Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[CAUFEC] Els petits propietaris s'emprenyen
26 jun 2006
Ja s'ha constituït la Junta de Compensació del sector afectat pel pla Caufec. Allà tots els propietaris hi són inclosos obligatòriament i s'exposen a expropiacions forçoses. Tots els propietaris del sector reparteixen càrregues i beneficis en funció de la grandària dels seus terrenys per finançar les obres. Fins i tot han de pagar la farsa del soterrament de les línies elèctriques.
Com també es vota en funció dels m2 de terreny que es tinguin, s'estan donant irregularitats que emprenyen als 15 petits propietaris. En primer lloc, el seu terreny es considera urbanitzable i això augmenta les càrregues per l'arribada de llum, aigua, voreres, etc. i fins i tot clavegueram que existeixen en la majoria de casos. Aquests serveis han estat pagats amb gran sacrifici pels petits propietaris que en alguns casos hi viuen des de fa més de 40 anys.

resized_excursio pla caufec 4març06_127.jpg


Aquests necessiten una instància superior que l'ajuntament que declari els terrenys com a urbans. Resulta complicat que això hagi de succeir doncs el govern local i autonòmic (i de moment cap tribunal de justícia ho ha anul·lat amb motius de sobres) tenen interessos en el projecte especulatiu.

La desinformació respecte al projecte que han patit és la mateixa que el poble d'Esplugues, però amb el greuge que són persones directament afectades pel pla Caufec. Si bé és cert que el procés administratiu ha estat publicat en comunicacions oficials i obligatòries, no tothom sap com accedir a aquesta informació. En més de 5 anys que viuen a la zona, moltes persones no han conegut l'existència de la muntanya de ciment que se'ls venia a sobre promoguda des de fa 15 anys.

L'ajuntament, si estigués del costat del poble com diu, hauria d'haver destinat algun funcionari per assessorar als afectats davant la major operació immobiliària que pateix Esplugues en dècades. No són tots els casos, doncs hi ha algun propietari pendent de resolucions judicials interposades fa anys que el podrien afavorir individualment o bé anul·lar la modificació del Pla General Metropolità.

Els Sanahuja i el Florentino Pérez tenen la majoria absoluta dels vots a la Junta de Compensació (front els 5.000 m2 dels petits propietaris dins de 40 hectàrees) i decideixen unilateralment totes les condicions i terminis. Aquests propietaris adquireixen sostre edificable de tot el projecte, però insignificant davant les muntanyes de ciment que els hi plantaran al davant.

Així, per 2.000 m2 d'edificabilitat que aconseguirien en total a les seves finques (per exemple un propietari passaria de 90 a 200m2) Sacresa els hi vol fer pagar 400 milions ptes.

Una qüestió que emprenya molt és que quan a Sacresa li toca pagar perquè es menja terrenys paga el m2 a 1.200 € Si per contra han de pagar els propietaris, la valoració ascendeix a 2.700 m2.

Els objectius dels petits propietaris serien sortir del projecte i no participar de càrregues ni beneficis, igualment es plantegen obrir processos judicials contra el projecte de reparcel·lació.
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAUFEC] Els petits propietaris s'emprenyen
26 jun 2006
com us ho curreu!=?!?!
Sindicato Sindicat