Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral : sexualitats
28 de juny: al món del treball, com a la vida, totes les opcions sexuals són vàlides
28 jun 2006
ej.gif
Un any més es commemora el dia de l’alliberament gai, lèsbic, bisexual i transsexual (GLBT). Un any més haurem de sentir els discursos que parlen i s’enorgulleixen acríticament de com ha millorat la situació d’aquest col·lectiu, de com van guanyant drets a marxes accelerades.

Però, tal com passa en altres esferes de la vida, el món del treball no és aliè a les injustícies que pateixen les persones d’aquests col·lectius: assetjament moral en els llocs de treball, burles i vexacions per part de companyes, companys i patrons, negació dels minsos drets reconeguts en els convenis col·lectius o a l’Estatut dels Treballadors en són algunes manifestacions.

Per això, l’Espai Jove de la Intersindical-CSC exigeix que a l’hora de negociar convenis col·lectius s’universalitzi el conjunt de drets socials que reculli aquell text legal i es castigui exemplarment aquelles persones, companys/es o empresaris/es, que atemptin cap al respecte i dignitat d’altres persones per la seva opció sexual.

Sabem que és un camí difícil que comença per un canvi de mentalitat i de valors a tots els nivells. Per estrany que sembli, la moral reaccionària inculcada durant segles a tota la població dels estats espanyol i francès encara es deixa sentir amb força avui dia. La prova la veiem quan els defensors d’aquesta moral fan sentir el seu violent malestar cada vegada que el col·lectiu GLBT fa petits passos en l’assoliment d’uns drets socials que han de permetre equiparar el conjunt de la ciutadania.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC entenem aquest dia, el 28 de juny, com un dia de lluita que cal assenyalar al calendari de totes aquelles persones que creiem en la igualtat de drets.

La igualtat que alguns volen fer creure que ha arribat encara queda lluny, i ens solidaritzem amb totes aquelles organitzacions que fan seva la bandera de l’alliberament de les persones GLBT, i fem una crida al conjunt de la classe obrera catalana a trencar amb les idees homòfobes que durant segles han criminalitzat a les persones GLBT.

Per això, pel 28 de juny, jove treballadora, jove treballador, sortim al carrer i expulsem l’homofòbia dels centres de treball així com de la resta de les nostres vides.
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org/joves

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 28 de juny: al món del treball, com a la vida, totes les opcions sexuals són vàlides
28 jun 2006
subversio marika contra el patriarcat!!
Re: 28 de juny: al món del treball, com a la vida, totes les opcions sexuals són vàlides
28 jun 2006
em sembla molt be el vostre text. estic totalmente d'acord en que s'han de fer canvis, tot i que estem evolucionant molt. Abans sen's considerava malalts mentals, i a dia d'avui ens podem casar i adoptar fills. mica en mica tindrem els nostres drets.
el que volia preguntar es si sabeu alguna cosa q es faci avui per barcelona?. manifestacions al carrer...alguna festa o algo.
moltes gracies.

arriba el orgullo!!
Re: 28 de juny: al món del treball, com a la vida, totes les opcions sexuals són vàlides
28 jun 2006
mira a www.28juny.org, agenda d'activitats i la mani de dissabte

bona feina companys/es!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more