Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La majoria sindical s'aixeca de la mesa de negociació de Correus
15 jun 2006
Bloquejada la negociació en una de les empreses amb major nombre de treballadors del país, més de 60.000, la direcció de la qual discrimina a la majoria sindical.



CGT proposarà una reunió a tots els sindicats amb implantació en correus per a cercar alternatives que desbloquegin la situació.
En la ultima convocatòria de la mesa sectorial de negociació, CGT, sindicat amb més de l'11% de representació, conjuntament amb UGT, Sindicat Lliure, CIG (Galícia) i ELA (País Basc) vam abandonar la reunió. Els qui ens vam aixecar de la mesa sumem 10 dels 18 representants que consta la mesa, constituint la majoria de la representació sindical.


L'abandó de la taula ve precedit per l'actitud de la Direcció de Correus, que insisteix l'una i l'altra vegada a negociar a esquena de la taula amb la minoria sindical conformada per CCOO i CSIF, presentant en la mesa allò que s'ha pactat amb la dita minoria sindical sense que en la mateixa es doni cap tipus de negociació, des que la mateixa es va iniciar al desembre del 2005.


Des de CGT ja vam denunciar al febrer d'enguany la situació anòmala que s'estava produint en el “suposat� procés de negociació. Aquest fet va comportar la convocatòria d'actes (concentracions de delegades i aturades), denunciant la dita situació, actes que van ser convocats conjuntament per CGT i vuit sindicats més del conjunt de l'Estat: ELA, ESK I LAB (País Basc), CIG, (Galícia), Intersindical Canària (Canàries), STA (Comunitat Valenciana), SiPCTE (Barcelona) I STIB (Balears). En aquestes convocatòries es reivindicava també la realització d'un referèndum entre els treballadors de Correus, anterior a la signatura de cap acord.


Des de CGT considerem que els texts que l'empresa ha presentat per a la seva signatura (conveni col·lectiu i nou estatut per al personal funcionari), denoten una clara falta de negociació i participació de totes les parts i no reuneixen els continguts mínims exigibles, sinó que simplement aprofundeixen en una estructura que facilita la privatització de Correus.


El document proposat per a la signatura, recull entre altres coses:


Disminució del salari fix amb augments anuals per sota del IPC mentre s’incrementen les retribucions variables fins a un total aproximat del 14 % del conjunt, en funció d'uns asfixiants barems sobre productivitat i l'absentisme individual i col·lectiu. (En alguns casos sobre 800 euros de salari, més de 150 es veurien vinculats a aquests barems).
Establiment d'un sistema de contractació que augmenta notablement la precarietat laboral en generalitzar els contractes per temps parcial i la figura del treballador fix discontinu, que només tindrà garantit el treball durant quatre mesos a l'any a més de deixar la porta oberta a qualsevol tipus de jornades i horaris.
En els documents presentats s’eliminen els límits a les mobilitats funcional i intercentres, recollits en anteriors acords, deixant a l'empresa llibertat per a l'aplicació discrecional de les mateixes, augmentant la flexibilitat i polivalència dels llocs de treball, la qual cosa contribueix al deteriorament de la qualitat en el servei.
En l'acord es legitima la política seguida fins ara per l'empresa, que ha suposat l'acomiadament de centenars de treballadors com a conseqüència d'haver denunciat la seva contractació fraudulenta.
Un acord que suposa l'exclusió de treballadors de les borses de contractació, pel fet de reclamar els nostres drets als jutjats.
La reducció de l'absentisme només es contempla des d'una òptica coercitiva mitjançant la reducció del salari, reducció d'ajudes socials, minoració dels dies de descans i mesures disciplinàries, sense que s'hagi realitzat cap estudi sobre la penositat de les condicions de treball que suporten els treballadors de Correus. Les mesures proposades en matèria de salut laboral tornen a ser vagues i insuficients.
L'estratègia antidemocràtica de la direcció de correus, es basa en no tancar les qüestions fonamentals (retribucions, contractació, .....) dins de l'acord sinó en la modificació contínua de les mateixes, a través de posteriors desenvolupaments, mofant-se de la representació sindical obtinguda en les eleccions ja que no podran participar en les negociacions els sindicats que no signen els actuals texts, no obstant als sindicats signants se'ls premiarà amb recursos per a formació.


Per totes aquestes raons, tant de forma com de contingut CGT REBUTJA l'actitud de l'empresa i els seus suports sindicals durant tot el procés de “negociació�. Des de CGT pensem que ens trobem en un moment clau per a l'obtenció d'un acord que representi veritables millores i en el que el conjunt de treballadors de Correus pugui opinar, mitjançant la celebració d'un referèndum.


CGT continuarà treballant per a aglutinar al nombre més gran d'organitzacions sindicals i treballadors promovent una reunió per a la setmana que ve a què invitem a assistir totes les organitzacions presents en Correus i sense descartar pròximes mobilitzacions, a fi que l'empresa no imposi les seves posicions.


Correus representa una de les majors plantilles de l'Estat (més de 60.000 treballadors), i en l'últim exercici va obtenir 249 milions d'euros de beneficis. És hora que una part dels mateixos reverteixin en aquells que els possibiliten, els treballadors de Correus, i en la millora del servei públic, finalitat a què se suposa es deu l'existència de Correus i no a la mera rendibilitat econòmica de l'empresa.


13 de juny del 2006.


Sección Sindical Estatal de Correos de la CGT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La majoria sindical s'aixeca de la mesa de negociació de Correus
15 jun 2006
recordar que en madrid hay una seccion de cnt en correos?
es que acaso no hablais de ellos por que no creemos en las elecciones sindicales?
asambleas de trabajadores ya!
vivan las secciones sindicales!
abajo el comite de empresa!
accion directa y anarcosindicalismo
Re: La majoria sindical s'aixeca de la mesa de negociació de Correus
15 jun 2006
Por desgracia ya han podido comprobar de que les valen las elecciones sindicales y su representatividad a golpe de urnas. Compañer@s de CGT renunciad a las elecciones sindicales que de nada nos sirven! Toda la fuerza en las asambleas!
Sindicat Terrassa