Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
divendres concentració davant als jutjats. Solidarietá presos 4 febrer
13 jun 2006
CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS
Divendres 16 de Juny a les 9:30. Passeig Lluis Companys s/n <M> Arc del Triomf

LLIBERTAT RODRIGO, ALEX I JUAN, PRESOS 4 FEBRER!
ABSOLUCIÓ SENSE CARRECS PELS DETINGUTS!
4f_reduced.jpg
Divendres 9 de juny, el Jutjat d'Instr. Nº18 va signar l'Ordre de processament dels detinguts el 4 de febrer al carrer Sant Pere Més Baix, és a dir l'avís de tancament de la instrucció del cas.

La jutgessa Carmen Martínez García va decidir canviar i unificar els càrrecs dels imputats: d'homicidi en temptativa per a Rodrigo i *Alex (amb penes de 5 a 10 anys) i atemptat a l'autoritat per a Juan (amb penes de 4 a 6 anys) es passa a lesions i atemptat a l'autoritat en forma agreujada per ús d'arma (pedra) per als tres podent arribar fins a penes de 18 anys de presó. A la resta de detinguts també els han augmentat els càrrecs, enfrontant-se a una condemna d'entre 4 i 6 anys de presó.
Durant la instrucció, la jutgessa ha rebutjat tots els testimonis presentats i gairebé la totalitat de les proves presentades per la defensa.

Els informes dels mèdics forenses, que proven la innocència dels nois, ni tan sols els ha tingut en compte.

S'ha vulnerat el respecte a la presumpció d'innocència, negant-los el dret a la llibertat condicional a pesar de la falta de proves en la seva contra. Les poques que van poder existir van ser eliminades per la Guàrdia Urbana en un clar exemple d'obstrucció a la justícia.

Rodrigo, Alex i Juan duen més de 4 mesos en presó preventiva, i amb el tancament de la instrucció se'ls condemna a romandre tancats fins que se celebri un judici que pot trigar fins a quatre anys.

Divendres 16 de juny els nois seran traslladats als Jutjats per a escoltar l'Acte. No podem romandre callats davant la complicitat de la justícia en aquest muntatge polític-policial. Fem una crida per a cridar davant el silenci que volen imposar a Alex, Rodrigo i Juan.
Mira també:
http://www.karcelona.revolt.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: divendres concentració davant als jutjats. Solidarietá presos 4 febrer
13 jun 2006
CONCENTRACIÓN DELANTE DE LOS JUZGADOS
Viernes 16 de Junio a las 9:30. Passeig Lluis Companys s/n <M> Arc del Triomf

El viernes 9 de junio el Juzgado de Instr. Nº18 firmó el Auto de Procesamiento de los detenidos el 4 de febrero en la calle Sant Pere Mès Baix, esto el aviso de cierre de la instrucción del caso.

La jueza Carmen Martínez García decidió cambiar y unificar los cargos de los imputados: de homicidio en tentativa para Rodrigo y Alex (con penas de 5 a 10 años) y atentado a la autoridad para Juan (con penas de 4 a 6 años) se pasa a lesiones y atentado a la autoridad en forma agravada por uso de arma (piedra) para los tres pudiendo llegar hasta penas de 18 años de prisión. Al resto de detenidos también le ha aumentado los cargos, enfrentándose a una condena de entre 4 y 6 años de cárcel.
Durante la instrucción, la jueza ha rechazados todos los testigos presentados y casi totalidad de las pruebas presentadas por la defensa.

Los informes de los médicos forenses, que prueban la inocencia de los chicos, ni siquiera los ha tenido en cuenta.

Se ha vulnerado el respeto a la presunción de inocencia, negándoles el derecho a la libertad condicional a pesar de la falta de pruebas en su contra. Las pocas que pudieron existir fueron eliminadas por la Guardia Urbana en un claro ejemplo de obstrucción a la justicia.

Rodrigo, Alex y Juan llevan más de 4 meses en prisión preventiva, y con el cierre de la instrucción se les condena a permanecer encerrados hasta que se celebre un juicio que puede tardar hasta cuatro años.

El viernes 16 de junio los chicos serán trasladados a Juzgados para escuchar el Auto. No podemos permanecer callados ante la complicidad de la justicia en este montaje político-policial. Hacemos un llamamiento para gritar ante el silencio que quieren imponer a Alex, Rodrigo y Juan.
Sindicat Terrassa