Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
la veritat és que a mi no m'ha sorprès el posicionament d'Indymedia Barcelona sobre l'estatut. Disortadament aquesta és una prova més que aquesta eina o bé no serveix o bé ha de ser formulada de dalt a baix.

No pot ser que IMC-Barcelona prengui partit per una cosa que només interessa als nacionalistes --espanyols o catalans-- i a la resta de grups ideològics.

La multitud, aquest subjecte polític propi de les societats actuals, n'és aliè a tot aquest debat; no se n'ha interessat en cap moment; la cosa identitària no conjuga amb les preocupacions movils que aquesta expressa. Un cop més, no obstant això, Indymedia Barcelona obta per posicionar-se en favor de la classe política, de la politica de la gestió, de la vella política, de la política inútil i cega devant la realitat d'avui.

La millor prova la tindrem diumenge, on la majoria de la gent estarem a la platja, ballant, estudiant o organitzant propers esdeveniments de la biopolítica. Mentre, pel que sembla, IMC-BCN seguirà a la parra...

Quina llàstima perdre el temps amb canvis de sobiranies que no només no existeixen sino que aburreixen fins l'extenuació.

Quan preparem un nou dispositiu comunicatiu i deixem això en mans dels nacionalistes, els partidets i demés xiringuitos?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Es una noticia-comentario irónico? Porque no se entiende nada.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Es una noticia-comentario irónico? Porque no se entiende nada.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
La teva ideologia només aposta per no fer res, per aillar-se del món real per no tacar-se de realitat. Repartint lliçons tothom, això si, perque parlar es molt fàcil. Indymedia reflecteix el que pensa gran part de la societat catalans i el que els mitjans de masses censuren o distorsionen en benefici del si. Tu estàs fent joc a aquesta gent.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Tu creus que els tema de l'estatut només interessa als nacionalistes i a tu no, doncs jo crec que aquesta actitut suposadament no-nacionalista, que no fa més que afavorir el nacionalisme opressor (en aquest cas l'espanyol) a mi no m'interessa gens però no per això em sembla malament que pengis notícies i el que vulguis a Indymedia.
També em cansa tota la terminologia postmoderna de Negri i companyia (multitud, per exemple) però crec que ha de tenir lloc a Indymedia.
No entenc aquesta mania amb els temes nacionalistes.
A mi hi ha notícies que no m'interessen gens i no me les miro, o me les miro per sobre.
Hi ha temes que a vegades estan a la columna central amb els que no hi estic d'acord, però no per això estic tot el dia queixant-me com feu els anomenats "no-nacionalistes" constantment. Això sí que avorreix i no interessa!
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Mira Pepon, en cuanto a lo de la Vieja Política q planteas del todo deacuerdo (políticas identitarias, espectaculo...), pero el tono subidito, arrogante y bla bla bla (por lo demás propio de vanguardistas, izquierdosxs, democratillas radicales, "negrinistas" etc.) sobra. En parte porque tú también aludes a esa Vieja Política cuando arrojas sobre el tablero ese pretendido "sujeto" que es la Multitud: demasiado abstracto y ambivalente a mi parecer. Por lo que akí leo tu política es tambien una politica del espectaculo, aunke quiera vestirse con las ropas del contrapoder. El edificio retorico de Negri y demás chusma no tiene porke ser ninguna solución a la Dominación que padecemos; juegan como antaño lo hicieron marxistas, leninistas etc. a plantear alternativas (posibilistas) que no aspiran más que a lavarle la cara a este puto Mundo... Un contrapoder que realmente lo sea no va a plantear más que su total anikilación como Absoluto. A partir de ahí ya hablaríamos.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Pues yo sin ser de Catalunya estoy en contra del estatuto a nivel politico, simplemente porque es un modelo de convivencia orquestado desde los partidos politicos. Tendra mejoras sustanciables en cuanto a dinero para la comunidad, pais, nacion o lo que querais, pero en parte no son unas bases que hayan salido de las reivindicaciones de los propios movimientos sociales. La lucha por poner que Catalunya es una nacion fue deprimente tanto para los no nacionalistas como para los nacionalistas catalanes (desde cuando se tiene que pedir permiso para definirse como un algo), Catalunya es una estado, nacion, etc, capitalista que fomenta las desigualdades sociales, una falsa politica social y un reino para los burgueses, y lo seguira siendo con o sin estatuto.
La critica contra el posicionamiento de indymedia me parece correcta, pero la opinion de indymedia tambien, joder esto es debate, y un debate que nos interesa. Ah en mi comunidad, pais ,nacion o estado capitalista, que es lo que son todos los territorios de por aqui, tambien estan negiciando el estatuto, claro haber cuanto dinero se repanter los muy cabrones. A por ellos, que son muchos de y de muchas ideologias, pero en el fondo, politicos con intenreses partidistas y economicos.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Una mica egocentric obrir un post a indymedia per una opinió teva de merda. Què ja no et queden amics que t'aguantin els "tostons"?

I una dada que em sembla que ningú té gens clara:
Es possible (en tots els nivells) anar a votar contra l'estatut de la moncloa diumenge i després (o abans) anar a la platja.

Endavant amb el no.
Endavant amb la lluita dels moviments socials.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Em pots explicar on està la relació directa entre:

Posicionar-se sobre l'estatut = Partidisme ??

A mi em sobren molts posts en els que es publiquen comunicats de partits polítics, o posicionaments de les seves joventuts. Ara, siguin sobre l'Estatut o sobre qualsevol altra temàtica. Per mi, si que caldria accentuar un pèl l'antipartidisme a indymedia, peò em sembla bé que es pengin noticies i comentaris sobre l'estatut.

Altra cosa es que estigui d'acord amb el macro-rebombori que s'està fent amb el tema... Sembla que la resta d'injusticies hagin desaparegut (sobretot per l'EI) fins que no hagi passat el 18 de juny... En fi, però, no tinc res en contra de la informació sobre el tema. Si no t'interessa no l'obris.

Ah! i si constantment t'has de queixar d'indymedia, doncs la solució és ben senzilla; no utilitzis aquest espai.

Apa nano, salut i menys demagògia!
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Yo la verdad es que no se de que movimientos hablais. Todos los que conozco y en los cuáles participo les importa una mierda el estatuto, más bien les aburre, incluso detestan, la cosa nacionalista.
A ver si indymedia esta más por los movimientos y deja a los grupillos que quieran jugar a domesticarnos la vida y a crearnos nuevas patrias que nos dejen en paz.
Ya tenemos bastante con la televisión basura con el rollo del estatut, solo nos faltaba oir semejantes chorradas aquí.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
hauries de fumar herba menys dolenta
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
En els darrers 20 anys, des de l’anomenada “reforma fiscal Borrell� (en referència al aleshores secretari d’estat d’Hisenda Josep Borrell), la població de Catalunya ha representat de mitjana el 16% de la població de l’estat espanyol, ha produït el 20% de la riquesa (o PIB) i ha suportat el 24% de l’esforç fiscal.

Repetim-ho… de mitjana, entre 1986 i 2005, les catalanes i els catalans han representat el 16% de la població de l’estat, han produït el 20% de la riquesa i han pagat el 24% dels impostos. Sense comentaris.

Aquells que no es preocupen del benestar dels nostres conciutadans al.leguen que paguem més perquè som més rics... Deixant de banda, que –en cap cas- això justificaria que paguéssim més del 20% dels impostos (perquè aquest és el percentatge de la riquesa que generem), hi ha quelcom que resulta encara més preocupant.

En efecte, en aquests darrers 20 anys, el total de la despesa pública (de totes les administracions: govern central, Generalitat, ajuntaments…) ha representat molt menys del 12% de la despesa al conjunt de l’estat.

Per tant, el 16% de la població ha produït el 20% de la riquesa, ha pagat el 24 % dels impostos i ha rebut menys del 12% de la despesa pública.

En altres paraules, en els darrers 20 anys, hem pagat un percentatge molt més elevat que el de la riquesa que hem generat i hem rebut molt menys que el percentatge de població que representem… Senzillament escandalós!

I això s’ha traduït en un enorme dèficit en infraestructures (carreteres, aeroports, transports, universitats…), que estrangula el nostre creixement, limita la nostra productivitat i –en definitiva- ens fa a tots més pobres.

I també s’ha traduït en un intolerable dèficit en les polítiques socials, doncs és evident que hem pogut construir menys de la meitat dels hospitals, de les escoles o dels centres d’assistència, dels que realment hem pagat.

D’aquesta manera, els nostres fills, les nostres àvies, els nostres joves i els nostres malalts s’han convertit en les principals víctimes de l’espoli fiscal, que l’estat espanyol imposa a les catalanes i als catalans.

Ara, la proposta estatutària, que haurem de votar en referèndum el proper 18 de juny, inclou un acord econòmic entre els senyors José Luís Rodríguez Zapatero i Artur Mas. Un acord radicalment contrari a allò que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005, amb el suport del 90% dels seus diputats.

Doncs, en efecte, amb l’acord Mas-Zapatero, la Generalitat només recaptarà el 50% de l’IRPF (que paguen els assalariats), el 50% de l’IVA (que paguen els consumidors), el 58% dels impostos especials (gasolines, tabacs, alcohols…) i el 0% de l’impost de societats (el que paguen les empreses).

Diem “només�, perquè el Parlament de Catalunya preveia que la Generalitat controlaria el 100% de tots els impostos pagats a Catalunya. I diem “només�, perquè és evident que el 50% del IRPF i de l’IVA, el 58% dels especials i el 0% del de societats no suma ni tan sols la meitat dels impostos pagats pels catalans i les catalanes...

I, per tant, no existeix cap garantia que –a la llarga- poguem superar aquell percentatge, que en els darrers 20 anys ha estat inferior de mitjana al 12% de la despesa publica a tot l’estat.

Un percentatge que no arriba a la meitat del representat per l’esforç fiscal que hem suportat, equivalent al 24% del de tot l’estat.

En altres paraules, en els darrers 20 anys, hem rebut menys de la meitat del que hem pagat; i l’acord Mas-Zapatero no garanteix que –a la llarga- controlem més de la meitat del que pagarem. Senzillament vergonyós!

Com garantirem les escoles, les pensions, els habitatges i els hospitals que necessiten els nostres fills, les nostres àvies, els nostres joves i els nostres malalts?
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
ya era tiempo que alquien escrivia algo sobre toda esta propaganta partidista de la gente que lleva la pagina central de indymedia barcelona....como es posible que entrais en este sucio juego,como es posible que tan solo pensais que la libertad se define con mas fronteras mas bandesras y mas estautos...como ers posible que la pagina central de un wed que pretente ser contra informativo cae en un nivel tan bajo...¿por que no lo llamais indimedia y poneis a lado la banderita...?
ASKO INFINITO POR LAS MARIONETAS INFELIZES DE ESTE SISTEMA...
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Para el Oriol:

Quizas Catalunya no sería una mierda de lo que es ahora sino hubiera sido por la mano de obra barata que vino del resto de España a trabajar en una industria que ha vendido sus productos en ese mismo mercado durante dos siglos, gracias a los aranceles fronterizos que garantizaban el monopolio, y a la inversión extranjera, que aprovechaba los territorios mejor comunicados para colonizar UN MERCADO: EL ESPAÑOL.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
ERC es la ultraderecha catalana travestida.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Estoy completamente de acuerdo con "anonimx y enfadadx"!!!!!
A ver si alguna persona de los de indymedia empieza a costionarar o por el minimo empezar a pensar lo que estan escriviendo....
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
ya era tiempo que alquien escrivia algo sobre toda esta propaganta partidista de la gente que lleva la pagina central de indymedia barcelona....como es posible que entrais en este sucio juego,como es posible que tan solo pensais que la libertad se define con mas fronteras mas bandesras y mas estautos...como ers posible que la pagina central de un wed que pretente ser contra informativo cae en un nivel tan bajo...¿por que no lo llamais indimedia y poneis a lado la banderita...?
ASKO INFINITO POR LAS MARIONETAS INFELIZES DE ESTE SISTEMA...
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Que els suposadament no nacionalistes no us interessi el tema de l'estatut em sembla molt bé, però maularadament l'aplicació d'aquest text serà ben real, més real que tota la vostra l'argumentació farcida plena de tòpics de ímfima qualitat. Em sembla molt bé que no qüestioneu el marc espanyol, com a marc de relacions subjectives, i que vosaltres que us avorreixen tant les fronteres tingueu tant impetu en defensar les de l'estat espanyol. Entenc que la vostra identitat subjetiva no sigui reacia al marc nacional espanyol actual, però siusplau quan hagueu de criticar feu amb arguments de pes i sense caure amb l'espanyolisme que destil·leu sota una fina capa de barnís pseuanarquista.

