars de miles d'anys dèxistencia del home, continuem donan-nos de bofetades. No pretengeu donar llisons ara, d'aqui vint anys, a veure on sou, com penseu i si ha valgut la pena totes les destroces que haveu fet.
D'altra banda en general sou bastan paranoics, nomes veiu enemics per tot arreu, la prensa, la tele, els politics, els veins, el gat que passa pe alla, pot ser un espia i ens estan enganyan ens diuen mentides, ens manipulen. Dons ni compreu prensa (perdo ni llegiu, no crec que compreu), ni veieu tele, ni escoltis als politics, ni miris els veins i sobre tot el gat, no l'agafis que ho dira tot. Pero aixi mateix jo tinc el dret de anar pel carrer tranquil i a mes de tot el que he dit en l'anterior paragraf, no vull trovarme amb hooligans. No recolzare mai les lluites violentes en societats democratiques.
No teniu pebrots de canviar el sistema desde les urnes, perque si arribesiu al poder farieu com tots, aquesta es la vostre frustracio interna, adonar-os que sou igual de males persones que els altres per molt que us disfreseu de ong.
Com ha dit algu mes amunt, psicolegs es lo que us fa falta i a algu camisa de força.
Re: Incidents a Gràcia
30 jun 2006
Per a violència l'AVE,per exemple.No vegis quina manera de destruir el territori, els boscos, les muntanyes...
Re: Incidents a Gràcia
01 jul 2006
La seducción okupa

• El fenómeno antisistema ha crecido con la misma intensidad con que lo hace su impunidad


PILAR Rahola
Periodista

Se nos ha ido de las manos. Y escribo esta afirmación desde el nosotros progresista que nos define a muchos. Por supuesto Mafalda tiene múltiples colores y en la amplia complicidad de la izquierda caben matices diversos e incluso contradictorios. Pero, más allá de las divergencias, la mayoría de la izquierda ha convergido, durante años, en una simpatía más o menos reconocida por el movimiento okupa, y ello ha comportado una notable permisividad. Incluso ahora, en estos tiempos en los que la violencia se ha convertido en el titular recurrente del movimiento, aún les cuesta a muchos dirigentes de la izquierda plantear una crítica frontal.

El jueves, en Els matins de TV-3, el propio Joan Saura, a la vez que rechazaba los actos violentos de Gràcia, hacía una pirueta dialéctica para intentar salvar los muebles del naufragio okupa, asegurando que había nacido con buenas intenciones, que luchaba contra la especulación y otras maldades inmobiliarias, y que muchos okupas hacían actividades beneficiosas para la sociedad.

Su incomodidad en la crítica era palpable. Cerca de él, el concejal de Gràcia y miembro de ERC, Ricard Martínez, repetía el esquema con notable automatismo, "hay muchas casas okupas", "la mayoría no crean problemas", etcétera, redundando en una concepción benévola que, con más o menos intensidad, ha impregnado todo el espectro progresista.

Sin embargo, vista la derivada del fenómeno, ¿esta simpatía global no ha resultado, a la larga, altamente perniciosa? ¿No sería hora de hacer un análisis autocrítico, en el seno de la izquierda, por la complicidad demostrada con el fenómeno? Porque si algo queda claro es que este error, en caso de serlo, es un error de izquierdas. Reinventando a Goya, también las buenas intenciones pueden crear monstruos. Y más cuando esas buenas intenciones las llevan a cabo los hijos de esos padres cuya alma quedó colgando de alguna barricada del 68.

¿No hay algo de eso en nuestra mirada tierna hacia los okupas? ¿No es la mirada del revolucionario frustrado que fuimos en un tiempo remoto, cuando soñábamos con uto- pías lejanas? "Debajo de los adoquines está la playa", decía el mito parisino, y detrás de los okupas, algunos progres reciclados de chaqueta Toni Miró descubrían su perdida adolescencia. Los ecosostenibles de ICV se enternecían con el discurso antiespeculativo del movimiento, y los republicanos de ERC se sentían paternalistas con las púas independentistas que palpitaban en las casas ocupadas.

CADA FAMILIA de la izquierda ha tenido su okupa bueno y lo ha adoptado como si fuera ese hijo díscolo y puro que todo patriarca desea poseer. Quizá, en algunos casos, el término familia ni siquiera resulta metafórico... Y así han ido pasando los años, permitiendo que crecieran las alas de un fenómeno antisistema, con la misma intensidad con que crecía su impunidad. La derivada violenta, en ese contexto, era previsible. Sin embargo, ¿lo peor del movimiento okupa es esa derivada?

Evidentemente, no es menor, si recordamos la pesada noche del jueves en el barrio de Gràcia, o los distintos episodios de violencia con la policía, el más grave de los cuales mantiene a un joven policía, padre de dos hijos, en estado de coma.
Pero aún me parece más grave el paternalismo, la empatía, la conmiseración con que se contempla el fenómeno, hasta el punto de que un aspirante a Quico, el progre me razonaba así la revuelta de Gràcia: "Como eran pocos para enfrentarse a la policía, han querido despedirse con ruido". ¡Fantástico! Miles de ciudadanos sin luz, barricadas ardiendo, una noche de infierno y todo para que los niños mimados hicieran una sonora rabieta pública. Suerte que eran pocos, que si no habríamos amanecido con violencia física.

