Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment, 23-25 juny a Barcelona
15 jun 2006
Volem que, del 23 al 25 de Juny, Barcelona sigui travessada per totes per a senyalitzar les fronteres interiors, fer assemblees conjuntes de precàries, migrants i autòctons. Volem també convocar una manifestació europea amb tres reivindicacions principals: Regularització sense condicions de tots el migrants que es troben ja a Europa, llibertat de moviment, tancament dels centres d'internament i fi de la exteriorització del règim de fronteres
II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment

DRET DE PERMANÈNCIA,
TANCAMENT DELS CENTRES D'INTERNAMENT.
REGULARITZACIÓ SENSE CONDICIONS
DE TOTS ELS I LES PERSONES MIGRANTS D'EUROPA.

www.communia.org/caravana

Cartell de la caravana: http://observatorio.fadaiat.net/tiki-browse_image.php?imageId=173

DIVENDRES 23

BENVINGUDA I PRESENTACIÓ DE LA CARAVANA
18h a la Makabra (Tànger 46). Presentació de la Co-investigació sobre les fronteres internes dis el marc dels encontres Fadaiat 2006: 20-25 juny
Per la llibertat de moviment del coneixement i les persones:
www.fadaiat.net

DISSABTE 24 JUNY

MANIFESTACIÓ: 18h Plaça Universitat. La Caravana recorre la ciutat per denunciar les fronteres internes.

CONCERT: 21h al costat del CIE de la Verneda. Amb Costo Rico, Tambolàs, Tejemaneje, Luve, Asanf, The Platform i la col.laboració especial d'Obrint Pas

DIUMENGE 25 JUNY

ASSEMBLEA PÚBLICA: 12h Rambla del Raval : la caravana
continua ... pròxima parada?


¿Perquè ara? ¿Perquè a Barcelona?



En Novembre de 2005, diverses xarxes activistes europees van realitzar a Ceuta (ciutat espanyola fronterera situada en el nord d'Àfrica) la primera Caravana Europea contra la Tanca de la Mort i per la Llibertat de Moviment, empesos pels assassinats a trets a mans de la policia marroquina i espanyola de diversos migrants que intentaven creuar la tanca que separa el Marroc de la Unió Europea. Van ser dos intensos dies de mobilització en els quals combinàrem accions de denúncia amb moments d'intercanvi d'experiències amb els migrants que es trobaven retinguts en el CETI (Centre d'Estada Temporal de l'Immigrant) a través d'assemblees públiques.



Però la frontera no està només a Ceuta. La frontera ja no és un lloc geogràfic, una línia que separa un país d'un altre. Millor dit: ja no és només un límit geogràfic, sinó un dispositiu de control que determina qui té drets i qui no, a quin preu i en quin moment. Podem constatar avui un procés que va en dos sentits: al mateix temps que la Unió Europea exterioritza la gestió de les seves fronteres cap a tercers països (El Marroc, Líbia, Turquia...), el règim de frontera es fa cada vegada més palès en les metròpolis europees amb el desplegament d'estratègies de control dirigides als migrants: 'check points' i detencions arbitràries en estacions de tren, oficines de correus i altres espais públics, proliferació de Centres d'Internament, la constant amenaça d'expulsió, la subordinació del dret d'estar a un treball assalariat formal... Barcelona no és una excepció; plenament inserida en les dinàmiques econòmiques de producció trans-metropolitana, no és aliena al desenvolupament de les polítiques de contenció que neguen el dret a l'existència de milions de persones. És, a més, una ciutat en la qual no només la població migrant és nombrosa, sinó que ha estat escenari durant els últims anys d'intenses lluites i processos d'auto-organització de la migració de la península.



Però a més a més, aquest any concorren a Barcelona dos fets que no podem passar per alt: d'una banda, l'ajuntament ha aprovat recentment una polèmica ordenança municipal inspirada en les polítiques de Tolerància Zero, que criminalitza la pobresa a través de la sanció de comportaments com la venda ambulant, el treball sexual, la mendicitat, altre tipus de treballs informals (netejadors de vidres dels semàfors, venedors de cervesa de carrer ...) i la resta d'activitats que són definides com "utilització abusiva de l'espai públic" -entre les quals destaquen les activitats polítiques i espais d'organització dels migrants: reunions al carrer, repartiment de pamflets, enganxar cartells, pancartes en les balconades, etc.-



Evidentment, aquesta norma suposa un front més de la guerra quotidiana contra la migració en la qual els migrants estan sent els més afectats. D'altra banda , a Barcelona s'inaugura aquest any un nou Centre d'Internament que serà el més gran d'Espanya, que substituirà a l'actual (La Verneda) i ampliarà la seva capacitat en nombre de places. El CIE de la Verneda ha estat reiteradament denunciat tant per institucions internacionals de defensa de drets humans com pels moviments socials més diversos, la qual cosa ha provocat que l'obertura del nou centre sigui presentada per l'administració com "una millora" en les condicions d'internament dels migrants.



La Caravana.



La caravana es planteja com un pas més en la construcció i reforç de l'espai europeu per la llibertat de moviment i tancament dels centres d'internament És una parada més d'un itinerari que va passar per Ceuta el passat novembre i que té per objectiu la denúncia de les polítiques europees sobre migració, de la traducció d'aquestes en l'augment gradual dels dispositius de control - i de l'expulsió de la comunitat migrant- des de l'interior de les ciutats. La caravana és un esdeveniment aglutinant que pretén connectar a les diverses xarxes activistes que l'any passat van participar en la jornada de mobilització del 2 d'abril amb les xarxes de migrants auto-organizats presents a Barcelona. Proposem Barcelona, finalment, com un mirall en el qual es reflecteixen les esmentades dinàmiques, però esperem que tingui ressò i continuïtat en altres ciutats europees. A més, aquest any es traslladarà a Barcelona l'esdeveniment Fadaiat (fadaiat.net), que proposa un espai de treball comú per la llibertat de moviment i la llibertat de coneixement. Durant una setmana funcionarà com a lloc de reflexió, intercanvi d'experiències i de centre de mitjans connectat amb la Caravana.



Volem que, del 23 al 25 de Juny, Barcelona sigui travessada per totes per a senyalitzar les fronteres interiors, fer assemblees conjuntes de precàries, migrants i autòctons. Volem també convocar una manifestació europea amb tres reivindicacions principals: Regularització sense condicions de tots el migrants que es troben ja a Europa, llibertat de moviment, tancament dels centres d'internament i fi de la exteriorització del règim de fronteres



A més exigirem a l'Ajuntament de Barcelona una sèrie de mesures
concretes:

Demandes relatives a la situació dels migrants a Barcelona:

1. CIES:

Declaració solemne, per part del Ple Municipal, de Barcelona com a "Ciutat Lliure de Centres d'Internament" (veure document adjunt).



2. 'Check-points':

Eliminació dels controls sistemàtics de documentació realitzats per la Brigada Provincial de Extranjería y Documentación (UCRIF) als transports públics de la ciutat.



3. Padró municipal:

- No utilització de les inspeccions d'habitatge amb l'objectiu de controlar la immigració.

- Renovació automàtica del padró municipal, sense cap mena de requisit més que els ciutadans nacionals (això és, no subjecte a renovació anual).

- Exigència a la Delegació de Govern, per part de l'Ajuntament, del reconeixement dels empadronats 'per omissió' seguint els criteris utilitzats durant el procés de regularització extraordinari de 2005.

- Manteniment dels criteris utilizats durant el procés de regularització extraordinari de 2005 pel que fa a l'arrelament social. És a dir:

- Admissió de qualsevol prova d'estada per a l'emissió del certificat d'arrelament.

- No exigència de contracte laboral per part de l'Ajuntament per a l'expedició del certificat d'arrelament.

- No exigència de certificat d'idioma.



4. Reagrupació familiar:

Eliminació de les traves administratives per tal de facilitar l'efectiva reagrupació familiar de tots els ciutadans de la ciutat.



5. Drets civils:

Reconeixement per part de l'Ajuntament de la condició de ciutadà de ple dret de tots els habitants de la ciutat i, en aquest sentit, reconeixement de les organitzacions d'immigrants com a interlocutors legítims per discutir els assumptes municipals de la seva incumbència.

Us esperem!!
Mira també:
http://www.communia.org/caravana
http://www.fadaiat.net

This work is in the public domain

Comentaris

II Caravana Europea por la Libertad de Movimiento, 23-25 junio en Barcelona
15 jun 2006
II CARAVANA EUROPEA POR LA LIBERTAD DE MOVIMIENTO,
LIBERTAD DE PERMANENCIA Y CIERRE DE LOS CENTROS DE INTERNAMIENTO
BARCELONA 23-25 JUNIO 2006
www.communia.org/caravana
Cartel de la caravana: http://observatorio.fadaiat.net/tiki-browse_image.php?imageId=173

- Encuentros de Fadaiat 2006: 20-25 junio
Por la libertad de movimiento del conocimiento y las personas:
www.fadaiat.net

VIERNES 23

PRESENTACIÓN DE LA CARAVANA
18h en la Makabra (Tànger 46). Presentación de la II Caravana y la Co-investigación sobre las fronteras interiores dentro del marco de los encuentros Fadaiat 2006: 20-25 junio

SÃ?BADO 24 JUNIO

MANIFESTACIÓN: 18h Plaça Universitat. La Caravana recorre la ciudad para denunciar las fronteras internas.

CONCIERTO: 21h junto al CIE (Centro de Internamiento) de la Verneda. Con Costo Rico, Tambolàs, Tejemaneje, Luve, Asanf, The Platform y la colaboración especial de Obrint Pas

DOMINGO 25 JUNIO

ASAMBLEA PÚBLICA: 12h Rambla del Raval : la caravana
continua ... próxima parada?


¿Por qué ahora? ¿Por qué en Barcelona?

En Noviembre de 2005, diferentes redes activistas europeas realizaron en
Ceuta (ciudad española fronteriza situada en el norte de �frica) la primera
Caravana Europea contra la Valla de la Muerte y por la Libertad de
Movimiento, empujados por los asesinatos por disparo a manos de la policía
marroquí y española de varios migrantes que intentaban cruzar la valla que
separa Marruecos de la Unión Europea. Fueron dos intensos días de
movilización en los que combinamos acciones de denuncia con momentos de
intercambio de experiencias con los migrantes que se encontraban retenidos
en el CETI (Centro de Estancia Temporal del Inmigrante) a través de
asambleas públicas.

Pero la frontera no está sólo en Ceuta. La frontera ya no es un lugar
geográfico, una línea que separa un país de otro. Mejor dicho: ya no es sólo
un límite geográfico, sino un dispositivo de control que determina quién
tiene derechos y quién no, a qué precio y en qué momento. Podemos constatar
hoy un proceso que va en dos sentidos: al mismo tiempo que la Unión Europea
externaliza la gestión de sus fronteras hacia terceros países (Marruecos,
Libia, Turquía...), el régimen de frontera se hace cada vez más patente en
las metrópolis europeas con el despliegue de estrategias de control
dirigidas a los migrantes: check points y detenciones arbitrarias en
estaciones de tren, oficinas de correos y demás espacios públicos,
proliferación de Centros de Internamiento, la constante amenaza de
expulsión, la subordinación del derecho de estar a un trabajo asalariado
formal... Barcelona no es una excepción;plenamente insertada en las
dinámicas económicas de producción transmetropolitana, no es ajena al
desarrollo de las políticas de contención que niegan el derecho a la
existencia de millones de personas. Es, además, una ciudad en la que no sólo
la población migrante es numerosa, sino que ha sido escenario durante los
últimos años de intensas luchas y procesos de autoorganización de la
migración de la península.

Pero además, este año concurren en Barcelona dos hechos que no podemos pasar
por alto: por un lado, el ayuntamiento ha aprobado recientemente una
polémica ordenanza municipal inspirada en las políticas de Tolerancia Cero,
que criminaliza la pobreza a través de la sanción de comportamientos como la
venta ambulante, el trabajo sexual, la mendicidad, otro tipo de trabajos
informales (limpiadores de vidrios de los semáforos, vendedores de cerveza
callejeros ...) y el resto de actividades que son definidas como
"utilización abusiva del espacio público" -entre las que destacan las
actividades políticas y espacios de organización de los migrantes: reuniones
en la calle, reparto de panfletos, pegada de carteles, pancartas en los
balcones, ecc.-

Evidentemente, esta norma supone un frente más de la guerra cotidiana contra
la migración en la que los migrantes están siendo los más afectados. Por
otro lado, en Barcelona se inaugura este año un nuevo Centro de
Internamiento que será el más grande de España, que sustituirá al actual (La
Verneda) y ampliará su capacidad en número de plazas.
El CIE de la Verneda ha sido reiteradamente denunciado tanto por
instituciones internacionales de defensa de derechos humanos como por los
movimientos sociales más diversos, lo que ha provocado que la apertura del
nuevo centro sea presentada por la administración como una "mejora" en las
condiciones de internamiento de los migrantes.

La Caravana.
La caravana se plantea como un paso más en la construcción y refuerzo del
espacio europeo por la libertad de movimiento y cierre de los centros de
internamiento. Es una parada más de un itinerario que pasó por Ceuta el
pasado noviembre y que tiene por objetivo la denuncia de las políticas
europeas sobremigración, de la traducción de éstas en el aumento paulatino
de los dispositivos de control - y de la expulsión de la comunidad migrante-
desde elinterior de las ciudades. La caravana es un evento aglutinante que
pretende conectar a las diversas redes activistas que el año pasado
participaron en la jornada de movilización del 2 de abril con las redes de
migrantes autoorganizados presentes en Barcelona. Proponemos Barcelona, en
fin, como espejo en el que se reflejan las mencionadas dinámica, pero
esperamos que tenga eco y contunidad en otras ciudades europeas. Además,
este año se trasladará a Barcelona el evento Fadaiat ( fadaiat.net), que
propone un espacio de trabajo común por la libertad de movimiento y la
libertad de conocimiento. Durante una semana funcionará como lugar de
reflexión, intercambio de experiencias y centro de medios conectado con la
Caravana.

Queremos que, del 23 al 25 de Junio, Barcelona sea atarvesada por todas para
señalizar las fronteras interiores, hacer asambleas conjuntas de precari-s,
migrantes y autóctonos. Queremos también conovocar una manifestación europea
con tres reivindicaciones principales: Regularización sin condiciones de
todos
lo migrantes que se encuentran ya en Europa, libertad de movimiento y cierre
de
los centros de internamiento y fin de la externalización del régimen de
fronteras.

Además exigiremos al Ayuntamiento de Barcelona una serie de medidas
concretas:

1. CIES:
Declaración solemne, por parte del Pleno Municipal, de Barcelona como "Ciudad
Libre de Centros de Internamiento"

2. 'Check-points':
Eliminación de los controles sistemáticos de documentación realizados por la Brigada Provincial de Extranjería y Documentación (UCRIF) en los transportes públicos de la
ciudad.

3. Padrón municipal:
- No utilizar las inspecciones de vivienda con el objectivo de controlar la immigración.
- Renovación automática del padrón municipal, sin ningún tipo de requisito adicional del que tienen los ciudadanos nacionales (es decir, no sujeto a renovación anual).
- Mantenimiento de los 70000 extranjeros que han sido baja no voluntaria el
año actual en el padrón municipal, sin ningún requisito más que los
ciudadanos nacionales (esto es, no subjecto a renovación anual).
- Exigencia a la Delegación del Gobierno, por parte del Ayuntamiento, del reconocimiento de los empadronados 'por omisión' según los criterios utilitzados durante el proceso de regularización extraordinaria de 2005.
- Mantenimiento de los criterios utilizados durante el proceso de
regularización extraordinaria de 2005 por arraigo social. Es decir:
- Admisión de cualquier prueba de estancia para la emissión del certificato
d'arrelament.
- No exigencia de contrato laboral por parte del Ayuntamiento para la
expedición del certificado de arraigo.
- No exigencia del certificado de idioma.

4.Reagrupación familiar:
Eliminación de las trabas administrativas con tal de facilitar la efectiva reagrupación familiar de todos los ciudadanos de la ciudad.

5. Derechos civiles:
Reconocimiento por parte del Ayuntamiento de la condición de ciudadadano de
pleno derecho de todos los habitantes de la ciudad y, en este sentido,
reconocimiento de las organizaciones de inmigrantes como interlocutores
legítimos para discutir los asuntos municipales de su incumbencia.

Os esperamos!!
Re: II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment, 23-25 juny a Barcelona
15 jun 2006
Aqui us passem el cartell de la caravana perque l'imprimiu i el pengeu, a la vostra habita, al carrer, al bany, al balcó... o simplement per que el contempleu.

Que feu difussió!!!!
Cartell de la II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment
15 jun 2006
Modificat: 12:13:08
cartel_II.jpg
Cartell de la II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment
Re: II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment, 23-25 juny a Barcelona
18 jun 2006
Le leido el calendario de la caravana para el proximo fin de semana. El día 24 de Junio solo aparece la manifestación como un acto exclusivo de la Caravana.

Puesto así me parece falta de etica que a alguien se le olvido los acuerdos de confluencia que hemos aceptado algunos colectivos. Ademas estos diversos colectivos hemos trabajado de forma conjunta para sacar un cartel para la mani, distribucion de la propaganda, si el empeño es que se reconozcan los derechos de las personas inmigradas, creo que nadie debe ni puede arrogarse la legitimidad de una manifestación que es el producto de muchos esfuerzos como: la ARSC, Papers i Drets per a Tothom, Revolta Global, Cornella sense Fronteras, etc.

Lo que se pacta en una mesa de acuerdos, no se puede desvirtuar en un cartel ni en los medios de informacion alternativos.

Norma
Sindicato Sindicat