Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Comunicat de suport de la XCTiP amb la lluita dels treballadors i treballadores de Braun contra el tancament
19 jun 2006
Compartim la vostra opinió que no hi ha cap causa que pugui justificar el tancament: ni econòmica, ni productiva, ni organitzativa… L'obligació de la Generalitat és no cedir a les pressions de la multinacional i vetllar pels interessos generals, és a dir, exigir a l'empresa la presentació d'un pla solvent que garanteixi la continuïtat de la producció i de la plantilla.
Braunmani70606(5).jpg
COMUNICAT DE SUPORT A LA LLUITA DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE BRAUN CONTRA EL TANCAMENT

Al comitè d'empresa d'empresa

Als treballadors i treballadores

Companyes i companys:

Ens dirigim a vosaltres per a comunicar-vos el nostre ple suport a la lluita que esteu portant a terme contra la pretensió de l'empresa de tancar la factoria.


Compartim la vostra opinió que no hi ha cap causa que pugui justificar el tancament: ni econòmica, ni productiva, ni organitzativa… Les multinacionals han demostrat una habilitat sobrada (Samsung, Philips, Printer, Seat…) a l’hora d’inventar-se motius per a tancar, per a reduir dràsticament les seves plantilles o per a forçar que els treballadors o els seus representants acceptin pèrdues de drets. Però poques vegades com en Braun les coses han estat tan clares: la producció ha anat en augment i ni tan sols poden argumentar pèrdues. Per això, la Generalitat, llei en mà, no pot autoritzar un Expedient de Regulació d'Ocupació que dugui al tancament o a reduir la plantilla en una empresa amb beneficis com ara Braun, tret que es produeixi un acord entre l'empresa i els representants dels treballadors.


L'objectiu declarat de Braun és traslladar la seva producció als països de l'Est o a Xina, és a dir, a països on condicions laborals li permeten sobreexplotar la força de treball. És la lògica depredadora de les multinacionals. Poc els importa que duguin 40 anys enriquint-se mitjançant l'explotació de la mà d'obra i la venda dels seus productes aquí, o les ajudes públiques que hagin pogut rebre. Volen marxar a la recerca de majors beneficis, sense que els importi gens el gravíssim problema social que suposa la pèrdua de diversos milers de llocs de treball, entre directes i indirectes, amb les conseqüències socials evidents que això tindria per a la vida econòmica de l'entorn. Si avança el desert industrial aquí: en què treballaran les noves generacions?


La Generalitat ha començat a manifestar públicament el seu convenciment que l'empresa està decidida a tancar, després de les gestions que ha realitzat amb la direcció de la multinacional. Però el tancament no és un fet consumat i inevitable! És a l'Administració a qui competeix autoritzar o no el tancament i està obligada a denegar-lo si l'empresa té beneficis i els treballadors no estan d'acord. L'obligació de la Generalitat és no cedir a les pressions de la multinacional i vetllar pels interessos generals, és a dir, exigir a l'empresa la presentació d'un pla solvent que garanteixi la continuïtat de la producció i de la plantilla. I si no estigués disposada a fer-lo, hauria d'intervenir l'empresa per a garantir l'interès general. En aquesta tasca comptaria sens dubte amb el suport decidit de tota la classe treballadora.


L'objectiu no és fàcil, com demostra l'experiència d'altres tancaments anteriors. Però tampoc és impossible. Per a aconseguir-lo, juntament amb la lluita en l'empresa, cal assolir un ampli moviment de suport social (sindical, veïnal…) que dugui el problema també a les institucions (pronunciaments d'ajuntaments, del Parlament de Catalunya…), amb l'objectiu que l'autoritat laboral assumeixi les seves responsabilitats.


Companys i companyes: compteu amb nosaltres en la lluita per la defensa de tots els llocs de treball i contra el tancament de Braun.
Rebeu una abraçada solidària,
Barcelona, 15 de juny de 2006.

XARXA CONTRA ELS TANCAMENTS I LA PRECARIETAT


xarxacontratancaments ARROBA moviments.net

http://www.moviments.net/xarxacontratancaments

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de suport de la XCTiP amb la lluita dels treballadors i treballadores de Braun contra el tancament
19 jun 2006
Esta muy bien el comunicado pero creo que se deberían unificar las luchas laborales que hay en Catalunya en la actualidad. Habría que hacer comunicados de apoyo para todos los conflictos, todos en uno: SEAT, Mercadona, Braun, etc.
Re: Comunicat de suport de la XCTiP amb la lluita dels treballadors i treballadores de Braun contra el tancament
21 jun 2006
Company "-": ¿Pos no serà, que aquest és precisament l'objectiu de la Xarxa del Baix?

Per cert, la Xarxa va neixer arran del conflicte de SEAT; i el comunicat de recolzament que cites existeix, i pel que tinc entés és va repartir profusament a les portes de la Fabrica a Martorel.

Per ultim dir-te que la manifestació unitaria de la Campanya del Baix contra la Reforma Laboral (on hi era present la Xarxa) van acudir els companys de Mercadona.

SOLIDARITAT I SUPORT MUTU!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more