Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
14 jun 2006
Davant l'explotació laboral total i absoluta que existeix dins el mon de l'arqueologia privada (el 95% de l a que existeix)la Paltaforma de treballadors a l'arqueologia, que negocia el conveni del sectror amb la Patronal ha decidit veient la lentitud i els pals a les rodes en aquesta negociació:

- La redacció d'un manifest i l'exposició en una roda de premsa.

- L'inici d'ates públics com una futura okupació del Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya

Si aquestes mesures no sogissin efecte es considerarien accions més contundents.

Quan visiteu un Museu o un Jaciment arqueológic que sàpigueu que aquelles restes s'han obtingut gràcies a l'explotació laboral total dels arqueòlegs que els varen excavar i estudiar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
15 jun 2006
Teniu res a veure amb la seccio sindical d´arqueologia de la CNT?
De qualsevol manera...endevant amb la lluita i sort!
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
15 jun 2006
Ja et respon jo gmt.
La Plataforma negociadora del conveni es creació de CCOO que, aprofitant els favoritismes que la llei els otorga com sindicat majoritari, estàn negociant el conveni col·lectiu del sector.
La secció sindical d'arqueologia de CNT acudeix a les assamblees d'aquesta plataforma ja que, encara que no ens fa ni puta gracia que una gent que ningú ha elegit estiguin negociant en el nostre nom, entenem que necessitem un conveni ja sigui com sigui.
CCOO s'amaga darrere de la Plataforma i imposa un alliberat com "assesor".
Tenim el compromis per part de CNT de recolzar qualsevol movilització que es faci per tirar endavant el conflicte, encara que no ens deixan participar de les convocàtories com a CNT.
Per altra banda recordar-li al que ha penjat la noticia que, quan l'alliberat va escoltar la palabra "ocupar", va donar un cop de puny a la taula dient que aquestes coses no les fa CCOO, o sigui que això d'ocupar el Servei no ho van deixar ni votar per l'assemblea, t'ho has tret tú de la màniga.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
15 jun 2006
o sigui: manipulació sindical per treure pasta, alliberats, etc...per desprès deixar a la gent tirada... collonut...

on puc contactar amb a secció de la CNT? Vull recolçar aquets feina i de pas organitar-me amb més gent per tal d'estar protegit d'abusos varis.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
15 jun 2006
feu-vos de la UE, catxundena
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
15 jun 2006
Pots contactar amb la secció sindical d'arqueologia de CNT a cnt_codex ARROBA yahoo.es o be al local del sindicat a Barcelona (Pl. Duc de Medinacelli 6, entresol 1ª) els dilluns de 19 a 22 hores.

De totes maneres tot el que diu la noticia és veritat. Ens tenen explotats. Estem parlan de treballar 40 hores setmanals a pic i pala sota el sol per 600 euros. Estem parlant de escases o nules mesures de seguretat i higiene als centres de treball. Estem parlan de gent que porta anys amb contractes d'obra i servei un rere altre.
La patronal ens està prenent el pel, està retardant tot el que pot la negociació del conveni i hem de donar una resposta unitària i contundent.

Unió. Acció. Autogestió.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
16 jun 2006
Una cosa, CCOO és sindicat majoritari en altres sectors però CNT (amb una Secció Sindical majoritària a CODEX) i CCOO (amb un delegat de personal a una altra empresa) tenen les mateixes condicions de Sindicats partíceps del Sector.

El que CCOO està fent és manipular una plataforma, que hauria de ser independent. És a dir, dels treballadors.

CNT ofereix una estructura sobre la cual organitzar una lluita assambleària i pròpia de treballadors, on ningú que cobri per a negociar convenis tingui dret a donar cops de taula dient que això o allò no es fa...

És hora que els propis implicats s'organitzin: qui volgui amb CCOO, qui volgui amb CNT, qui volgui on li roti... però el que ha de quedar clar és que la oportunitat de tenir un conveni DIGNE és ara, si no s'haurà d'esperar uns quants anys més...

Ja fa uns 4 o 5 anys va haver-hi empreses de la Patronal que feien una amago de negociar un possible conveni, i que va quedar en un no res. El que sigui per a mantenir l'estatus quo.
I si el de CCOO diu que és pitjor un conveni com el que negocien (retalladíssim), que no tenir res... home, la cosa està en que per fi el conveni serà imparable, però el que negocia CCOO és millor per a la Patronal que un bon conveni de veritat.

Ja ho sabeu: la ferramenta de CNT és tant sols això, una ferramenta de lluita i solidaritat. El poder el teniu els propis treballadors y treballadores.

Salut, solidaritat i lluita.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
19 jun 2006
Em sembla que la majoria dels que comenteu la jugada no teniu ni puta idea de que va la cosa. Per començar la Plataforma funciona de manera assembleària. Us sona d'algo aixó?. El gener del 2005 més de dos-cents professionals de l'arqueologia presents a l'assemblea van donar suport a la plataforma per tirar endevant la negociació del conveni. Aixó implicava el recolzament als membres de la plataforma que són professionals com tots nosaltres i que ho fan sense cap mena de contingut polìtic ni doctrinari, no com altres que en comptes de recolzar l'esforç venen ara questionant decisions que vam prendre tots. Crec que aixó legitima, o no? D'altra banda em fa riure aquesta crida a les armes quan molts es caguen als pantalons només pensant en el que dirà el "jefe" només per demanar cobrar a l'hora.....
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
19 jun 2006
Benvolguts/des companys/es:

El meu nom és Oriol Achón, soc delegat de l'empresa ArqueoCiència, sota la cobertura de CCOO, soc membre del grup de treball de la Plataforma pel Conveni del Sector de l'arqueologia. Tan sols fer-vos un parell de reflexions i preguntes.
Primera: Qui ha fet aquesta pàgina? El grup de treball de la Plataforma NO.
Segona: Com podeu difamar i dormir tan tranquils?
Qui vulgui participar pot fer-ho no només a les diferents assemblees de sector que convoquem periodicament per tal de mantenir informat el sector i fer-lo participar en una actuació que és de tots i no d'uns quants o com a mínim així ho intentem.
I per últim, companys/es que actueu en nom d'ideologies d'esquerres, sumeu! No dividiu, multiplequeu! Aparquem idiologies i lluitem plegats pel bé del sector.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
19 jun 2006
Per cert Revetlla, els delegats d'arqueoCiència som tres i no un com apuntes i a més estem en ple procés electoral per constituir-nos en Comite d'empresa, és a dir, passar de tres a cinc delegats.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
20 jun 2006
Benvolgut Oriol, gràcies per la informació. És bo estar correctament informat.

Sort contra el patró.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
20 jun 2006
si hombre!, ahora va a resultar que todo lo que no sea la basura electoralista de CCOO no es "legítimo"... cuando haya que parar para presionar veremos los bocazas aprendices de políticos donde quedan...

apa! a mocar-se!
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
21 jun 2006
Estic també perplexa pel que estic llegint en aquesta pàgina...i estic totalment dacord en què la memòria és molt selectiva quan vol...recordo que fa més d'un any ens varem reunir en assemblea i varem decidir tots plegats arribar fins aquí...o no? Què vol dir que si CCOO, que si CNT que si òsties consagrades!! Aquí tots estem al mateix vaixell i no es tracta de manipular aquí i allà sinó d'ajudar-nos entre tots!! Em sembla a mi que tant sindicalistes com cenetistes estan massa ocupats en altres tasques..Ànims!! Per últim, ningú va donar un cop de puny i no es va parlar d'ocupar el Servei d'Arqueologia. Siguem honestos eh nois i noies?
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
21 jun 2006
Estic segonament perplexa pel que estic llegint aquí!! Mare meva, què és això de tirar-nos els plats els uns amb els altres? La memòria és selectiva eh nois? Si no recordo malament, ara fa més d'un any que ens varem reunir TOTS en ASSAMBLEA per tal de tirar endavant aquest procés..Què passa ara? Que ens fiquem en temes ideològics quan l'únic que ha de pravaldre és la unitat i el recolzament entre els treballadors de l'arqueologia! Vinga, tirem endavant!! No bloquejem el procés nois i noies!! Ara no!! I si no recordo malament, ningu va donar un cop de puny ni es va parlar d'ocupar el Servei d'Arqueologia.. Siguem honestos eh? Abraçades companys i companyes!
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
22 jun 2006
No m'ho puc creure,
Intentaré ser breu i concís:
Formo part de la plataforma negociadora del conveni des del començament, es a dir... fa any i mig que estic amb els meus companys/es redactant l'esborrany i negociant amb la patronal. En tot aquest temps no hem sabut res de CNT-CODEX... em pregunto; si a Codex fa tant de temps que esteu putejats, cóm és que heu trigat tant en aparèixer?, heu ajudat a tots els vostres companys... o només als afiliats?. A mi ningú m'ha demanat que sigui de CCOO, i no tinc cap intenció d'afiliar-me de moment, i vosaltres?
Vosaltres, igual que qualsevol altre company/a heu estat convidats a les reunions de la plataforma. Els de CESIAC ho van fer, vosaltres, els de CNT, no. Heu estat inclosos a la reunió amb la Generalitat com a "membres" de la plataforma pel conveni...no us vaig sentir obrir la boca en cap moment. Així doncs, valents i valentes, més val que sigueu fidels a la veritat i respecteu la memòria del que va representar la CNT en el seu moment.
Us sona allò de "treballadors de tot el món , uniu-vos"?. Doncs això.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
22 jun 2006
"currant" com qui sigui:

No es preocupi vosté ni la perplexa (en primer o segon grau): Ja es veurà qui és quí, qué fa, desde quan, i on...
I ja tindrem temps per reflexionar del perquè PRECISAMENT ARA surt aquest post sobre la "gran lluita" negociadora dels pocavergonyes de sempre que comprateixen taula i porró amb l'empresa...

Sería injustficar al mateix calaix a la gent que no s'entera de res i es deixa manipular pels aprenents de politic...pero aixó s'está a punt d'acabar...

Estar per veure quí pot acreditar feina sindical REAL I CONSTATATBLE i no nomès bocagrossades dels nenets de sempre
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
22 jun 2006
Els de CSIAC? On son aquestos? si quan van irrompre els de CCOO i van veure que no tenien res a gratar van desapareixer.
Els de CNT hem estat a les assambleas de la plataforma des del començament. Només que entenem que hi ha altra forma de fer-ho, una altra forma d'organitzarse i de fer sindicalisme. On ningú negocie per tú si tú no ho has consentit. On totes les propostes i decisions surtin de l'asemblea, sense "intervencionisme" de gent d'oscurs interessos que no és treballadora del sector. On ni de conya, un o una pugui passar a representar-nos a tots a les negociacions del nostre futur sense que hagi estat elegit directament per l'assemblea de treballadors, perque ja sabem que la fidelitat és per al que et posa, ¿i qui a posat a Pep X o Montse Xa la taula? ¿I a l'alliberat? L'assemblea no.
Finalment, a la reunió amb la Gene vam anar diferenciadament de la Plataforma, i la veritat es que no se ni per a qué. Per a llepar culs es millor quedar-se callat.
Menys rasgar-se les vestidures de dolor que no es per tant. O em d'estar tots al so que toqui segons els interesos de les CCOO?
Apa, ja m'he cansat. Otro dia més.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
22 jun 2006
Yo lo que alucino es que esta gente parece que no han oído hablar de CCOO en su vida, cuando es cultura popular que son unos vendidos.
Les invito a hacer una encuesta entre sus 10 vecinos más próximos a ver q dicen.
Un poco de espíritu crítico que parece que en la universidad os han dejado con el encefalograma plano.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
23 jun 2006
Hi ha que ser hipòcrita per a parlar de unitat obrera i de que no hi ha que fer enfrontament de sigles quan mentres ho dius tens darrere, i en letres ben grans i vermelles, CCOO.
Ja us ho recordarem quan vingeu a completar la segona fase del pla i us presenteu a les eleccions sindicals, i ens vingeu amb el famos "votame company, vota Comisions Obreres".
Si això no es questió de sigles, ¿per que les úniques sigles acceptades a la Plataforma son les de CCOO? ¿Per qué un alliberat de CCOO que no es treballador del sector i que ningú ha elegit (a excepció dels seus caps) ens marca els ritmes de les mobilitzacions? ¿Per qué s'impedeix votar a les asambleas les propostes que no comptin amb el vist i plau de CCOO? ¿Per que CCOO està negociant el conveni de un sector on no te afiliats?

Us heu acostumat a fer el que us dona la gana en nom dels treballados del sector, sense estar autoritzats per l'assemblea.

Esteu tranquils coquets que negociareu el conveni com vulgueu, la llei us ho permet, i podreu convocar les vostres malparides eleccions sindicals, i la patronal encantada. ¿Per que serà?

No hi ha més cec que el que no vol veure.
Per a pactes i traicions, UGT i Comisions.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
24 jun 2006
Companys/es vaig que esteu molt preocupats per les sigles. No seré pas jo qui defensi les actuacions de CCOO en el passat ni en el present... perque no pertanyo a cap organització, partit polític ni sindicat ni òsties. El meu únic interés i objectiu és el d'aconseguir el final de les pèssimes condicions de treball que patim des de fa molt de temps. El company Gerion ho ha dit molt clarament: hi ha moltes formes de lluitar. Jo he triat la negociació, potser m'he equivocat, però actualment no trobo una alternativa més eficaç per millorar les nostres condicions de treball. Si CNT, o qui sigui, em mostra una alternativa millor, creieu-me companys, us recolçaré... espero alguna proposta per part vostre.
Sé que esteu encaparrats en CCOO i l'assessor que ens ajuda, però el conveni és integrament nostre (el va recolçar el 80% de l'assemblea i això ens legitima per tirar endevant). Pel que respecta al ritme de les movilitzacions el marquem tots nosaltres també en assemblea. La setmana que ve tindrem una altra... podeu proposar el que us sembli més convenient i serà sotmés a votació. Estic convençut que esteu segurs de què el vostre camí és el millor, però deixeu que la gent, la majoria dels treballadors/es digui la seva i actuarem tots en conseqüència.
Per favor, siguem tots una mica més costructius que ja estic fart d'aquesta divisió entre els treballadors i de la merda de condicions laborals que tenim. Ho torno a repetir: passo de polítiques, passo de lluites entre sindicats... vull un treball dignificat.
Salut!
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
25 jun 2006
Benvolguts/des companys i companyes:
El proper dilluns 3 de juliol a les 18:30 hi ha una nova assemblea de sector a Via Laitana 16 a la sala d'actes de CCOO, amb la següent ordre del dia:
Possible inici de mobilitzacions

Esperem la vostra assistència.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
25 jun 2006
Per cert!

El manifest que entre els varen assistir el dijous 22 de juny a les 18:30 a la reunió comvocada a tal fi i efecte, ja esta penjada a internet, si entreu a google i escriviu conveni arqueologia, és la pàgina de lycos.

Gràcies per la vostra atenció
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
25 jun 2006
Dons es curios, però per a no ser qüestió de sigles a aquest manifest les de CCOO surten 4 cops.
I com que heu penjat aquest manifest abans de que l'hagi aprovat l'assemblea? Son aquests tipus d'actituts les que no ens agraden i teniu molta tendència a fer.
Quedem esperant que penjeu també els preacords.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
25 jun 2006
Al company Un currant com tu.
La primera és que ja vorem si és veritat que es poden fer propostes per votar a les assembleas i qué passa si el que surt no li agrada a l'alliberat de Comisions. Utilitzarà el seu dret de vet? Ja ho vorem.
La segona és que no hi ha divisió entre els treballadors de l'arqueologia, ja que tots volem aconseguir un bon conveni i tots treballem pel mateix.
Tampoc hi ha enfrontament de sigles, ja que com recordeu cada 2 per 3 els del grup de treball no esteu afiliats a Comisions. Aleshores no s'entén per qué us sentiu tant ofessos quan es realitzen crítiques a aquesta organització amb un llarg historial de manipulació i traïcions als treballadors. Si de cas, sí que pot haver una oposició per part dels treballadors del sector afiliats a CNT a que CCOO prengui les decisions per tots nosaltres..., però com vosaltres no sou de Comisions això no va contra vosaltres ¿no?

La qüestió és que,com tu dius, vosaltres formeu un grup de treball, però el poder de decissió l'ha de tenir sempre l'assemblea, i molt sovint per la forma de treball que te el grup sembleu més una mena de soviet suprem que fa i desfa segons li dona la gana, sense haver pres acords en assemblea. Feu, despres assemblea informativa i tot legal.
¿Qué passa? ¿que tenir una opinió propia i expresar-la a les assembleas ja significa voler fomentar la divisió i l'enfrontament?
Una mica menys de por a les crítiques.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
25 jun 2006
Companys pic i pala i Gerión

Em resulta curiòs que malgrat CNT ha participat amb les persones delegades per vosaltres, les dues companyes vostres que si van tenir una actitut positiva, participativa i constructiva, en la redacció del manifest i aprovessiu en aquesta reunió que el manifest fou divulgat responen a la voluntat de la assamblea del dia 14 de juny, ara trobeu que hem obrat malament divulgant-lo. Més seriositat! Companys el grup de treball el van formar un grup de voluntaris sortits de la primera assamblea, vosaltres no vau voler formant-ne part, i hi podieu formar part...
Apreciat Gerión, no estem tancats a les crítiques constructives ni tan sols als retrets sempre i quan siguin edificants o certs, si son simples interessos partidistes i particulars, tenim dret a cridar-vos l'atenció, i tots dos, entre d'altres, teniu la tendència a insultar i destruir i no construir. Ho fem tan bé com sabem, i si voleu que ho fem millor ajudeu-nos, no cal que ens destruiu, dons creiem en el que fem, però com tothom, treballem i treiem hores de lleure en bé del sector, és l'únic que us podem demanar, un cop de mà, no una empenta.