Moltes gràcies
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
A aquests dos -és interessant que s'ajuntin la mascota fatxanyola d'indymedia i un "aznarkista"- el que passa és que els emprenya que cada vegada hi ha més gent a Catalunya i als Països Catalans en general que passa de collonades com les seves.

L'article de l'Oriol Junqueres explica molt clara i entenedorament perque ens convé votar NO a l'estatut del PSCiU. Per això el fatxanyol i l'aznarkista surten juntets dient collonades semblants.

Per cert que soc nét d'immigrants d'Almeria, i van estar sempre agraits a Catalunya perque és aquí on van poder construir-se el futur que els negaven al lloc d'on venien.
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
Fuera el estatut de indymedia!
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
13 jun 2006
jo també note a faltar notícies critiques sobre l'estatut en l'editorial de columna central, sobre el poc que ens va a canviar la vida precària en aquesta votació. jo no vaig a votar-lo. però...

cree que estem oblidant que les eines són responsabilitat de tot*s el*s usuari*s. no anem a caure en el delegacionisme, no?

veus que falta alguna cosa en imc-barcelona? doncs presenta't a l'assemblea i ofereix el teu temps per a millorar-lo i no oblides que les editorials de columna central s'aproven per consens. la riquesa i la capacitat d'expressar la multiplicitat en aqueixes editorials depèn molt que qui està en aqueixa assemblea . veus que falta més informació en ecologia? en antifascismo? doncs posa el teu temps en això.

i no només en l'assemblea. per exemple, jo comente que note a faltar notícies sobre com ens tenen distret*s amb aqueix tema, debats... però... jo he col·laborat amb alguna notícia que apareguen? doncs no. note a faltar que manca informació sobre alguna cosa que jo tinc en el cap però no publique. i és que no tinc temps o no vull dedicar-lo a aqueix tema. doncs llavors m'aguante...
com poden posar notícies amb el tema de l'abstenció sobre l'estatut, si cree que no s'han publicat (jo no vaig veure cap, però no llig sempre indymedia). així que també publicant es facilita poder fer una bona editorial.

conec a gent de l'assemblea de indymedia i són obert*s a propostes de notícies, que la gent vaja a col·laborar, a escoltar la columna de la dreta, a arribar a consens entre ell*s, i estic molt agraïda que es curren l'eina. no sempre coincidiré amb els seus editorials i mai em dirigiré amb exigències a una gent que em dóna el seu temps pel desig que estiga bé informada.

construïm millorant i recordem que en aqueix altre món pel qual vam lluitar no tot el món pensarà igual ni coincidirem en les nostres opinions. però si que espere que serà el diàleg la forma d'enriquir-nos i ensenyar-nos *mútuamente col·laborant. no amb insults ni amb imposicions.

si ho assolim... per que tal com està el canvi climatic i l'explotació... si no ens centrem en els temes crucials i deixem d'atacar-nos, igual acabem tots amb mascares d'oxigene, vestits protectors de l'aire i amb feixisme de multinacionals al coll. qui no recorda la història, la repeteix: anem a barallar-nos com en la guerra que va guanyar franco? o ens centrem?
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
14 jun 2006
Jo, això que fan aquests "anacionals" (jus-jus) de vincular l'estatut estrictament amb el nacionalisme ho trobo molt perillós. L'estatut tracta i afecta en mooolts aspectes de les nostres vides a banda de la relació amb Espanya. Tracta de módels de transport, de módels energétics del país, d'educació, de drets socials, etc. Atacant que es parli del no a l'estatut a indymedia alegant només noséquè de "las más fronteres y las banderitas" feu sospitar a la gent que esteu en contra de qualsevol estatut català... que esteu en contra de l'autogobern i la sobirania. Que el problema és l'estatut en sí. Estatut=más fronteras, nacionalismes, banderitas, etc. Quin nivell, xavals. És impresionant les semblances que teniu amb el discurs aznarista. L'espanyolisme és un càncer. JA NO ENS ALIMENTEN MOLLES... INDEPENDÈNCIA ÉS LLIBERTAT
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
14 jun 2006
Cap Estat -ut ens fara lliures i per aixo botare l'estatut

Ser alternatiu, proposar una alternativa al Sistema inclou totes les seves vessants. Trobo ben normal que tu i altres aquesta "vessant", la uniformitzadora, l'espanyolitzacio... us importi una merda, no l'heu patit mai ni la veieu ni us interessa veure-la, es una evidencia.