Vayamos al núcleo duro de la bestia. Primero, ¿creemos en la validez del concepto orden democrático? Lo pregunto porque este es un valor alérgico para según qué pieles de la izquierda, parlamentarias ellas pero siempre añoradas de su vieja piel extraparlamentaria.

Históricamente, la izquierda se lleva mal con los conceptos de orden y autoridad, quizá porque se forjó en la lucha contra un orden que no era democrático. Pero va siendo hora de entender que la convivencia ciudadana requiere que se respete ese orden, que la propiedad privada es un derecho fundamental y que los fines de las grandes ideas transgresoras no pueden justificar los medios coercitivos e ilegales.

No seamos más ingenuos de lo que aspiramos a ser: la lucha contra la especulación no depende de que cuatro niños bien, aburridos hasta las patas, con las rosquillas resueltas y una densa empanada mental, se dediquen a ocupar casas. Casas que, a menudo, se convierten en máquinas de ruido, en antros de suciedad y en escuela de incivismo. Y dejemos, de momento, el espinoso tema de las drogas... ¿Que los hay que son modelo de activismo ciudadano y renuevan el espíritu del foc de camp joliu? Pues que se dediquen a montar oenegés y salvar el mundo, en lugar de ir ocupando casas.

SE NOS HA IDO de las manos. A la judicatura, tan ambigua en su ser o no ser, que no sabe cuál es el ser de la ley en este caso. A la progresía social, que ha permitido, ha callado, ha entendido y hasta ha justificado la ocupación. Y, sobre todo, a una clase política de izquierdas que se siente tan avergonzada de haber renunciado a todas sus utopías que confunde el gamberrismo con la rebeldía, la violencia con la protesta y el antisistema de turno con el joven contestatario que un día fue. No. En democracia, lo progresista no es el desprecio prepotente y violento al orden legal. En democracia, lo progresista es el respeto del orden.


Y yo añado que la base de la vida es el respeto del otro. Y VOSOTROS NO LO RESPETAIS.
Re: Incidents a Gràcia
03 jul 2006
menudos komentarios k he leido x ahi arriba...me parece inkreible lo k han leido mis ojos...esto va para el señor del bar: esta klaro k a nadie le gusta k se le kemen un kaxo d bar xro xfavor no piense solo en usted..MI bar MI kasa MI trabajo yo yo yo y mas yo ...k es esto?? y dice k no es burgues esta klaro k nooooo(ironia)jajaja..eso se llama egoismo..x un momento no puede dejar d pensar en usted?? usted x lo menos tiene kasa sabe?? hay gente k no tiene ni kasa, ni trabajo ni nada...y esto no es demagogia barata solo tiene k salir un dia a las 3 d la mañana y mirar xra dentro d un banko justo al lado d donde se saka el dinero; si ese dinero k parece ser k todo lo maneja pues ahi se enkontrara kon la realidad...un saludo a los kalamares(kon todos mis respetos hacia los kalamares)
anarkia y libertad y
solidaridad!!
HASTA LA VIKTORIA SIEMPRE!!
Re: Incidents a Gràcia
05 jul 2006
en la calle santa agata hay una residencia de ancianos, comprendeis lo que significa dejarles sin luz? crear un ruido de esas caracteristicas, y un caos asi? hay alguien que conoce esa calle? por favor, no teneis humanidad? los vecinos de esa calle se merecen ese desproporcional destrozo??? por favor no flipeis. he estado en esa casa okupa, y no sé quien se ha ocupado de desplegar la violencia, pero jo los suspendo. muy mal, asi no se defiende NINGUNA alternativa. no me sirve.la fera suspende en su final. y entonces no se defiende todos los talleres, todas las fiestas, y todos esos artistas....que yo ví. no lo comprendeis? sino es un sitio integrado en el entorno no tiene sentido!!!!!!!y quisiera decir tb a la gente que habla en abstracto: movimiento okupa, dignidad en la vivienda...pero de que estamos hablando?
no se defiende a pies juntillas lo que NO se conoce. entonces si seguiS defendiendo esa noticia, y su posible manipulación estais tan aborregados como tele5.


agur!!! y pensad en los ancianos por favor. PENSAD EN SU RATO DE MIEDO, DE CONFUSIÓN, SIN AIRE ACONDICIONADO. algunos tienen muchos años, más de 80.
Re: Incidents a Gràcia
07 jul 2006
bravo,compas!
me encuentro fuera de barcelona,y me ha alegrado el corazon,ke se responda de forma violenta al desalojo de la fera.
basta ya de jipismos progres y demas tonterias...respuesta organizada,ante cualquier agresion.
lastima que no muriera ningun policia,de un macetazo ,pedrada,plomazo o lo que fuera.
okupa y ataka.

rahola jodete!
Re: Incidents a Gràcia
08 jul 2006
a gala: tengo entendido que la residencia de ancianos de la calle es un centro de día.
Sindicato Sindicat