Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Església Plural valora la reunió de la CEE
24 jun 2006
Un cop coneguda la nota de premsa que ha fet pública la CEE (Conferència Episcopal Espanyola) sobre la reunió extraordinària que s'ha portat a terme a Madrid durant els dies 21 i 22 de juny, Església Plural manifesta:

Que, com molts catòlics i catòliques de Catalunya, se sent alleugerida perquè s'ha pogut aturar, ni que sigui temporalment, un dels més greus despropòsits que l'Església espanyola volia portar a terme des de l'adveniment de la democràcia. Una declaració sobre el valor moral de la unitat d'Espanya podria haver significat un escàndol de proporcions dificilment valorable i un dany irreparable en la credibilitat que molts fidels mantenen a precari amb la jerarquia eclesiàstica.

Valorem positivament que hagi estat possible un acord per no tractar aquesta qüestió en uns moments de tanta tensió, i especialment després que, durant les darreres setmanes, els cardenals Rouco y Cañizares, especialment, hagin protagonitzat actes i declaracions de tota mena per preparar el terreny a una declaració d'aquesta gravetat.

Valorem positivament que els bisbes de Catalunya hagin mantingut una postura ferma abans i durant la reunió, i ara només esperem que continuïn persistint en aquesta actitud malgrat les batalles que una part de l'episcopat espanyol seguirà presentant.

Denunciem el fariseisme que es desprèn de la nota de premsa feta pública per la CEE quan inviten les institucions democràtiques a fomentar la veritat, la llibertat, la justícia, la pau, la unitat, i la concòrdia, quan en canvi són algunes de les declaracions i actituds de certs bisbes, i el constant terrorisme radiofònic que es practica des de determinats programes de la COPE, els principals agents que contribueixen a crear un clima de crispació, alarmisme, insult, desprestigi, divisió, mentida i injustícia que es respira des de fa massa temps.

Cridem als bisbes de Catalunya perquè qualsevol possible document de la CEE que intenti fer una valoració de la situació política que es viu a l'Estat espanyol sigui feta respectant el Magisteri social de l'Església i els documents de la Tarraconense, i també la diversitat d'ideologies, els drets nacionals i la pluralitat de discerniments que configuren les nostres societats. El missatge de l'Església ha d'ajudar a la reflexió serena i lliure, i evitar les condemnes com a forma habitual de relació amb la societat. Si es persisteix en aquesta actitud ens estem condemnant nosaltres mateixos a la marginació social.

Cridem el conjunt de fidels a manifestar de forma clara la nostra voluntat de no consentir que interessos polítics partidistes, ni ressentiments personals, guiïn l'acció pastoral de l'Església, i a no permetre que es jugui amb la nostra realitat nacional i eclesial, la qual sempre s'ha manifestat amb respecte i voluntat de col·laboració i diàleg amb les altres realitats que configuren l'Estat espanyol.

Demanem també una profunda reflexió sobre el camí que ha d'adoptar l'Església catalana quant a la seva organització, que segons el nostre criteri passa per iniciar les iniciatives que calguin per reclamar una Conferència Episcopal Catalana.

Barcelona, 23 de juny de 2006

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa