Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Vivenda alliberada Bakinham en perill de desallotjament! sabadell
26 jun 2006
Bakinham en perill de desallotjament!

Nota informativa

El 16 d’Agost del 2005 va ser ocupada per joves de Sabadell, la Vivenda Alliberada Bakinham, situada al carrer Tetuan nº33. El propietari, Manuel Casanovas Rabasa, havia deixat que l’immoble es donés a l’abandó i no tenia cap intenció de donar-li un ús, especulant amb una vivenda habitable en aquests temps en que la bombolla immobiliària no para de créixer.
El mateix 16 d’Agost, la Policia Nacional va identificar a 7 persones, les quals han hagut d’anar a declarar. El propietari ha tirat endavant amb la denúncia imposada als identificats, fins al punt que, el passat divendres 23 de Juny, els 7 imputats van rebre l’ordre de desallotjament cautel·lar dictada per Durban Sicília, jutge del Jutjat d’Instrucció nº3 de Sabadell.

L´ordre conté tant faltes de contingut com de forma.

El procediment, per voluntat del propietari, s’està portant per la via penal quan el conflicte que hi ha entre els ocupants i el propietari hauria de tractar-se com a un afer civil ja que es tracta d´una casa abandonada, deteriorada i deshabitada durant més de 5 anys. Durant tot aquest temps, fins al dia d´avui, són altres les persones que l´han utilitzat com a vivenda, mitjançant la corresponent rehabilitació i manteniment. Aquest fet no és un delicte. En aquest cas el dret penal hauria de constituir únicament la última ratio, un cop esgotades totes les atlres possiblitats d´enteniment.

En quant a la forma, hi ha confusions formals en la interlocutoria. Dóna un termini de 2 dies per abandonar la casa mentre que deixa 3 dies per poder presentar un recurs. Igualment confós sen´s apareix el requeriment dirigit únicament a dues de les persones denunciades. Així la indefinició de la identitat d´aquestes dues persones crea una situació d´inseguretat jurídica i, conseqüentment d´indefensió.

Així que, des de la Vivenda Alliberada Bakinham s’ha presentat un recurs de reforma per tal d’aturar el procés, sol.licitant que s´arxivi el present afer amb reserva d´accions civils a favor del propietari, que s´aclareixin els punts obscurs i confosos exposats, i que es deixi en suspens el requeriment fins que no hagi estat degudament resolta la reforma reivindicada.

És a dir, ara per ara, fins que el jutge no resolgui el recurs presentat, el desallotjament cautel·lar no es pot dur a terme. Per tant, qualsevol intent de desallotjament durant aquest període de temps serà il·legal.

Cal dir, també, que els Jutjats de Sabadell ja han portat a terme altres processos improcedents i desallotjaments il·legals, i que, actualment, hi ha interposada un querella en contra la jutjessa Maria Blanca Diez Mediavilla per prevaricació, ja que el procediment judicial del Centre Social Alliberat l’Euterpe es va resoldre improcedentment i per tant el desallotjament va ser il·legal. Altres exemples d´actuacions improcedents dels jutges de Sabadell són el desallotjament il.legal de la vivenda El Escorial (Carrer Lacy, Setembre 05) i l´intent de desallotjament de la vivenda La Alhambra (Plaça Vallès, Febrer 05).

Fem una crida, doncs, al rigor jurídic i la responsabilitat per part dels òrgans del poder judicial.

Des de Bakinham i els col.lectius que donem suport, demanem s´aturi el procés penal i seguir lluitant contra l´especulació, la corrupció del poder judicial i polític.

Seguim i seguirem defensant l´alliberament d´espais i l´obtenció d´una vivenda digna per a tothom.

La única lluita que es perd és la que s´abandona.

Vivenda Alliberada Bakinham

Vivendes Alliberades Cantonada i Alhambra

Assemblea de Joves del Sud

Ateneu Popular del Sud Malcolm X

Precaris Contra l´Especulació de Sabadell

Centre Social Alliberat Calamarsa

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa