Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Presentació del JAG: Joves per l’Alliberament Gai
14 jun 2006
Durant els darrers anys, el moviment dâalliberament lèsbic i gai ha experimentat molts canvis. En el seu naixement, havia sorgit com una lluita antisistema i revolucionària (Stonewall, 1969), però en aquests 30 anys dâhistòria, el moviment als Països Catalans sâha deixat institucionalitzar i assimilar per les mesures reformistes promogudes pel sistema patriarcal, que han consistit, per una banda, en la submissió al mercat capitalista, mercantilitzant el fet homosexual (amb la creació de guetos, com el Gaixample, lâanomenat âeuro rosaâ?, o la imposició dâun prototip de gai concret: consumista, apolític i espanyolitzat); per altra banda, en la institucionalització de la nostra lluita, buidant-la de tota combativitat i discurs revolucionari, així com en lâassimilació de lâhomosexualitat al model de relacions definit pel patriarcat (contracte de parelles de fet o matrimonis civils).
logo.gif
Davant dâaquesta situació, i amb el FAGC (Front dâAlliberament Gai de Catalunya) com a únic referent, creiem necessari tornar a bastir el moviment dâalliberament gai dâesperit combatiu i revolucionari en lâàmbit juvenil. Per això tornem a engegar el JAG, en lâàmbit dels Països Catalans, com a organització juvenil, emmarcada ideològicament en lâesquerra independentista.

Us adjuntem la declaració de principis on sâespecifiquen els nostres objectius i es defineix la nostra lluita, i ens oferim a presentar la nostra organització als vostres col·lectius, casals o ateneus.

Si voleu contactar amb nosaltres o esteu interessades en la nostra organització, visiteu http://www.jagweb.tk


Girona, 21, 22 i 23 dâabril,
en assemblea reconstituent del JAGDeclaració de principis

El JAG som un grup de jovent dâarreu dels Països Catalans que lluitem per lâalliberament gai i contra lâhomofòbia, en l'àmbit juvenil.

Volem que els joves puguin desenvolupar la seva opció sexual amb llibertat total a qualsevol racó del país; sense homofòbia, sense agressions, ni insults, ni burles, sense haver dâexiliar-se a les grans ciutats. Volem que a cada comarca, a cada poble (per petit que sigui) es parli de sexualitat amb llibertat, dâhomosexualitat; a les escoles, als instituts i allà on faci falta. Lluitem per tal que sâestableixin els mecanismes necessaris perquè el jovent pugui tenir la informació necessària en el moment adequat i pugui viure la seva sexualitat lliurement.

A més a més dâuna lluita constant contra lâhomofòbia, pensem que el moviment dâalliberament gai ha de ser una lluita antisistema i revolucionària: una lluita contra el patriarcat, el règim heterosexista, el sexisme i el sistema capitalista.

No volem integrar-nos a una societat a partir de pautes que marca el sistema per tal dâassimilar lâhomosexualitat i controlar-la (matrimoni gai, parelles estables, estereotipsâ¦), sinó canviar-la de soca-rel, reivindicar el dret a la diferència, a la diversitat. Volem abolir els mecanismes de control social, el matrimoni civil, la falsa igualtat social, lâopressió silenciosa vers la diferència. Alhora, com a joves, creiem que el concepte de majoria o minoria dâedat legal és igualment una altra forma de repressió i de control social: una imposició totalment artificial.

Al mateix temps, lluitem contra estereotips imposats pel âcomerç rosaâ?, contra cànons de comportaments i sistemes de valors que obeeixen a un benefici comercial (i que generen homofòbia entre gais). La cultura gai no existeix, és només un negoci, una demanda creada pel sistema capitalista.

Volem destruir la regulació, la mercantilització i la institucionalització del fet homosexual.

Lâobjectiu és extingir l'homofòbia tot creant noves formes de relació i nous processos dâidentificació, espais alternatius, per tal que el desig sigui lliure, sense matisos, sense establir rols, comportaments o estereotips. Volem drets individuals. Lluitem per ser tal com som, transgredint i enderrocant els esquemes socials dominants: lluitem per la revolució sexual als Països Catalans.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació del JAG: Joves per l’Alliberament Gai
14 jun 2006
MOLT BÉ! amunt amb la lluita per l'alliberament gai als PPCC!
Re: Presentació del JAG: Joves per l’Alliberament Gai
14 jun 2006
aturem el gueto de l'eixample!
gais sempre i arreu!
Re: Presentació del JAG: Joves per l’Alliberament Gai
15 jun 2006
ni un pas enrrere front l'homofòbia! el jovent plantant cara!
Re: Presentació del JAG: Joves per l’Alliberament Gai
15 jun 2006
presos de l'ambient, torneu a casa! prou guetos!
amunt amb el JAG! Ja era hora!
Sindicat Terrassa