Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La Plataforma 'Pel dret de decidir' reafirma que ara més que mai cal continuar
21 jun 2006
COMUNICAT DE LA PLATAFORMA A LA SOCIETAT CATALANA

La Plataforma Pel dret de decidir, formada a hores dâara per més de set-centes entitats i moviments socials i més de 3000 adhesions individuals, en relació als resultats del referèndum, considera que la dinàmica generada per les forces polítiques ha causat un alt grau de descontent i desilusió i alhora un component de crítica important en totes les opcions de vot (sí, no, nul i blanc). Si més no, constata que lâabstenció política a aquest estatut pot arribar a ser de gairebé la meitat (el 25 %) del 50 % de ciutadans que no van anar a votar, i que, per tant, sumant-los al resultat del ânoâ? i del âblancâ? dóna una majoria crítica de rebuig a aquest estatut.

La Plataforma valora aquesta alta abstenció com una manca dâinterès per la via estatutària i afirma que lâèpoca de lâautonomisme ha arribat al seu final. En aquest sentit, i tenint en compte que Europa i el món gloalitzat evolucionen cap a noves formes dâorganització i govern, la Plataforma considera que és el moment dâavançar cap a una via sobiranista. Considera, alhora, que tots els principis que van ser inclosos en el seu manifest fundacional i el seu lema âSom una nació i tenim el dret de decidirâ? són vigents i han de ser el fonament per a la construcció dâun nou futur en el qual la societat civil ha de poder incidir políticament.

El rebuig i la crítica a aquest lâavaluem, doncs, com un pas cap a la necessitat de construir un nou moviment sobiranista fort i amb estructures autònomes més enllà de la lògica partidista. Aquest moviment haurà de néixer de la xarxa transversal (territorial i sectorial) creada per la Plataforma pel dret de decidir durant lâorganització de la manifestació del 18 de febrer i dels diversos col·lectius de la societat civil que sâhan manifestat en contra del text estatutari. Lâesperit de la manifestació que va aplegar centenars de milers de persones haurà de permetre un redreçament democràtic i lâavenç cap a la recuperació dels drets col·lectius del poble català.

La Plataforma treballarà a partir dâara per la definició de noves accions. Convidem a tota la ciutadania, incloses les persones que han optat per un âsí resignat i críticâ?, que sâhi afegeixin.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Plataforma 'Pel dret de decidir' reafirma que ara més que mai cal continuar
21 jun 2006
Pues això, com us costa aterrizar... "definició de noves accions" "sí resignat i crític"... Torneu a alucinar... El si va ser MAJORITARI, i no voleu entendreu. És mes, el partir més proper, pues ja veieu 20 i pico de diputats. No hi més aigua que la que corra. Baixeu dels nuvols.
Re: La Plataforma 'Pel dret de decidir' reafirma que ara més que mai cal continuar
21 jun 2006
miau miau miau
Re: La Plataforma 'Pel dret de decidir' reafirma que ara més que mai cal continuar
21 jun 2006
Que si , que si , en canvi els insubstancials , àlies icv , teniu al poble darrera vostre .

Tu preocupa't de demostrar que aquest estatut es tan i tan bo i deixa treballar als altres .
Re: La Plataforma 'Pel dret de decidir' reafirma que ara més que mai cal continuar
22 jun 2006
Encara que alguns erem algo optimistes amb prediccions de mes d,un trenta per cent amb el no, i al tres ho van ensopegar amb un 20%, el que es evident es que vam guanyar amb dignitat,que ja es molt.Per cert els politics del si,si en tinguesin de dignitat, se n,adonarien que amb un 52% d,abstencio no es per dir les parides triomfalistes i tirar endavant un estatut mes que retallat. SOM UNA NACIO,AUTODETERMINACIO
Sindicat Terrassa