Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Prou repressió contra la immigració, manifestació 24 de Juny
20 jun 2006
Manifestació Unitària
Dissabte 24 de Juny, 18:00 h.
Plaça Universitat, <M> L-1 i L-2
pcartDia24_cat_definitiu.jpg
pcartelarabe.jpg
pcarturdu.gif
L’arribada d’immigrants a les costes canàries, les penúries que han patit, l’existència de més d’un milió de persones sense papers, els milions de treballadors immigrants privats de drets socials i polítics,... configuren el panorama de la immigració a l’Estat espanyol.

Davant de tot això, la política del govern de Zapatero i de la resta de governs de la UE se centra en dos aspectes: la repressió i la discriminació.

Repressió és el blindatge, la militarització per terra, mar i aire de les fronteres, l’enviament de tropes a tercers països, la repatriació massiva, les detencions, els centres d’internament.

Discriminació són totes les lleis especials contra les persones immigrades, les lleis d’Estrangeria. Lleis que neguen els drets socials, laborals i polítics. Discriminació és el tancament de qualsevol possibilitat de regularització des que el procés de l’any 2005 va deixar més d’un milió de persones sense papers. Discriminació significa que després d’haver passat per situacions extremadament perilloses per creuar les fronteres, les persones immigrades es troben ara amb nous murs i fronteres interiors que els impedeixen la seva llibertat de moviments.

Aquesta política no podrà aturar l’arribada d’immigrants. Mentre es mantingui la tremenda desigualtat social entre el nord i el sud, orient i occident; les persones continuaran immigrant fugint de la misèria, de les guerres, de les malalties i de l’endarriment tecnològic. Si el fet de buscar una vida digna per a un mateix i per a les seves famílies és un dret humà elemental, immigrar és un dret humà.

Aquestes polítiques, l’única cosa que estan aconseguint és augmentar el patiment de les persones, posar les seves vides en encara més perill, vulnerar els seus drets humans més elementals. Amb quines garanties judicials es repatria els immigrants a Mauritània quan no són mauritans? Què va passar amb els subsaharians retornats al Marroc després de creuar la frontera de Ceuta i de ser abandonats al desert? Per què es va mal-tractar i enganyar els que fa poc van ser deportats al Senegal?

I per als i les immigrants que ja són a l’Estat Espanyol, aquesta política garanteix la seva sobreexplotació en benefici d’empresaris i empleadors. Se’ls neguen els papers i se’ls impedeix així treballar legal i dignament, se’ls veta l’accés a la vivenda, s’obstaculitza la seva vida familiar, se’ls exclou socialment. Es manté així una pròspera economia submergida que abarateix la mà d’obra en perjudici no solament dels i de les immigrants, sinó de tots els treballadors.

Per justificar aquestes polítiques, el govern relaciona immigració amb màfies i terrorisme, i el PP amb delinqüència organitzada i aquesta criminalització fomenta l’odi i el racisme entre la població.

Aquestes polítiques recorren el món. Als Estats Units s’aixequen murs davant Mèxic, a la Unió Europea davant Àfrica. I també a tot el món les persones immigrades lluiten pels papers, per la igualtat, per la seva llibertat de moviments. Aquesta lluita mereix el suport de tothom perquè defensa els drets de les persones sense discriminació de sexe, creença o origen.

Reclamem una política diferent: Respecte a les riqueses naturals, condonació del deute extern i la fi del suport polític als règims corruptes dels països de la perifèria del món globalitzat. La fi de l’externalització de les fronteres. La fi de l’assetjament policial, de les detencions i deportacions d’immigrants, tancament dels centres d’internament. Regularització sense condicions. Respecte i equiparació de drets laborals, socials i polítics per a totes les persones immigrants o no que habiten el territori de l’Estat espanyol. Respecte que fa imprescindible l’abolició de la Llei d’Estrangeria.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou repressió contra la immigració, manifestació 24 de Juny
20 jun 2006
Tots a Plaza Universidad.
Re: Prou repressió contra la immigració, manifestació 24 de Juny
20 jun 2006
em sembla ve que no hi hagin fronteres, però el que no em sembla ve és la natalitat dels països d'on prové la immigració.
Re: Prou repressió contra la immigració, manifestació 24 de Juny
20 jun 2006
tots a plaza Universitat !!

jeje ..... plaÇa

Amunt els que lluiten !
Re: Prou repressió contra la immigració, manifestació 24 de Juny
24 jun 2006
Fotos de la manifestacion en la seccion media de indymedia

http://barcelona.indymedia.org/media/index.php
Sindicato Sindicat