Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat de la Xarxa contra la Precarietat del Baix Llobregat: Braun en lluita
19 jun 2006
El tancament d'empreses és un problema social que va més enllà de les pròpies fàbriques i ens afecta a tothom. Estan en joc més de 3000 llocs de treball presents i futurs. Si la indústria se´n va, Catalunya morirà
Braunmani70706(4).jpg
BRAUN EN LLUITA


Companyes i companys:


Us volem felicitar per la posició que està mostrant la plantilla davant l'amenaça del tancament de Braun; tant per la massiva i combativa manifestació del dia 7, com per les assemblees del passat divendres. Des de la Xarxa vam considerar com un pas clau la vostre decisió que heu pres de no agafar el pla social presentat pels Garrigues i iniciar un pla de lluita en defensa dels llocs de treball. També estem orgullosos de la unitat que està demostrant la plantilla davant els xantatges de l'empresa, que busca i buscarà la divisió entre els treballadors (oferint acords a alguns sectors perquè se separin de qui ho tindrien pitjor en cas de tancament).


El tancament d'empreses és un problema social que va més enllà de les pròpies fàbriques i ens afecta a tothom. Estan en joc més de 3000 llocs de treball presents i futurs. Si la indústria se´n va, Catalunya morirà. Al ser un problema social, creiem que la lluita contra els tancaments i les deslocalitzacions cal dur-la al conjunt dels treballadors de la comarca, pel que és necessari buscar el suport d'altres fàbriques, associacions de veïns, moviments socials, institucions i tothom que estigui disposat a solidaritzar-se.

En aquest sentit, des de la Xarxa ens vam posar en contacte amb el vostre comitè d'empresa per a posar-nos a la vostra disposició en la lluita contra el tancament i en l'extensió del suport social.


Davant els dubtes que l'empresa intentarà introduir en la plantilla, volem insistir que la llei no permet a Braun decidir unilateralment el tancament. Perquè una fàbrica tanque ho ha d'aprovar la Generalitat o els representants sindicals. Però en el cas d'una empresa amb beneficis, com és el cas de Braun, la Generalitat no ho pot aprovar, ja que l'Estatut dels Treballadors ho impedeix, és a dir, el tancament seria il·legal. Així, l'única opció que li quedaria a Braun para tancar seria que fos acceptat pels representants dels treballadors. Però després de les assemblees del divendres, juntament amb la vaga i la manifestació del dia 7, LA PLANTILLA HA DEIXAT CLAR QUE NO ACCEPTA EL TANCAMENT. Pel que el primer gran pas per a impedir el tancament ja està donat.


Ara ens toca concretar els plans de mobilització per a exigir a la Generalitat que rebutgi el tancament i que exigeixi a l'empresa un pla solvent que garanteixi la continuïtat de la marca i de la plantilla.


NO AL TANCAMENT DE BRAUN


L'ÚNIC PLA A NEGOCIAR ÉS EL QUE ASSEGURI EL FUTUR DE LA FÀBRICA I DELS LLOCS DE TREBALL


BOICOT ALS PRODUCTES PROTEC & GAMBLE







Baix Llobregat, 19 de juny de 2006



XARXA CONTRA LA PRECARIETAT DEL BAIX LLOBREGAT



xarxabaixcontraprecarietat ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat