Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
«la Divina Comedia en marionetas» a l'Ateneu del Xino (diumenge a les 20 hores)
21 jun 2006
Informació sobre la representació de la Divina Comèdia que podrem veure diumenge 25 de juny a les 20 hores a l'Ateneu del Xino
DIVINA 7.jpg
Abans que res demanem disculpes per fer servir la columna dreta d'Indymedia per donar informació sobre un esdeveniment que no és exactament una notícia ni una convocatòria lligada estretament amb les lluites dels moviments socials. Malgrat això, ens hem permès la llicència de fer servir aquest espai per diversos motius, que, potser, si, som tots una miqueta indulgents, crec que us acabaran fent el pes. En primer lloc, es tracta d'una obra especialment ben elaborada (de fet, s'ha exhibit ja a diverses sales comercials de Barcelona), i crec que resulta engrescador que ara la puguem veure de franc al Xino. En segon lloc: no n'hem pogut fer una difusió gaire àmplia i seria una pena que molta gent dels moviments socials interessada en l'art dels titelles (sobretot en els titelles fets amb una certa intencionalitat desmitificadora i antiautoritària) se la perdés. I, per acabar, la publicació en aquest espai ens permet la possibilitat de difondre el cartell que hem fet per a l'ocasió, per si algú se'l vol baixar i penjar-lo allí on vulgui.

Després d'aquesta «captatio benevolentiae», hem de dir que aquesta representació és especialment interessant per diverses raons. Suposo que molts ja deveu saber que tant en Pepe Otal com en Pep Gómez són dos reconeguts mestres titellaires. Pepe regenta al carrer de Guàrdia un centre dedicate a lâensenyament de lâart dels titelles que és un referent per moltíssima gent dâarreu lâEstat, i, de fet, dâarreu del món..

Dâaltra banda, el de titellaire és potser lâofici més arriscat, més lumpen i més exquisit alhora de tots els que ofereix el món artistic. I tal volta és per això que acostuma a ser un ofici on abunden els lliurepensadors i, fins i tot, els àcrates. Així, sâentén que tant Pepe com Pep hagin acollit amb especial delit lâactuació que faran el diumenge a lâAteneu del Xino (Robador, 25).

En el cas dâen Pep, a més, la il·lusió amb què ha rebut aquesta actuació és especialment gran. Perquè va ser allí, al carrer Robador, al número 21, on va néixer, i on va viure fins als 16 anys amb els seus pares i els seus germans, una creativa família dâimmigrants del Terol. Encara ara, després de tant de temps, gaudeix, i hi fa gaudir, quan explica les aventures inversemblants que els hi succeïen. Per això, per a ell, actuar al carrer Robador serà com tornar a un antic regne mitològic.

Després dâescoltar-los, a ell i a en Pepe, hem fet aquest cartell-presentació, que, com podreu comprovar quan el llegiu, no és gens complaent amb les polítiques especuladores i terciaritzadores que sâestan aplicant en el vell barri âXinoâ?.

LA DIVINA COMEDIA
en marionetas

* * *
Representación a cargo de Pep Gómez y Pepe Otal

Domingo, 25 de junio, a las 20 horas,
en el ATENEU DEL XINO
(c/ Robador, Nº 25)

* * *


¿Quién no ha hecho alguna vez su particular «descenso a los infiernos» en el Ateneu del Xino de la calle Robador, en busca de la verdad, la poesía, la canción, o, qué se yo, una cerveza y una buena charla?

Pues os invitamos a que reincidáis, y busquemos juntos, con la guía de Virgilio y Dante, es decir, Pepe Otal y Pep Gómez, a nuestra Beatriz, en la representación de la Divina Comedia que tendrán el placer de ofrecernos el día 25 de junio, domingo, a las 20 horas. Bien seguro que reiréis viéndola, pero no porque sea una adaptación paródica de la gran obra de Dante, sino porque la risa y el carnaval de este diablo mundo ya se hallaban presentes en las inigualables líneas que escribiera el genial escritor.

Venid solos, con vuestra mala conciencia, contumaces, sin los niños que fuisteis o que tenéis, pues el género de las marionetas, sin llegar a decir que tenga como santo patrón protector a Herodes, está pensado para adultos, pecadores y pecatrices, es decir, ¡oh! ¡horror!, para personas. A no ser que penséis que hay alma en los Loonies.

Acudamos una vez más a este mundo duro, pero real, de la calle Robador, antes de que Mr. Clos, el señor de la risa mecánica y de la Barcelona de postal, eche del todo a las gentes humildes que la habitan y convierta el Ateneu del Xino en una oficina de La Caixa, un restaurante de diseño para gente Visa de maqueta, una botiga Posaât Guapa, o, incluso, perversión de perversiones, una sede de Comisiones Obreras o de la UGT.

Y, en fin, tan sólo queda recordaros que, como todo buen viaje bien merece un pasaje, se pasará la gorra entre el deseado público, por si tiene a bien, voluntaria y graciosamente, hacerla tintinear con algún modesto óbolo. Aunque menos estrictos que Caronte en su barca, seguro que Pep y Pepe, actores y titireteros, no de bolsillo sino de médula, se darán por muy bien pagados con vuestra asistencia, atención y respeto.

¡Os esperamos! Todo está preparado para que empiece... ¡LA FUNCIÃN!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: «la Divina Comedia en marionetas» a l'Ateneu del Xino (diumenge a les 20 hores)
23 jun 2006
Ep!, tingueu en compte que al contrainfos surt malament la informació. Hi posa que la representació és dissabte, i, en realitat, com bé explica aquesta notícia d'Indymedia, és diumenge a les 20 hores.

Ens veiem, doncs, diumenge.
Copnvocatòria anul·lada
25 jun 2006
Ens acaben de comunicar que en Pep Gómez, un dels titellaires que havia d'actuar avui a l'Ateneu del Xino, ha estat ingressat a l'Hospital per un inici de pseumònia.

Esperem que es recuperi aviat i que d'aquí a poc pugui tornar a acompanyar a Pepe Otal en les seves habituals representacions.

La funció queda, doncs, anul·lada. Feu correr la veu. l'Ateneu, de tota manera romandrà obert per si us voleu prendre qualsevol cosa o fer-la petar una estoneta.

Disculpeu les molèsties!!
Sindicat Terrassa