Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Solidaritat amb la Drogueria > prou especulació!
13 jun 2006
La CUP demana explicacions per les irregularitats del desallotjament de La Drogueria i denuncia el projecte especulatiu dissenyat per l'Ajuntament a Can Cruzate
Dilluns 12 de juny, a les 6 del matí, un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra i de la policia municipal han executat la sentència judicial que ordenava el desallotjament del CSOA la Drogueria i dels dos habitatges “okupats�, coneguts com a Cal Motxo i Can Txepes.
Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró volem fer les següents consideracions:

- L'okupació dels immobles de l'illa de Can Cruzate, propietat de l'empresa municipal PUMSA, ha posat en evidència la manca d'espais destinats a usos socials al centre de Mataró. PUMSA i el govern municipal, han perferit que les cases restin buides i obviar el dret a l'habitatge i la tasca social que s'hi ha desenvolupat. Considerem totalment innecessari el desallotjament en el moment actual, quan encara no hi ha un projecte per a l’illa de Can Cruzate. Què hi guanya la ciutat deixant buits i inutilitzats uns edificis que no tenen cap ús definit?

- Tot i que la sentència judicial només feia referència a l'immoble okupat de la Drogueria, els Mossos en una actuació de dubtosa legalitat han tirat pel dret i han desallotjat les dues vivendes del Carreró (núm. 26 i 28), la qual cosa posa en evidència la pressa que té el tripartit municipal per enderrocar els edificis (alguns amb una singularitat arquitectònica irrepetible) i començar l'operació especulativa dissenyada per a l'illa urbana de Can Cruzate. Cal destacar que es va haver de parar els peus als Mossos d’Esquadra quan començaven a destruïr l’edifici històric de La Drogueria.

- El desplegament i l'actuació policial, durant el desallotjament i al llarg del dia, han estat desmesurats i fora de lloc. S'ha provocat un gran ensurt entre el veïnat, s'han produït situacions de violència gratuïta per part dels cossos policials (cops, puntades de peu...) i, a la tarda, dues persones que "presumptament acudien a la concentració de protesta" han estat identificades a l'estació de tren i retingudes pels Mossos i “fitxades preventivament� en una actuació clarament il·legal. L’actuació policial d’ahir només aporta crispació i ostentació gratuïta de força en un moment en què no és necessaria. La funció dels cossos policials és evitar la violència o generar-la? La CUP comparteix la sensació d'indefensió manifestada per molts ciutadans i ciutadanes i davant l'actuació policial i exigeix explicacions a Ramon Bassas, regidor de Seguretat de l'Ajuntament.

- Finalment, la CUP se solidaritza amb els i les membres del col·lectiu del CSOA la Drogueria i dels habitatges okupats de Cal Motxo i Can Txepes, i anima el jovent i la ciutadania a seguir lluitant per fer efectiu el dret a un habitatge i a espais de sociabilitat al marge de la lògica especulativa del capital.

Mataró, 13 de juny de 2006
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat amb la Drogueria > prou especulació!
13 jun 2006
Tots els polítics s'apunten al carro del poder eh!
que fàcil és fer oportunisme!
Re: Solidaritat amb la Drogueria > prou especulació!
13 jun 2006
aaaaa, cup de mataró ha actuat i ha donat suport desde fa molt de temps. és un grup q sempre ha estat present. lluiten amb tots nosaltres i mai ens han deixat como han fet altres.
si us plau, no doneu opinions fàcils i plenes d'ignorancia.
Re: Solidaritat amb la Drogueria > prou especulació!
14 jun 2006
I tots els burros s'apunten al carro del criticisme i l'infantilisme !
Re: Solidaritat amb la Drogueria > prou especulació!
14 jun 2006
Salut companys!

Només vull aclarir que finalment no varem ser fitxats peró que d'una manera sorprenent i amb la actitud de prepoténcia habitual a la que ens tenen acostumats els cossos de represió al arribar a l'estació amb dos companys de Premiá varem ser retinguts durant un perióde de 45 minuts per a ser identificats a la mateixa estació ,el que es surt de tota lógica és que d'una manera totalment pseudomafiosa y contra la nostra voluntat un d'aquest "números" va pretendre fernos fotografies amb una camara digital , fet al cual ens vem oposar intentant raonar inútilment amb ells que aquest fet era clarament un atemptat contra la nostra privacitat ja que al carrer teoricamente no et podem fotografiar sense la teva autorització , bé el cas és que aixó dels raonaments asenyats els provoca un sentiment d'impoténcia que només poden treures de sobre utilitzant o bé utilitzant la força o bé la seva llei així que degut a que un de nosaltres no portava el document d'identificació i tot i que ja havien contrastat les seves dates via móvil el varen portar a la gossera que els Gossos de Tura tenen aprop de la rotonda de "l'arquera" aconseguint així que cap de nosaltres tres aconseguis arribar a la concentració a l'hora que haviem previst .Un cop allá i després que dos de nosaltres anesim caminant fins al cuartel degut a la negativa per part dels policies de portarnos amb el nostre company en cotxe ens varen tenir allá asseguts uns 30 minuts més aproximadament on varen tornar a contrastar les dades del company , dos cadellets d'aquest de les noves generacions varen estar persuadintnos d'una manera molt més "formal" de que ens fesim les fotos allá al cuartel els tres ,fet al que ens negavem continuament , el cas és que finalment ells es van endur el seu preuat document visual i nosaltres ens varem quedar sense poder donar el calor que es mereixen la gent de Mataró i tots els que lluiten dia a dia en un moment tant difícil com és el d'un desallotjament.

Peró tranquils aquí no ha passat res ! Encara que ens tanquin ,ens fagin fotos, ens torturin i ens manipulin seguirem lluitant per l'alliberament d'espais i molts altres valors que ens fan més persones .

I tú mercenari ,zipaio, tú que només ets un número només et dic que auí qui la fa la paga!
Sindicat Terrassa