Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
鈥渆stabliments educatius sota enquadrament militar鈥?
18 jun 2006
Demagògia reaccionària
per Yvan Lemaitre*

Dopada sens dubte pels resultats de les enquestes dâ檕pinió, Ségolène Royal, candidata virtual del Partit socialista a lâ檈lecció presidencial del 2007, multiplica les declaracions destinades a afalagar lâ檈lectorat de dretes amb lâ檈sperança dâ檕btenir-ne els sufragis. Després dâ檋aver proposat dâ檕brir, per als joves amb dificultats de les barriades pobres, â渆stabliments educatius sota enquadrament militarâ? i de â渄isciplinar les famílies conflictivesâ?, Ségolène Royal ha contestat la justesa de les 35 hores. Fa poc afirmava: â淣o sâ檋a de pagar ningú per no fer resâ?, insultant així aturats i beneficiaris dâ檌ngressos mínims de subsistència. Les seves declaracions sobre seguretat ciutadana li han valgut les felicitacions dâ檜n Sakozy sorneguer: â淰et aquí un suport polític que rebo de bon grat. Benvinguda al club!â?.

Ségolène Royal pretén respondre als â減atimentsâ? dels més desafavorits. Però, no hi pot haver efectivament una política democràtica i progressista sense atacar els interessos dels grans accionistes, a fi i efecte de poder finançar-la.

Per respondre al problema de la delinqüència, cal enfrontar-se al desconcert, a la inquietud, a la misèria, a la desesperança. Cal que lâ檈scola disposi dels mitjans necessaris per pal·liar les desigualtats socials i culturals i permeti així una real â渋gualtat dâ檕portunitatsâ?. Cal també que, en els barris populars i a les ciutats de rodalies, pugui desenvolupar-se un moviment associatiu que afavoreixi una vida social, cultural, esportiva, i permeti al jovent trobar el seu lloc i esdevenir actor de la seva pròpia existència. Cal posar a lâ檃bast de la població autèntics serveis públics de proximitat.

De la mateixa manera, esdevé necessari garantir a tots i totes una feina i uns ingressos dignes per acabar amb la precarietat, lâ檃tur, lâ檈xclusió. I, si bé és cert que les 35 hores han estat acompanyades dâ檜na degradació de les condicions de treball, això ha estat perquè lâ檈squerra, aleshores al govern, va concedir la flexibilitat a la patronal... a canvi de la seva acceptació dâ檃questa setmana de 35 hores, que ara qüestiona obertament.

Adaptant-se a la lògica dâ檜n sistema basat en la competència i la rendibilitat financera, Ségolène Royal es veu abocada a adaptar-se tot seguit a una política reaccionària, i fins i tot a rivalitzar amb Sarkozy.

Per fer front als autèntics drames i a les dificultats que pateix la població, és necessari anar a lâ檃rrel dels problemes, combatre les desigualtats imposant una repartició de les riqueses.

*Editorial de â淩ougeâ?, setmanari de la LCR. 18/06/2006
Mira també:
http://www.lcr-rouge.org/

This work is in the public domain
Colera camping CNT