Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La premsa espanyola censura que l'entrenador de França es declari 'català i no espanyol'
28 jun 2006
LA PREMSA ESPANYOLA CENSURA QUE L'ENTRENADOR DE FRANÇA ES DECLARI 'CATALÀ I NO ESPANYOL'


28/06/06
EL 9. 28.06.06. SÓN UNA IMPOTÈNCIA.jpg
La derrota de la selecció espanyola i la decepció col•lectiva que aquest fet ha provocat entre els seguidors de 'la selección' no és cap notícia rellevant. Ho serà el dia que guanyi alguna cosa que valgui la pena, raó per la qual Busot no dedicarà ni dues línies a parlar de les fets esportius d'ahir al vespre.

Però aquest confidencial sí que vol destacar un fet que ha passat desapercebut a la premsa espanyola. Ens referim a l'adscripció nacional de l'entrenador de la selecció francesa, Raymond Domenech, fill d'un republicà de Rubí que va haver de marxar per culpa del franquisme quan tenia 16 anys. En una entrevista al diari Libération declara que 'sóc català, no pas espanyol'. Aquest fet, que ha estat divulgat per alguns webs i mitjans catalans, ha passat com si no existís per la premsa espanyola.


La perspectiva de perdre (tal com efectivament ha estat) seria encara més dolorosa si aquest fet anecdòtic fos conegut pels integrants de la 'furia roja' que s'ha passejat per Alemanya amb tricorni i 'castañuelas'.

Per cert, el nostre homenatge al diari esportiu català El 9 per la seva portada d'avui. Aquí la teniu:

http://www.liberation.fr/page.php?Article=389467

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La premsa espanyola censura que l'entrenador de França es declari 'català i no espanyol'
28 jun 2006
Però en una entrevista recent (precisament al 9 esportiu) mantenia opinions sumament xovinistes i centralistes, no massa pròximes a la identitat nacional catalana.

Tot iq ue tothom té dret a rectificar i potser la gent del 9 li van obrir els ulls. Però el cert és que més aviat sembla que ho faci pe remprenyar.

Per cert vau sentir la quantitat de coets que es van tirar amb cada gol de frança i al final del partit a Barcelona? Molt guapo.
doncs tampoc se'n van sentir tants
28 jun 2006
Suposo que aquest nombre de coets seria l'equivalent als que es tirarien en cas de una hipotètica -i gens probable- selecció de Catalunya.
Re: La premsa espanyola censura que l'entrenador de França es declari 'català i no espanyol'
29 jun 2006
es tirarien molts mes! que rabies???
Sindicato Sindicat