Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Avui Espai Allibert presenta: 2n Acte
15 jun 2006
L'Espai Alliberat per la Cultura, en el seu viatge nòmada per la ciutat de Barcelona a la recerca d'un espai, aterra demà divendres al barri de Sants per presentar el seu Segon Acte. La convocatòria està fixada per demà a les 20,00 h a la plaça de Bonet i Muixí (darrere les cotxeres de Sants) per dirigir-se des d'allà cap al nou Espai Alliberat.
Flyer_Sants1_72ppp.jpg
Flyer_Sants2_72ppp.jpg
La programació per als pròxims dos dies compta amb la presència, entre d'altres, del cantant Pau Riba, un recital de poesia amb Enric Casassas, de l'estrena en paral·lel amb els cinemes de la pel·lícula El Taxista Ful (premiada en diversos festivals internacionals), teatre a càrrec de Conservas i Las Reinas, concerts amb La Troba Kung Fú (amb membres de Jarabe de Palo, Amparanoia i Dusminguet) i cabaret, tallers i una gran quantitat de coses més que es revelaran una vegada alliberat el nou espai.

Després d'un primer acte al teatre Arnau, on preteníem dur a terme una programació de 5 dies que fou interrompuda bruscament per les autoritats municipals, l'Espai Alliberat va fer un entreacte a l'espai públic davant de l'emblemàtic Molino del Paral·lel. Allà, sota el lema "l'Espai Alliberat per la Cultura no es desallotja no s'atura" ja s'anunciava que aviat començaria el Segon Acte d'aquest viatge per la cultura lliure. I demà a les 20,00 h de la tarda ho complim.

El nombre imparablement creixent de tècnics de l'espectacle, vedets, escalfabutaques, professionals de la cultura, precaris de les arts i claca entesa continuem tenint motius per trencar amb la cultura mercantilitzada, per denunciar les faraòniques institucions culturals que elititzen la nostra ciutat, per lluitar contra la precarietat laboral en què viuen la majoria de treballadors del sector de la cultura i per fer una crítica frontal a l'SGAE com a símbol del control de la lliure circulació del coneixement.

Sants és la pròxima parada perquè és un barri amb una història de petits espais culturals autònoms vinculats a la cultura popular obrera, molts d'ells desapareguts. Perquè és un barri actualment sotmès a la pressió urbanística amb plans per continuar "esponjant-lo" al marge del seu teixit social. Sants és la próxima parada perquè és tot un símbol de la cultura feta des de la base a Barcelona.
Mira també:
http://www.culturalliure.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat