Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : altres temes
Es mor Joaquim Jordà
24 jun 2006
Es mor Joaquim Jordà
Ha esdevingut un referent del cinema documental del país

El director Joaquim Jordà s'ha mort avui a Barcelona a l'edat de 70 anys a causa d'un càncer. Jordà, nascut a Santa Coloma de Farners el 1935, va formar part de l'Escola de Barcelona i ha esdevingut un referent del cinema documental per les generacions que ha precedit. En la seva filmografia destaquen films com 'De nens' i 'Mones com la Becky', pel qual va obtenir el Premi Nacional de Cultura l'any 2000. L'últim treball cinematogràfic de Jordà que va veure la llum fou el documental 'Vint anys no és res'. A més de director, també fou actor, traductor i guionista.

En el marc de l'Escola de Barcelona, Joaquim Jordà va potenciar el cinema compromès. De la seva filmografia destaquen títols com 'Numax', 'Un cos al bosc', 'Mones com la Becky', 'De nens' i 'Vint anys no és res', on va recuperar els treballadors de la fàbrica Numax per filmar una metàfora de la transició política després de la mort de Franco. Fins ara Jordà treballava en la producció de 'A l'altre costat del mirall'.

L'Editorial Pòrtic i la Filmoteca de Catalunya acaben d'editar el llibre 'Joaquim Jordà. La mirada lliure', de Laia Manresa, un volum que recull la biografia i l'anàlisi de l'obra cinematogràfica del director.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Es mor Joaquim Jordà
24 jun 2006
Una perdua a lamentar, un esperit lliure, queden molt poca gent que pugui omplir el seu buit, i com a cineasta ningú.
Re: Es mor Joaquim Jordà
24 jun 2006
Podeu llegir una entrevista de fa poc a:

http://www.illacrua.net/articles/jorda.html
Sindicat