Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunitats cristianes de València davant la visita del papa
19 jun 2006
Estan dolgudes per tot l'ambient que s'està creant entorn d'aquesta trobada mundial de la família
LES CCPs DE VALÃNCIA DAVANT LA VISITA DEL PAPA

Els integrants de les Comunitats Cristianes Populars de València, estem dolguts i entristits, davant les notícies que ens arriben, en relació als preparatius i les despeses de la visita de Benet XVI.

En primer lloc la ideologia de lâEMF âEncuentro Mundial de la Famíliaâ la percebem com a tancada i poc evangèlica, en defensar un âmodelâ? de família monolític, amb exclusió de tots els altres possibles, quan ja a lâAntic Testament, ens trobem amb models familiars poc convencionals, com fou el cas del patriarca Abraham, que engendrà un fill, no amb les seues esposes, sinó amb lâesclava Agar i dâaltres. I fins i tot en el Nou Testament, tenen presència diverses formes dâunitat familiar. Ãs el cas de Marta i Maria, de la Magdalena i els seus, de la Samaritana i el seu sisè âmaritâ?, del grup de deixebles de Jesús, que feien vida en comú amb el Mestre, especialment en el cas de Jesús i Joan, lâapòstol estimat. I de la mateixa família formada per Jesús, Maria i Josep, gens convencional, amb una mare que concep fora del matrimoni, un âpareâ? adoptiu i un fill que, ja des de ben menut, fa la seua vida, com quan es âperdâ? al temple...Quant més, en una societat plural i diversa com la dâavui, on la multiplicitat i la tipologia familiars, és una realitat que cal acceptar, perquè cada família és un món i el que compta és âper damunt dâaltres paràmetres dogmàtics i excloentsâ la garantia de lâestima mútua, en un clima de tendresa i afecte, sense límits ni condicions.

Justament pensem que el que és immutable, com defensa el mateix Papa en la seua primera encíclica âDeus caritas estâ, és lâamor. Ãs a dir lâentrega sense reserves, generosa i gratuïta a lâaltre i als altres membres de la unitat familiar. Unitat i no unitarisme, perquè que tots siguen uns no vol dir que tots siguen iguals. I no dâuna altra manera sâentén lâetimologia de la paraula âmatrimoniâ?: del llatí matris munus, és a dir ofici de mare. I quin és lâofici de mare sinó el de la dedicació generosa i gratuïta als fills i a la seua parella? I què és el que cal fer, per part de tots els membres de la família i a imitació dâaquell exemple desinteressat, si no és estimar-se uns als altres? I per què no es pot fer realitat aquell missatge, en altres ârealitatsâ? familiars, diferents de la convencional?

En segon lloc ens dol i entristeix la parafernàlia, de què es fa ostentació, tant per part de les autoritats civils com de les eclessials, en la preparació de la que hauria de ser la visita del pastor suprem de la nostra església als seus germans: visita presidida per la senzillesa i la humilitat, per confirmar-nos uns als altres en la fe en Jesucrist que professem, de la mà del nostre germà major, Benet. En lloc dâaixò assistim, perplexos, a les informacions amplificades pels media, que es vanten de la destinació entre 20 i 30 milions dâeuros (entre 3.330 i quasi 5.000 milions de les antigues pessetes) per a un tal esdeveniment. Només lâaltar a lâaire lliure, sobre una gran plataforma i dotat de microclima, inicialment amb unes despeses de 600.000 euros (uns 100 milions de les antigues pessetes), ja passa dels 800.000 (uns 150 milions de pessetes). Més lâextens apartament que sâestà habilitant al palau arquebisbal, per a la fugaç estada del Sant Pare i altres despeses sumptuàries, que es produiran en el decurs del viatge papal.

Mentrestant ens esgarrifen les notícies diàries sobre la misèria del tercer i del quart món: només en relació a la infantesa -segons dades de la UNICEF- més de cinc milions de xiquets moren cada any per desnutrició, dels 146 milions del total que la pateixen. I al costat nostre, col·lectius de marginats i proscrits de la nostra societat, romandran oblidats i ben amagats, per no deslluir els âactesâ?. De bon segur que, si al Papa se li consultava, estaria encantat en destinar aquell pressupost milionari, a paliar la situació de tants milions dâinfants, encara que no siguen fills de famílies tan âmodèliquesâ? ni tan cristianes com les nostres. I a millorar la situació de tants marginats i proscrits, al nostre voltant. Segur.

València, maig de 2006. Comunitats Cristianes Populars de València.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunitats cristianes de València davant la visita del papa
21 jun 2006
cristianos papistas, populares. de base o lo que quieran.Moriros cabrones!!
Sindicat Terrassa