Gràcies per la celeritat amb que heu accedit al manifest i tan haviat com ens sigui possible a la mateixa pàgina i podreu trobar els pre-acords arribats amb la patronal, amb qui per cert, afortunadament, ni compartim taula ni porró...
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
26 jun 2006
Soy un arqueólogo de Madrid y aquí estamos igual, sin convenio no existimos como profesionales y las empresas constructoras no tratan como si fueramos esclavos, lo grave es que las propias empresas de arqueología dirigidas por supuestos arqueólogos se estan aprovechando del caos para enriquecerse a costa de nosotros. Yo digo que el problema existe a nivel estatal. No estaría mejor ocupar algún museo como el nacional en madrid para atraer la atención de la opinión pública???
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
26 jun 2006
Compañero David,
Espero que la lectura de este foro no te haya decepcionado. Sinceramente te animo a que os reunais todos tus compañerosas y os pongais en contacto con algún sindicato para que os eche una mano. Elegid bien entre CNT, CGT, CCOO, UGT...SEPLA o lo que os dé la gana, porque siempre os habreis equivocado a ojos del sindicato rival (es una SIMPLE cuestión de elecciones sindicales). Pero es necesario, sin la cobertura legal de éstos os podeis quedar con el culo al aire.
Mucha suerte

Al company Gerióm... em preguntes per què estem ofessos?. En poc menys d'una setmana heu dit dels membres de la plataforma que: no som representatius. que som uns bocagrosses, aprenents de polítics, llepaculs, hipòcrites i per rematar dieu mentides sobre les assemblees... és així com treballa la CNT???
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
26 jun 2006
A CNTeru:Gràcies per tractar-me de jove,però fa 18 anys que hem guanyo les garrofes amb l'arqueologia i porto molts més al mon.Si els teus arguments contra la gent diversa que intenta millorar les coses es basen únicament en l'insult es que tens poca talla humana (i política)A l'assemblea vaig veure que podia parlar tothom, fins i tot alguns van demostrar ignorància del passat. Es fàcil parlar del franquisme quan ni tant sols s'ha viscut. Les opinions s'han de donar des del respecte. Altra cosa sí que és feixisme.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
27 jun 2006
Aniré responent un per un.

A Oriol:
Ens demanes seriositat perque critiquem que heu começat a divulgar el manifest en nom de la Plataforma sense que l'assemblea hagi aprovat el text. Parlas de l'actitut positiva de les delegades que vam enviar front al que califiques d'actitut destructiva d'altres. Dons has de saber que l'actitut de les nostres companyes ens representa a tots/es els/les afiliades a la secció sidical de CNT, ja que elles només van posar en pràctica el mandat que la nostra assemblea els va encarregar. ¡Per cert!, no t'imagines la cara que van posar quan s'han enterat que heu publicat el manifest abans d'aprovar el seu text definitiu en assemblea, més encara quan elles ho van posar com a condició indispensable abans de participar, i els membres del grup de treball de la Plataforma afins a Comisions els van dir que sí.
Són formes diferents de veure el paper decisori que l'assemblea de treballadors ha de tenir.
¡Ah!, i no oblidemla vostra decisió de que el text específic destinat a la prensa el redactés un altre alliberat de Comisions, en lloc de la gent que havia anat a participar del grup de treball.
Per a nosaltres els delegats només poden posar en pràctica les decisions preses assemblees. Vosaltres, ben assesorats per ja sabem qui, nomes utilitzeu l'assemblea per donar una mínima cobertura legal al que feu. Nomes feu votar les vostres propostes, l'alliberat imposa el seu criteri quan no surt el que vol, i si l'assemblea (perque nosaltres formen part) es queixa, dons el que s'ha fet sempre, acuseu de dividir als traballadors, de voler rebentar l'assemblea, bla, bla, bla...

A Un currant com tu:
El que tu anomenas enfrontament de sigles per la "SIMPLE cuestión de elecciones sindicales", no ho podràs dir per la CNT que no es presenta a les eleccions. Si de cas serà la motivació d'altres que sí han manifestat públicament la seva voluntat de promoure-les una vegada signat el conveni. Quan Comisions ens demani el vot per a unes sigles ja els recordarem alló de que no hi ha que dividir sino multiplicar.
De tot el que dius que us hem dit, la meitat mai ho hem dit i l'altra meitat anava per l'alliberat... ara que si us doneu per aludits és el vostre problema.
Nosaltres no diem mentides sobre les assambleas.
Et demano a tú directament, ¿a tú qui t'ha elegit per estar a la taula de negociació? ¿T'has presentat davant l'assemblea i aquesta t'ha elegit' No, ¿veritat? ¿Qui et pot treure si no ens agrada com ho fas? ¿O si resulta que descobrim que ets un venut? L'assemblea no, ja que ella no t'ha posat. En tot cas tindras que contentar als teus vigilants, perdó, assesors.

A la perplexa:
Dona,nosaltres parlem del franquisme com tú parles del romans, sense haver-ho viscut.
Que les eleccions sindicals són una creació del franquisme és Història. Informat una mica.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
28 jun 2006
Gerion, amic meu... t'has superat.
A partir d'aquest moment deixo de participar en aquest foro,ho has aconseguit company, amb la teva retòrica de pseudo-revolucionari de la señorita Pepis i els teus insults m'has acabat de decepcionar.
Però no ho faré sense abans fer unes poques puntualitzacions:

1er -Fes una ullada a les intervencions teves i les dels teus companys/es... són una mica més amunt... I PER ESCRIT!!!

2on - És cert, a mi ningú no m'ha possat a cap plataforma, vaig presentar-me com a voluntari a la primera assemblea que vam fer, on tothom tenia igualtat d'oportunitats per fer-ho. Però ningú tampoc m'ha dit que me'n vagi i que ho faig tan malament fins que heu sortit vosaltres del no-res. Si creus que ho faig tan malament, proposa a la propera assemblea (3/07 a les 18:30) la meva sortida i marxaré si la majoria ho vol, no si ho vol un nen que està jugant a les revolucions d'estar per casa.

3er - M'acuses realment de ser un venut?. Jo no he estat pas qui ha acceptat anys cobrant una misèria de sou, legitimant d'aquesta forma les polítiques d'abús d'algunes empreses, i tu?? He sabut enfrontar-me als meus patrons quan ha tocat; primer sol...i ara recolçat per una assemblea de quasi 200 persones.

4rt - Jo nomès he de donar explicacions a la meva conciència i, creu-me Gerión o qui siguis, la tinc molt, però que molt tranquila.

5è - Encara estic esperant una proposta sòlida...o feble per part vostre. No feu més que criticar destructivament tot el que fem, dieu sistemàticament "no" a tot, dieu mentides i insulteu... fet i fet, em recorda la pràctica d'un partit que va estar fa poc al govern.

6è - Espero que, quan acabem aquest procés de negociacio hi hagi eleccions sindicals a moltes empreses. Sincerament, si tu i gent com tu esteu encara com a representants de la CNT, ho tindré molt clar a quin sindicat no donaré el meu suport.

7è - Creus realment que les connotacions sentimentals i ideològiques són les mateixes a l'època romana que al franquisme? Per favor, no facis servir les sigles CNT pel teu benefici, no crec que siguis digne.


Adéu.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
28 jun 2006
Sembla que tots estem d’acord que s’ha de tirar endavant un conveni que ens millori les condicicions laborals. Per fer aquest conveni ens em reunit amb assemblea i em anat decidint i delegant els temes que crèiem convenient. Els nostres companys delegats, els primers que s’han mogut per millorar les nostres vides laborals, que tenen tot el suport de l’assemblea, són els que treuen le hores d’on poden per dignificar la nosra feina. És cert també, que CCOO ens ha ajudat a nivell de lògistica i ens ha assessorat en molts aspectes.

Així doncs, si l’Assemblea decideix tots aquests aspectes i ho accepta per àmplia majoria, on és el problema. Si cadascuu decideix lliurament, qui és la persona integra que pot insultar les decisions de cada persona a l’hora de decidir en llibertat.

Endavant amb l’Assemblea, endavant amb el Conveni, i tot el meu suport a la tasca duta a terme pels delegats.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
28 jun 2006
Benvolgut Gerion, em sembla que sense haver parlat amb "Un currant com tu o molt diferent a tu", telefonicament ni en persona, tot i imaginar o deduir qui és, al igual que m'imagino i suspito qui ets tu, benvolgut company... puc dir-te, que comparteixo els set punts exposats i t'agraixo sincerament que en aquest darrer comentari teu, t'haguis quedat ja descansadet per un parell de setmanes... Al menys has començat a ser més educat, no es pot esperar menys d'algú que ha anat acotant el cap durant tants anys. Ara toca aixecar el cap, però no per dir no, sino per dir endevant, l'"enemic" no som nosaltres, és el teu patró, no només el teu, sino tots ells junts, el teu, el que seu al seu costat, l'altre ... Ells són els que paguen malament i tard, no ens donen crema solar... No arreglen tot el que haurien d'arreglar i es disfrassen d'arqueòlegs i no de sangoneres quan es justifiquen, amb allò de que entre tots em de fer gran l'empresa, o s'amaguen darrera de l'excusa de que jo no ho sabia... O del ja ho arreglarem... I la única via possible es donar la cara junts, després si votes o no o a qui votis és cosa teva; però davant d'aquesta situació em de donar la cara, no cal amagar-se darrera d'una columna o d'una gorra... Dilluns que ve podem plantar cara junts.

Vull agrair publicament tots i cadascuns dels suports rebuts, des de tot arreu, dilluns no serem 100 sino com a mínim 200, perquè la situació així ho reclama. La patronal ens veu desunits i se'n aprofita, de tu Gerion depen en part aquesta unitat, anem a pams, tot arriba i tot es veu tard o d'hora.

Ens veiem dilluns.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
29 jun 2006
CNT és el braç armat de la patronal per dividir la Plataforma, que no us enganyin endavant la negocíació!

www.lacoctelera.com/glamboy69
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
29 jun 2006
Amic Raistlin!

T'he de confesar que al descobrir aquesta pàgina vaig pensar de tu, que seguies les pautes sortides d'alguna assamblea de CNT de proclamar mitges veritats que poden convertir-se en mentides. T'agraeixo la seriositat mostrada, no en el teu comentari subjectiu sobre CNT, sino pel resum del manifest en el que si posses de relleu els punts essencials de les reclamacions de bona part del sector. El proper dilluns espero veuret a l'assamblea i si no et sap greu a l'acabar ens expliques quatre coses de pàgines web...
Gràcies
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
30 jun 2006
A ver joder ¿quien es el enemigo?. La patronal ¿no? pues meterles caña a esos que estan muy tranquilos riendose de ver a los trabajadores a ostias entre nosotros por ver quien se pone la medalla. cnt o ccoo dejaros de tonterias ya.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
01 jul 2006
O parlo xinès o no voleu entendre.

