Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
16 jun 2006
Avui a les 21,00 s'ha obert el nou Espai Alliberat per la Cultura a l'antiga sala de festes Bahía, al barri de Sants. Una troupe de gent acompanyada per música i les vedets de la cultura lliure ha anat fins a la porta de l'espai i l'ha inaugurat. Ara mateix ja hi ha unes 300 persones dins el nou espai. De moment, no hi ha hagut problemes amb la policia. Aquesta nit es fa l'estrena pirata de la pel·lícula El taxista ful i després concerts amb la Troba Kung Fú (amb membres de Jarabe de Palo, Dusminguet i Amparanoia), Jalea Real i Pirats Sound Sistema, dj's i vj's.
168483427_3cd107f299_o.jpg
168488877_7af65d9938_o.jpg
QUAN LA CULTURA NO PAGA PEATGE
La nau espacial de la cultura lliure aterra a Sants

2n Acte de l’Espai Alliberat per la cultura. L’antiga sala de festes Bahía, amb una història que es remunta als anys cinquanta i que havia acollit cantants i artistes com la Mari Sempere o el Moncho, s’ha convertit avui, después d’estar 10 anys tancada, en el nou Espai Alliberat per la Cultura. Avui divendres 16 de juny a les 21,00 h una troupe guiada per una xaranga i les vedets de la cultura lliure, ha obert al c. Olzinelles, 31, del barri de Sants, el 2n Acte de l’Espai Alliberat per la Cultura. Aquest serà un espai que ens regalem i regalem a la ciutat contra la cultura enllaunada per les fronteres mercantils, per una cultura lliure que desborda els límits de les grans productores i gestores culturals. Ara mateix ja es comença a posar en marxa una programació que de moment durarà tot el cap de setmana.

La programació per als pròxims dos dies compta amb la presència, entre d'altres, del cantant Pau Riba, un recital de poesia amb Enric Casassas i Accidents Polipoètics, de l'estrena pirata de la pel•lícula El Taxista Ful, teatre a càrrec de Conservas i Las Reinas, concerts amb La Troba Kung Fú (amb membres de Jarabe de Palo, Amparanoia i Dusminguet) i cabaret, tallers i una gran quantitat de coses més que es revelaran una vegada alliberat el nou espai.

Després d'un primer acte al teatre Arnau, on preteníem dur a terme una programació de 5 dies que fou interrompuda bruscament per les autoritats municipals amb un desallotjament injustificat, l'Espai Alliberat va fer un entreacte a l'espai públic davant de l'emblemàtic Molino del Paral•lel. Allà, sota el lema "l'Espai Alliberat per la Cultura no es desallotja no s'atura" ja s'anunciava que aviat començaria el Segon Acte d'aquest viatge per la cultura lliure. Avui s'ha fet realitat.

El nombre imparablement creixent de tècnics de l'espectacle, vedets, escalfabutaques, professionals de la cultura, precaris de les arts i claca entesa continuem tenint motius per trencar amb la cultura mercantilitzada, per denunciar les faraòniques institucions culturals que elititzen la nostra ciutat, per lluitar contra la precarietat laboral en què viuen la majoria de treballadors del sector de la cultura i per fer una crítica frontal a l'SGAE com a símbol del control de la lliure circulació del coneixement.

Sants és la pròxima parada perquè és un barri amb una història de petits espais culturals autònoms vinculats a la cultura popular obrera, molts d'ells desapareguts. Perquè és un barri actualment sotmès a la pressió urbanística amb plans per continuar "esponjant-lo" al marge del seu teixit social. Sants és la pròxima parada perquè és tot un símbol de la cultura feta des de la base a Barcelona.
Mira també:
http://culturalliure.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
17 jun 2006
Ara resulta que visca la Mari Sempere i el Moncho.
Em sorprèn ,o no la veritat sigui dita, que els amics i aduladors de les teories de la punyetera postmodernitat arraconin a tot el que toquen cap a la mateixa olla.És per a mi molt significatiu que un barri, que jo i molts més hem conegut molt combatiu, acabi sucumbint a les dinàmiques de subsistència d'aquesta colla de funambulistes de les subvencions.I és que ara ens diran que amb aquesta acció estan posant contra les cordes a la Barcelona cosmopolita que des de l'ajuntafems ens intenten colar.I després ens sortiran amb que de les seves files han sortit els lumbreres que han comès el gran acte revolucionari de desenvolupar un film que des de Donosti es veuen amb valor suficient de mencionar en honor.(Toca't els nassos,com si Donosti fós el festival revolucionari per excel·lència, OK ja hem entrat en els cercles que maneguen).Tan sols em consola la idea de que aquesta colla encara no s'han fixat en Poblenou,on per altra banda ja hi circulen uns quants vividors a base de l'estat, camuflant-se sota la imatge de patrocinadors de la participació ciutadana.
Y somos miles,somos centenares.O a lo mejor solo somos unos cuantos que nos valemos de la debilidad(por otro lado temporal)de l' actualitat dels moviments socials.Però, em sap greu dir-vos-ho:som molts a qui les avantguardes filo-politico-estetico-culturals made in Barcelona via Italia ens repategen el fetge.I no sense raons.
Salut!
Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
17 jun 2006
vaya jeta tienen algunos....
si el problema es ir de enrollaos de cara a fuera y luego funcionar internamente como se funciona, que os aproveche
Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
17 jun 2006
Cuanto resentimiento, paraceis maderos, que colla de amargaos, hacernos un favor y no salgais de la cueva.

Bravo por los artistas, artistas somos tod*s... fue genial...
Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
17 jun 2006
y tu PobleNou,aparte de la bilis que te amarga,
¿que propones? ¿cual seria tu modelo de accion "correcta y ortodoxa"?
O tal vez es que no tienes accion ninguna y te quedas solo en palabras.
Veintitantos años atras, yo no solo conoci, sino que fui parte del "barrio combativo" del que hablas.Y tambien estuve en la accion de ayer. Las formas cambian como cambian los tiempos. Lo importante, para mi, es que ayer habia mucha gente joven y no tan joven, que estaban alli y no como otros (¿tal vez tu?) en el sofa de su casa viendo los mundiales o cualquier otra basura.
Para mi, mejor un payaso que un policia del pensamiento.Mejor un poco de teatro que un mucho de futbol.
Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
17 jun 2006
doncs jo estic amb poblenou al cent per cent!!
prou pallassades de pallassos vividors de subvencions i tamé pq no dir-ho de penya que està ocupant i que viu gràcies també de el que els hi passen els papis. tot el dia passejant´se per la facu i .....buaaa!!! ja està bé!
Descobrint la sopa d'all
17 jun 2006
Vaja vaja, ara resulta que n'hi ha que descobreixen la sopa d'all i es pensen que el que fan és únic!!! Pel que fa al Duendix, una mica de calma, això és un espai d'opinió oberta, i pensa que els que donem l'opinió sabem perfectament del que parlem, i fa molts anys que estem ficats en mogudes de la ciutat, però que quedi clar que ni a mi ni a molts ens han de venir a explicar nous models d'acció política que tenen més d'estètica que altra cosa!!! A més, tu realment creus que algú que diu que a vist el barri combatiu s'està a casa veient el mundial???? Molt infantil per part teva respondre d'aquesta manera, la veritat és que els que ahir no hi erem no vol dir que ens gratem la panxa, què passa, què la d'ahir és la única acció vàlida??? Què els que no hi participem vol dir que som uns amargats que només ens queixem i no fem res??? Uf, noi o noia, crec que fa temps que no veus que hi ha dinàmiques molt diferents a la ciutat i molts fronts oberts!!!! Potser ets dels pocs que veu la dicotomia o futbol o espectacle!!! I parlo gairebé des de dins, """"jo també sóc artista"""" però penso que hi ha coses per reivindicar molt més importants, per les que lluitar dia a dia, i que per mi l'art hauria de ser una eina al servei d'aquestes lluites, un mitjà d'expressió vàlid però no purament modelat per la teoria postmoderna que ja comença a envellir (ja fa massa anys del Situacionisme etc). Perquè al final tot acaba sent una burla, i ja està bé riure'ns de nosaltres mateixos de tant en tant però hi ha situacions per les que passen moltes persones que no fan gaire gràcia i per les que entre tots hauríem de buscar solucions estables. Perquè hi ha coses que segueixen igual, coses que ni el temps ni molt menys les formes fan canviar, encara que alguns no veuen perquè s'escapa del seu entorn quotidià, persones que són precaries de veritat (no els precaris de la cultura, no, Precaris en majúscula, Pobresa en majúscula).
Bé, si tinc temps fins i tot potser m'hi passo, per confirmar el que ja penso o opinar millor.
Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
18 jun 2006
no entenc allò dels pallassos i les subvencions...(?)
Re: S'acaba d'obrir el nou Espai Alliberat per la Cultura
21 jun 2006
No sopa de bilis, mejor no vengas, a ver si nos contagias el mal rollito, mejor te quedas en tu cueva y nos dejas tranquilos, ya que una persona tan experta en la luchas sociales no deberia de mezclarse con gente como nosotr*s, es que ya se sabe que hay clases y claro tu estas arriba señalando con el dedo y diciendo a la gente lo que esta bien y lo que esta mal, resulta parodogico el dogmatismo que gastan algunos que dicen ser libertarios, despues luchan contra el pensamiento unico y lo unico que saben hacer es criticar todo lo que no se hace según su dogma.

En fin por suerte el mundo no es tuyo y podemos hacer lo que nos de la gana, vaya que guai, así que seguiremos sin hacerte caso y haciendo lo que pensemos en colectivo que tenemos que hacer...

Por cierto, me encanta ser un payaso, quizas tod*s lo somos, solo que unos lo sabemos y somos felices, mientras otros lo son, no lo saben y encima viven amargados por que no saben ser felices.
Sindicato Sindicat