I oposeu una i una altra vegada aquest nou discurs "superestructural" ("les multituds", recordo que Negri prove del marxisme) com abans es va fer amb el de l'Escola de Frankfurt (els nous subjectes revolucionaris i els nous moviments socials de Marcuse, per exemple) com abans el de Marx (la classe obrera) ... a un altre fet superestructural (o infra, tant se val) el de la definicio nacional del Sistema: els Estats-Nacio son un fet real, no una imaginacio; i parteixen de l'opressio i l'aniquilacio de realitats populars diferenciades, els pobles, les nacions oprimides. Es normal que ni Negri (italia), ni Marcuse (alemany), ni Marx (alemany) es plantejessin un discurs alternatiu a aquesta realitat opressiva: no els cal (tampoc els cal un discurs alternatiu al patriarcat, per aixo aquesta altre "vessant" les millors alternatives han partit de dones).

Hem repetir una mica per explicar-me millor: no es tan sols que els Estats-Nacio, Espanya i França en el nostre cas, siguin un fet REAL; es que el sistema s'expressa aixi; en el seu llenguatge el principal concepte en que s'agrupa a les persones es a partir d'aquest fet: España, França, Alemanya... no capitalisme, multituds, classes, etc, si usen aquests conceptes o semblants ("democracies") son sempre de forma secundaria. De fet i com a exemple, en la Constitucio espanyola no s'esmenta res tan directament com la necessaria unitat d'Espanya, vigilada militarment (la resta s'inclou sota eufemismes com economia de mercado o ordenamiento constitucional, no s'esmenta amb el seu nom amb tots els ets i uts). Aquesta fixacio per aquest tema dels defensors del Sistema (nomes cal veure tambe la historia ideologica REAL del seu braç armat) hauria de fer reflexionar a mes d'un i una, pero sembla que no hi ha tutia.

Es cau en un maniqueisme de base economicista, idealista o ara "multitudidanaria" ("en el fons el que s'amaga son les vertaderes contradiccions de classe, la llibertat ... els problemes "reals"...") deu ser segurament un epigon, una influencia de la pedanteria estructuralista i cientifista dels anys 60-70 obsessionada nomes en interpretar tapant la boca a les realitats evidents: en historiografia, per exemple, els classics totxos plens de estadistiques economiques que s'oblidaven de veure tambe que deien els protagonistes reals de la historia, la gent.

Son aquestes definicions en les que es (ens) marca (en) les regles del joc; "España es una nacion..." i per tant... Catalunya es un preambul... i per tant... i afecten a la resta de la vida social: drets de la gent, economia, drets dels no immigrants i immigrants, dret al treball (indefinit) dret a la vivenda (indefinit), autoritarisme, repressio i tortura (definit de tal manera que mai es pugui questionar a fons), llengua (un dret SOCIAL), etc

Tornem a historiadors: les interpretacions CADUQUES (sino decimononiques "vintinomiques") dun Hobsbawn -un fill del colonialisme angles?- o altres, tant difoses en l'esquerra marxista, llibertaria, autonoma (esquerra si i ben tradicional hores d'ara) funcionen molt be a Madrid o London o Paris, pero es foten la gran patacada a Barcelona, Bilbo, Edinburg, Dublin, Granada, Sarajevo, Corsega, Bretanya...Zona atlantica de Nicaragua, Laponia, Frisia, Napols, Palerm ? De fet, l'esquerra no nacionalista quan es troba amb aquest conflicte REAL, que no sol encaixar amb el seu estructuralisme mental predefinit en uns cassos o el seu idealisme mental predefinit en altres (dues cares de la mateixa moneda) te dues sortides, de les quals tornant aqui mateix n'hem tingut dos exemples historics i reals ben representatius: LERROUX o SEGUI
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
14 jun 2006
"La multitud, aquest subjecte polític propi de les societats actuals" hare krishna, el espiritu universal
"preocupacions movils que aquesta expressa" (amena y ser libre)
"biopolítica" comete un biofidus activo, clinica y cientificamente probado en los laboratorios de mister proper
Re: Indymedia al servei del partidisme: quina llàstima. Estatut? Ja, ja ,ja
14 jun 2006
Només un puto neci fa gala de la seva ignorància.
Ni cínic, ets. Nazi.

Amunt els qui lluiten.
Sindicato Sindicat