El Currant com tú o molt diferent a tu s'ofen per que pensa q l'hem dit venut. Quan faig aquesta pregunta de com podria treuret l'assemblea de la mesa de negociació si fossis un venut, en cap cas t'acuso de venut, només vull senyalar que l'assemblea ha de dotar-se de mecanismes per poder evitar casos com aquests (no perque tú ho siguis si no perque coses com aquestes es poden donar). Però estàs tan paranoic amb que anem a maxacar-vos que una simple reflexió com aquesta ja t'ho prens com una acusació directa.

Alpunt 4 dius q nomes has de donar explicacions a la teva conciència. Dons NO és així. Tú estàs representant a tots els treballadors del sector i, per tant, estàs obligat a donar explicacions del que fas a les negociacions a tota l'assemblea. Si no t'agrada plega, però és així. Tú, voluntari, estàs representant a molts i els deus explicacions, ¿o vols fer el q a tu et surti del collons?

Al punt 5 dius que encara esperes una proposta, q nomes fem comentari destructius. Nosaltres hem fet les nostres propostes: no esperar al conveni per exigir els nostres drets, a banda de q les negociacions continuin, i per altra banda q tot el procés sigui molt més assambleari menys dirigit per tant per alliberats profesionals o per voluntariosos salvadors.
Mentres que avuí dia s'estàn vulnerant tots els drets dels treballadors del sector (encadenació de contractes, sous de misèria, nules condicions de seguretat i higiene,...), sembla que hi ha com una treva pactada de no fer res per evitar tot això mentres es negocia el conveni. O sigui, q mentres la patronal ho retrasa tot el q pot, en segueix donant pel cul com sempre.¡I tots callats! La CNT és l'única q pel moment s'ha emfrontat a aquesta situació ara, possant denuncies a les empreses q vulnerenels drets dels treballadors, informant als treballadors dels seus drets actuals,...
¡Ara!,sembla q no soporteu la crítica! Fer crítica per vosaltres ja és ser destructiu i dividir als treballadors. Dons tampoc és així. Ser crític és tener les propies idees, i defesensar-les.

Al punt 6 dius q quan hi hagin eleccions sindicals ja saps a qui no donaràs el teu suport. Et repito un altre cop que la CNT no es presenta a eleccions sindicals, o sigui q mai et demanarem aquest suport.

El comentari del punt 8 és tan estúpid q no mereix contestació.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
01 jul 2006
I ara per l'Oriol.

Company Oriol, els meus acotaments de cap deuen ser (un a dalt, un abaix) tants com els teus. Tants com tots el companys i companyes del sector. Fins q hem dit basta.
Teniu q entendre d'una vegada q les nostres discusions no divideixen als treballaors. Tots estem junts davant la patronal. Però `nosaltres no som un bloc monolític amb pensament únic. Hi ha diferents formes de entendre la lluïta i cadascú té dret a explicar-ho als demes.
Sabeu de sobra que els primers q s'afegiran a les movilitzacions serà la CNT.

Quant a si Raistlin (o Roger segons la seva plana web) era un provocador de la CNT suposso que ja t'haurà quedat clar q no, q t'equivocaves. Q nosaltres no fem aquesta mena de joc brut difonent mentides com lo de l'okupació del Servei. Nosaltres SEMPRE hem anat de front i us hem dit les coses a la cara. Això no ho podràs negar.
La secció sindical de CNT mai donarà difussió al manifest de la Plataforma abans de q el text sigui aprovat per tots els treballadors a l'assemblea, com ha fet Raistlin. Com heu fet vosaltres.

Fins dilluns!
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
01 jul 2006
Amic Gerión

No deixa de sorpendrem que em tractis tan bé en comparació amb la resta de companys del grup de treball de la Plataforma.
Amb tot, i a diferencia de la resta de vosaltres, jo vaig per la vida donant la cara, dient qui soc sense vergonya, però ja saps que diuen "aunque la mona se vista de seda mona se queda", que podriem interpretar, que per moltes caretes que es portin al final es veu qui les porta.

Passo a comentar-te algunes evidències i algunes respostes als teus comentaris.

Evident, el Col·lectiu de treballadors d'arqueologia no pot ser, ni ha de ser un bloc monolític de pensament únic. També tens raó que tothom té dret a dir-hi la seva. Que pot explicar la seva visió... Però si voleu fer un monogràfic del pensament anarco sindicalista feu-lo, però en una assemblea de sector on es tracta de tirar endevant accions conjuntes entre tots, no és el lloc adecuat per fer el vostre discurs que com vosaltres resulta anàrquic. Et puc garantir que si voleu fer una assemblea de treballadors exposant el vostre programa de lluita jo hi aniré, us escoltaré i desprès si en algun punt difereixo de tu, no pateixis, soc lliure de diferir.

En quan a Raistlin, ja ho he reconegut abans de que m'ho demanessis. Per cert, davant d'aquesta reflexió feta per tu amic Gerión, saps que he trucat a un dels vostres portambveus, potser te'n recordis..., preguntant-vos precisament això, cosa que no puc dir de vosaltres... I davant la resposta em vaig donar per satisfet.

Espero que no t'enfadaràs si et posso en consideració algunes de les respostes donades al currant com jo i molt diferent a tu! Tot hi desconeixar tant tu com jo la realitat de moltes de les empreses d'arqueologia de Catalunya demostres que l'egocentrisme de CNT és evident. Soc delegat i com a tal, amb la resta de delegats i delegades d'empresa em possat sobre la taula regularitzar situacions laborals amb la patronal i així com fa dos anys a Arqueociència hi havien en prous feines 10 persones fixes, avui ja superen els 30, en alguna coseta hi debem haver influït, en millores en dietes, en assolir millores en prevenció de riscos col·lectius i no tan sols individuals, també hi debem haver influït...
No vull dir-te amb això, que vosaltres no hagueu fet coses, però NO HEU SIGUT ELS ÚNICS!

