Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".
26 jun 2006
L`extrema dreta españolista Angadista
Vic.-Un dels actes de la Festa Major Alternativa de Vic és el "Birranostrum", que consisteix en un recorregut per les esglésies de la ciutat antiga, i que inclourà consum de cervesa. El regidor de la PxC Josep Anglada considera que l'acte, a més de "sacrileg", vulnera les ordenances municipals de Vic. Si l'Ajuntament no el prohibeix, Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".

PLATAFORMA PER CATALUNYA VOL QUE ÃS PROHIBEIXI LA III "BIRRANOSTRUM"
Josep Anglada, regidor de Plataforma per Catalunya (PxC), a lâAjuntament de Vic presentarà al ple dâaquest dilluns una proposta per tal de que lâAjuntament de Vic acordi la prohibició de la âIII Birranostrumâ?, que consisteix en una cercavila alcohòlico-festiva per les esglésies del casc antic organitzada per lâAssemblea Jove de Vic. Segons Anglada âlâordenança vigent de Bon Govern, Civisme, Bons Costums i Convivència ciutadana no permet aquesta classe de celebracionsâ?. Anglada sâha mostra molt crític amb les declaracions fetes des de lâequip de govern de Convergència i Uniò, manifestant que és un acte que queda fora del programa oficial de la Festa Major. Per Anglada â aquests tipus dâactes, és una mostra dâincivisme i una falta de cultura que no podem permetre que embruti el programa de la nostra Festa Major fent propaganda dâuna diversió malsana acompanyada de la burla de símbols religiosos que mereixen tot el nostre respecteâ?.
Plataforma per Catalunya espera que lâalcalde de Vic actuí en seny i en sentit comú per tal que aquest esdeveniment no és porti a la practica a la nostra ciutat, del contrari PxC convocarà un acte de protesta davant lâAjuntament de Vic el proper 1 de juliol.

Text de la moció que presenta PxC al ple de Vic del 26 de juny

Josep Anglada i Rius, portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a lâajuntament de Vic, tal i com disposa la Llei Municipal i de Regim Local de Catalunya, presenta per tal de ser inclosa en lâordre del proper Ple ordinari a celebrar el dia 26 de juny la següent:

PROPOSTA

PROHIBICIà DE LA CERCAVILA ALCOHÃLICO-FESTVA DE L'ASSEMBLEA JOVE DE VIC PREVISTA PEL DIA 1 DE JULIOL En data dia 9 de juny algun ciutadà de la nostra ciutat, va fer arribar al consistori aquest programa del tot desconsiderat i irreverent de l'Assemblea Jove de Vic que fomenta la ingesta de begudes alcohòliques a la via pública i es burla de símbols religiosos.

Estem segurs que lâordenança vigent de Bon Govern, Civisme, Bons Costums i Convivència ciutadana no permet aquesta classe de celebracions.

PxC considera que és una mostra dâincivisme i una falta de cultura que no podem permetre que "embruti" el programa de la nostra Festa Major fent propaganda dâuna diversió malsana acompanyada de la burla de símbols religiosos que mereixen tot el nostre respecte.

També entenem que lâAjuntament ha dâadoptar mesures preventives per evitar que passin coses que després haguem de lamentar.

Lâordenança deixa clar que sâhan dâevitar totes les actituds individuals o colâ¢lectives que atemptin contra la dignitat de la persona. I es prohibeixen lâinsult, la burla, les molèsties intencionades, la coacció moral o física, les actituds i comportaments racistes i xenòfobs i les agressions sigui quina sigui la procedència de la persona que les realitzi.

Dâaltra banda, també prohibeix el consum de begudes alcohòliques clarament.

Per això,

El grup municipal de Plataforma per Catalunya, solâ¢licita al Ple lâadopció del següent acord:

1.- Que l'Ajuntament de Vic etenent-se a lâOrdenança de Bon Govern, Civisme, Bons Costums i Convivència ciutadana, prohibeixi la cercavila alcohòlico-festiva del dissabte 1 de juliol organitzada per lâAssemblea Jove de Vic.

