Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
Rechazo de llamadas anónimas
13 jun 2006
Dia rera dia s'accentua l'agressivitat de l'assetjament comercial per tots els canals, i el què recentment més ha crescut és el de la telefonia.
Els assetjadors i maltractadors psicològics habitualment han fet especialment incís contra la autoestima de les seves víctimes, per la qual cosa les empreses de venda telefònica ("telemárketing") també assagen aquesta línia de treball.

Avuí a mi m'han començat a escalfar quan he rebut una de les habituals trucades de televenda en què pregunten pel nom de la persona que surt a la guia telefònica i anuncien fortuna i grans beneficis pels productes que es poden adquirir. Com és habitual aquesta trucada també venia amb remitent (número) ocult, de manera que no és possible tornar-los la trucada ni denunciar-los en el cas pertinent. Tampoc esmenten el nom ni ubicació de l'empresa, pel mateix motiu.

Avuí han rebut la meva resposta habitual, consistent en explicar amb bones paraules que no m'interessen els seus productes bàsicament perquè no estic d'acord amb el mètode de què truquin al domicili de les persones, que jo com tanta altra gent hem contractat una línia telefònica amb altres propòsits, que tot allò que puguem necessitar comprar o consumir sabem perfectament on anar-ho a trobar, i que encara que m'oferissin quelcom que jo necessités prefereixo comprar-ho per pròpia iniciativa.

En aquest cas concret, la treballadora de televenda m'ha replicat amb manca de respecte pel què fa a la meva manera de ser, i sense donar temps a què jo li digués res ha penjat.

Havent-me quedat plantat amb l'auricular a l'orella, amb un "cabrona de merda!!" he penjat el telèfon amb força, i rajos i centelles s'han desprès del meu cap. M'he adonat de la impotència de no tenir el seu número, però seguidament he trucat al 1004 de Telefónica per a explicar-los el problema i preguntar-los "Què puc fer per a resoldre-ho?".

Després de sentir un "No sé", els he demanat si tenen alguna prestació per a rebutjar trucades de número ocult, però que necessitava saber si amb això se'm filtrarien també les trucades des de números d'altres companyies. Doncs resulta que no: que Telefónica de España distingeix perfectament les trucades de qui vol ocultar voluntàriament el seu número de les demés.

Bé, m'ha tocat pagar per la meva furia: contractar el servei "Rechazo de llamadas anónimas" costa 6,00 euros d'alta i 1,20 euros mensuals.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/261042/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/260485/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Rechazo de llamadas anónimas
13 jun 2006
Jo quan veig trucada anònima despenjo i sense dir res torno a penjar, no acostumen a repetir. Parlar amb el que truca no serveix de res és un explotat que cobra quatre duros i que no té cap responsabilitat.
Re: Rechazo de llamadas anónimas
14 jun 2006
A la meva empresa utilitzem el número ocult perque tenim linies de móvil integrades a la centraleta i sempre trucaven als móvils aquests pensant que trucaven a la persona amb la que habien parlat i no a un despatx, era un cacau! Ara el que passa es que algunes persones no agafen les nostres trucades pensant que som venedors d'aquests...
La transparencia sempre es millor
14 jun 2006
Currante, doncs no sé quin cacau és pitjor.
Sindicato Sindicat