Per cert, quin és el punt 8? Només n'hi han 7. No crec que sigui l'acomiadament.

Bè Gerion, et reitero que és molt bo que haguis deixat d'acotar el cap, com ho hem fet altres, i esperem en bé del sector que siguem cada dia més.

Per cert, que no esteu d'acord amb el manifest?
Preferieu que el llegissim sense haver-lo pogut llegir abans tots plegats i us demanessim la vostra opinió? Qui us ha dit que aquest serà el definitiu? O haurieu demanat uns dies de plaç per tal de poder-lo analitzar i tornar a fer una altra assemblea quinze dies més tard? I així anem fent assemblees... Sense avançar i sense fer res...

Vinga Company fins dilluns
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
01 jul 2006
A mi m'agradaria preguntar una cosa.
Ara que s'ha descobert que Raistlin és en realitat un membre del grup de treball de la plataforma anomenat Roger, ¿es poden demanar responsabilitats a aquesta persona per llançar falsos rumors a internet sobre les decisions de l'assemblea de la plataforma? ¿O ara resulta que com és un dels de CCOO això ja no te importància?
Podeu informar des de la plataforma quin és el procediment per demanar la dimissió d'aquest personatge o la seva expulsió del grup que porta la negociació. ¿O l'assemblea no pot decidir això? Aleshores, ¿qui pot?
Gracies
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
02 jul 2006
Com a membre del grup de treball tinc tantes ganes de coneixar al Raistlin com els demes.
Deixeu-me dir-vos dues coses:
1r.- Aquesta pàgina no és obra del grup de treball de la Plataforma.
2n.- En Raistlin o Roger, (que no forma part del grup de treball), és tan de la Plataforma com aquells de vosaltres que tan insistiu que en formeu part, ja que assisteix a les assemblees de sector, o diu fer-ho a l'igual que tots els demes.

Per acabar: Si el Raistlin o Roger es o no afiliat a CCOO o a CGT, UGT, CNT ... Jo no ho sé, però és ben lliure de ser-ho.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
03 jul 2006
Varies coses:
1- NO SOC cap membre de la paltaforma!! Crec que els teus mitjans de comunicació t'enganyes, estimada.

2- El comentari d'abants era una broma personal cap a una persona de Codex, absolutament malinterpretada i fora de lloc amb el que demano dsiculpes a qui s'hagi ofés.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
03 jul 2006
Per cert avui a la sortida de la reunió a CC.OO. el Roger ha rebut amenaçes de mort i un intent d'agressió per part d'un membre de CNT-Codex anomenat Dani, que s'havia ofés pel comentari anterior.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
04 jul 2006
No si va a resultar ahora que los de cnt son unos liantes y unos camorristas. ¿es verdad eso de las amenazas a Roger? yo no me lo puedo creer. lo de que este tipo era de la plataforma ¿de donde ha salido si no es verdad?. Joder vamos ha dejar de decir gilipolleces de una vez ya ostia. ¿Que pasa con la puta patronal si se entera de toda esta basura? eso la peña dividida como en la guerra civil y los que mandan a reirse de nosotros
Dar ejemplo vosotros que desde Madrid y el resto del país os estamos siguiendo.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
04 jul 2006
Haces bien en no creértelo. Te recomiendo que hagas un seguimiento de todos los comentarios de Raistlin / Roger en este hilo y en este otro ( http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/264160/index.php )antes de que se descubriera que era la misma persona, y que sea tu propia razón la que juzgue que es lo que esta pasando.
Y un consejo a lxs compañerxs madrileñxs: no espereis, moveros ya, y no dejeis que nadie decida por vosotrxs cuando lo que está en juego es vuestro futuro.
Salut.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
05 jul 2006
Bueno ya sabemos todos que CCOO y UGT (por cierto ¿donde estan estos?)tienen un largo historial de mierda a sus espaldas. Es lo que tiene ser sindicato mayoritario en muchas actividades, mucha gende pululando por todos los lados y nadie que controle a esos cuatro vagos que se aprovechan. supongo que es lo que llamais "alliberats" ¿no?. He leido el manifiesto que ha colgado ese tal Roger y creo que se no esta mal el planteamiento. Yo meteria mas caña en algunos puntos pero no me parece mal del todo. ¿CNT no esta de acuerdo con el manifiesto y con el convenio? se mas o menos como funcionan los sindicatos anarquistas y me parece que vosotros no negociais nada con la patronal ni con nadie. Vamos que vais a saco con esos ¿no? Me parece de puta madre hay que meterles miedo a esos ladrones y que se enteren que la cosa es seria pero estaria bien dar un paso más al estatuto general del trabajador porqu se queda muy corto . Imagino que en Cataluña pasa lo mismo ¿que hay de malo negociar una mejor aunque lo negocie CCOO mientras se mete caña? es como lo del poli-bueno poli-malo seguro que se sentaran a la mesa con el culo encojido ja,ja,ja.
Lo de las amenazas me parece muy fuerte entre los obreros. Si resulta que es mentira (no me ha quedado claro)Roger se ha pasado de bocazas y si es verdad (me cuesta creerlo) ese Dani es un capullo y los de la cnt lo tendriais que atar con un bozal y soltarselo a la patronal a ver si con sus cojones de machito iberico se los merienda (mucha testosterona mal canalizada veo yo).
Por cierto Roger mola mucho ir de gay glamuroso por la vida de las plumas, pero no lo conviertas en un chiste. Te lo pide prfavor una lesbiana
Por ultimo si hay alguien de Valencia en el foro o con gente querida alli os mando un abrazo muy gordo. Los madrileños os jodemos las playas pero tambien os queremos.
!He dicho!
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
05 jul 2006
Vamos a ver compañera madrileña, porque me parece que tienes algunos errores en tu idea de cómo funciona la CNT.

