Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : immigració : mitjans i manipulació
El Col·legi d'Advocats critica l'actuació policial en la protesta contra el centre de la Zona Franca
27 jun 2006
DETENCIONS POLÈMIQUES
efe

Barcelona. -- La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Associació d'Advocats Europeus Demòcrates han protestat per la "desproporcionada" actuació policial en l'assalt al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca i han demanat que s'investigui l'operació.

En una roda de premsa conjunta, representants de les dues entitats han criticat l'actuació de la Policia Nacional, que dissabte passat va acabar amb la detenció de 59 persones que participaven en una protesta en el futur centre d'internament, entre ells dos càmeres de televisió i dos advocats membres de l'equip d'assistència legal dels activistes.

Luisa Domingo, portaveu de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona, ha anunciat que s'ha dirigit a la direcció de l'entitat perquè expressi la seva "queixa" davant les autoritats responsables de l'operació policial.

Fets "molt greus"

Domingo, que ha qualificat de "molt greu" la detenció dels dos lletrats, ha instat el Col·legi a demanar una investigació dels fets per, si fos necessari, "emprendre les accions legals pertinents".

La portaveu de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona ha expressat també la seva "enèrgica protesta" per l'abús "desproporcionat, si no il·legal" de la figura de la detenció portat a terme per la Policia Nacional en la protesta de dissabte passat, així com per l'"intent de criminalitzar la feina dels advocats".

August Gil Matamala, president de l'Associació d'Advocats Europeus Demòcrates, impulsora de la creació dels equips d'assistència legal per al moviment antiglobalització, ha anunciat al seu torn que l'entitat "estudiarà" els fets i adoptarà les mesures necessàries per defensar els advocats detinguts.


http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=6&idioma=CAT&
idnoticia_PK=317149&idseccio_PK=132&h=060627

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Col·legi d'Advocats critica l'actuació policial en la protesta contra el centre de la Zona Franca
27 jun 2006
però, no eren mossos?
Re: El Col·legi d'Advocats critica l'actuació policial en la protesta contra el centre de la Zona Franca
27 jun 2006
les detencions les van fer mossos, policia nacional i alguna patrulla de la urbana..... el motiu esta clar, era el dia de sant joan i no tenia prous efectius.
Després els detinguts van estar a la comissaria de la nacional perque són els que porten els temes de extrangeria.

salut!
Re: El Col·legi d'Advocats critica l'actuació policial en la protesta contra el centre de la Zona Franca
27 jun 2006
Va passar a dependre del CNP deguta que la instalacio okupada es d'aquest cos, no perque fossin extrangers. Sino, nomes els extrangers extracomunitaris haguessin anat a parar a la Verneda.
Re: El Col·legi d'Advocats critica l'actuació policial en la protesta contra el centre de la Zona Franca
28 jun 2006
Després dels primers comunicats on s'explicava una mica l'acció, amb causes i objectius, tota la informació, fins i tot la nostra (Indymedia etc.) ha passat a centrar-se exclusivament en el fet de la detenció, amb l'habitual, estèril i una mica embafadora, sèrie de denúncies, testimonis, queixes. Tant de bo que cada cop que sentim o fem una narració de les hores passades sota el sol o en un calabós sense gaire menjar evoquessim els patiments de tanta gent que travessa deserts i mars amb una ampolla d'aigua. Que cada vegada que ens expliquem el cop de puny que ens ha donat un policia dolent haguessim d'aguantar les imatges esgarrifoses de les atrocitats de les quals sovint han de fugir els migrants de les seves terres (atrocitats de les quals alguns a vegades són autors, però això és un altre tema).
A la premsa això no li interessa, interessa el privilegi d'inviolabilitat (no un dret, perquè un dret és col·lectiu o no és) de les seves castes (periodistes, advocats) per part d'una altra casta (la policia) a la qual se li demana, com fa la gent de la mena Barril, que aprengui a deslocalitzar les seves pràctiques més barroeres i tradicionals (a l'era del mercat mundialitzat les samarretes ja no es fan a Mataró sino a Shangai i la tortura ja no cal practicar-la a via Layetana, que per això hi és Rabat).
A la premsa no li interessa, ja ho sabem, el perquè de les coses, però a nosaltres si. I llavors crec que el debat hauria de continuar sobre els objectius d'aquesta i altres accions: quins són els objectius finals, i els parcials, com es valora si s'han aconseguit, quines dinàmiques internes i externes generen. La resta, amb tots els respectes, són anècdotes, batalletes
Re: El Col·legi d'Advocats critica l'actuació policial en la protesta contra el centre de la Zona Franca
28 jun 2006
... per això (la tortura) hi són Rabat, Kabul, Intxaurrondo...
Sindicat Terrassa