Vic, 20 de juny de 2006

Josep Anglada i Rius

Portaveu del grup municipal de PxC a lâAjuntament de Vic.
Mira també:
http://www.pxcatalunya.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".
26 jun 2006
Comunicat de l’Assemblea Jove de Vic davant la prohibició del III Birranostrum

Fa uns mesos tota la classe política i els mitjans de comunicació del país criticaven durament (i amb raó) les reaccions de l’integrisme islàmic davant les caricatures de Mahoma on hi apareixia amb una bomba. Acusaven a part del món musulmà de fanatisme religiós i de no respectar la llibertat d’expressió. Són els mateixos que ara prohibeixen un dels molts actes organitzats pel jovent de Vic per tal d’animar la Festa Major més avorrida de la comarca.

Segons l’alcalde, la prohibició de l’acte es deu a la burla que es fa de símbols religiosos a través del cartell i al fet que es begui alcohol al carrer. Cal recordar que l’ordenança del civisme que empara la prohibició del Birranostrum, permet beure alcohol al carrer en festes de barri, música viva... i en altres esdeveniments amb el permís de l’Ajuntament. Per tant, el Birranostrum no incompleix l’ordenança, sinó que és l’alcalde que decideix a qui dóna permís per beure alcohol al carrer i a qui no. Suposem que per Música Viva, festes del carrer de Gurb, dinars populars i altres esdeveniments de la ciutat no es prohibirà beure alcohol al carrer. Amb això, queda clar que l’únic argument per prohibir per primer cop un cercatasques als Països Catalans, ha sigut el disseny del cartell en què apareix una imatge de Jesús amb el gran sacrilegi de portar una cervesa a la mà (recordem que Jesús convertia l’aigua en vi, i que segurament no era per regar les plantes).

Amb aquesta prohibició es vulnera la llibertat d’expressió, de la qual s’omplien la boca fa uns mesos. És molt greu que al segle XXI havent superat la Santa Inquisició i amb una societat vigatana que ha canviat considerablement, una minoria integrista continuï imposant des del poder municipal els criteris d’allò que és moralment correcte i incorrecte, perpetuant així la imatge de carca que té la ciutat de Vic.

Per tot això, i fent ús de la llibertat d’expressió continuem convocant al jovent de la comarca al dia 1 de juliol a les vuit del vespre a la plaça de Pes, a participar en una cercavila alternativa al Birranostrum que també tindrà la participació de la Txaranga Jove i amb diverses performance durant el recorregut, on es demanarà perdó a les autoritats civils, militars i religioses, realitzant un acte de penitència.

ALEGRIA QUE ÉS FESTA MAJOR!!!
Assemblea Jove de Vic
Re: Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".
26 jun 2006
endavant amb la festa major alternativa!!
Re: Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".
26 jun 2006
Amb la festa major alternativa i mani antifa si fa falta
Re: Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".
27 jun 2006
Com pot un alcohòlic reconegut oposar-s'hi a una festa alcohòlica?

la hipocresia ultracatòlica no té limits.

www.presons.net
Re: Anglada convocarà una manifestació pel dia 1 de juliol, coincidint amb el "Birranostrum".
28 jun 2006
Anglada es un alcoholico y un borracho. Esto lo sabe mucha gente que lo conoce. El tio viene de FN, hace años le pillaron en camara oculta en el canal 9, diciendo que llebaba el aguila en el corazón, y ahora vota por el si del Estatut ( no se entiende, el hipocrita y putilla este). por otro lado hay gente que lo ha visto entrar en puty clubs de Vic, y luego se va a la iglesia como el más papista. Este Anglada es un hipocrita, al igual que toda esa chusma politica.

La PxC, con el desgraciado este en cabeza y el lameculos del vicepresidente, la PxC, cada x tiempo tendra un escandalo, y sino tiempo al tiempo.
Sindicat Terrassa