En primer lugar la CNT no es un sindicato anarquista, aunque sí hay muchxs anarquistas afiliadxs, pero a nadie se le pide que milite en una ideología determinada (en nuestro sindicato hay anarquistas como independentistas, cristianxs y lo que quieran) sino que aplica los conceptos de lucha anarquista al sindicalismo(acción directa, es decir sin intermediarios, solidaridad, apoyo mutuo y autogestión). Es lo que se llama anarcosindicalismo.
Como te digo tú puedes tener la ideología que quieras, nadie te va a pedir explicaciones por ello. Puedes incluso militar en un partido político y estar afiliado a CNT. Lo único es que, para garantizar la independencia del sindicato y que nunca se sacrificarán los intereses de lxs trabajadorxs frente a otros intereses (políticos o de cualquier otro tipo), lxs que pertenecen a un partido político o a una secta religiosa (y aquí se incluye también la cristiana) NO pueden ocupar cargos en el sindicato.
Igualmente, para garantizar esta independencia, no acepta ningún tipo de subvención y se autogestiona únicamente con las cuotas de lxs afiliadxs.

En segundo lugar, también te equivocas al creer que la CNT no negocia con nadie o que no acepta convenios colectivos (de hecho CNT ha firmado algunos convenios colectivos como el de trabajadores de fincas urbanas, dicese porterxs y limpiadorxs, de Cantabria o el de lxs trabajdorxs de la recogida de basura en Andalucía (¿te acuerdas de aquellas huelgas salvajes en verano donde la basura se acumulaba y tenía que ir el ejército a retirarla? pues eran de CNT, aunque la tele hiciera lo imposible por no mencionar las siglas malditas) o de lxs trabajadorxs de la grua municipal de Sevilla o del personal de tierra y azafatxs del AVE,...
Como ves CNT sí acepta los convenios y la negociación con la patronal. De hecho eso mismo quiere decir la acción directa: acción sin intermediarios, obrerxs resolviendo directamente sus problemas con lxs patronxs, sin la intervención de liberados, profesionales del sindicalismo que cobran un sueldo del sindicato y que se convierten en una clase privilegiada dentro de la clase obrera, siempre segurxs de que no perderán su trabajo. Es por esto que no aceptamos el sistema de liberadxs y boicoteamos las elecciones sindicales, donde eliges por x tiempo a una persona y ya no puedes hacer nada si luego te pega una puñalada por la espalda. En CNT lxs delegadxs son elegidxs por la asamblea de trabajadorxs y sus cargos son revocables en todo momento por la misma asamblea, a la que tienen que dar cuentas en todo momento de su gestión. Tampoco pueden hacer lo que les de la gana, sólo pueden poner en práctica los acuerdos tomados en asamblea. Si nolo hacen, o lo hacen mal, se les quita y se pone a otros.
Eso no quiere decir que todxs lxs delegadxs tengan que ser unxs corruptos, pero la experiencia nos dice (con ya casi 100 años a las espaldas de la CNT) que el ser humano es corruptible y es mejor tener garantías de que podrás evitarlo si eso ocurre.

Y por lo que respecta al tema que nos ocupa, la arqueología, la sección de CNT apoya el manifiesto, de hecho participó en su redacción, igual que apoya este proceso de negociación del convenio del sector e igual que apoya las próximas movilizaciones que se realizarán. Quien te diga lo contrario miente.

Tampoco pretendemos dividir a lxs trabajadorxs, como se nos a acusado, ni somos trolls de la patronal ni su brazo armado (como Roger ha pregonado por ahí). Pero tenemos una opinión propia y, cuando en algo no estamos de acuerdo, no nos callamos y lo decimos. Ahora, si la asamblea lo aprueba nosotrxs lo aceptamos y lo apoyamos.

Espero haberte aclarado algo con todo este rollo.

En cuanto al tema de las amenazas y eso, te digo: NO ha habido ningún tipo de amenazas a nadie, lo único que se hizo fué pedirle explicaciones a esta persona por todas las mentiras e insultos que había lanzado contra nosostrxs(anónimamente hasta que fue descubierto e identificado). ¿Con qué fin? Pues imagínatelo.
¿La explicación que dió? Pues que todo era una broma. Y acto seguido vuelve a la carga con lo de las amenazas.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
06 jul 2006
Gracias compañero por haberme aclarado las cosas. Por cierto entindo el catalan por eso estoy siguiendo vuestro foro. Si es tu lengua habitual usala que yo te sigo.
Entiendo que cnt con junto con ccoo redacto el convenio en un primer momento. ¿que ha pasado entonces? ¿ccoo se lo ha adjudicado como si fuera cosa de ellos solamente? ¿por que no hay gente de cnt en la plataforma solo hay de ccoo?
¿ no os han dejado participr?
Me cuesta un poco creer que tengais cristianos en la cnt despues de lo que paso en la guerra civil ;)
¿que es la cesiac?
Lo de las amenazas tiene facil solucion si no hay denuncia no hubo agresion y punto.
Mucha suerte con las movilizaciones y duro con la patronal. Con suerte el resto de España os copia.
Re: ARQUEOLOGIA en lluita: afilem els pics
09 jul 2006
Benvolguts companys/es:

Tan sols comunicar-vos que d'acord amb la voluntat de la assemblea de sector del passat 3 de juliol.

El proper dilluns 17 de juliol a 2/4 de 7 de la tarda(18:30) Concentració a Canaletes per reinvindicar el conveni de sector. Per més informació podeu adreçar-vos a: http://usuarios.lycos.es/conveniarqueologia
Que és la pàgina del grup de treball de la plataforma del conveni del sector de l'Arqueologia.

Gràcies per la vostra atenció.
Sindicat Terrassa