Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: immigració
Presentació a Gràcia de la 2ª Caravana Europea per la LLibertat de Moviment
12 jun 2006
En Novembre de 2005, diverses xarxes activistes europees van realitzar a Ceuta (ciutat espanyola fronterera situada en el nord d'Àfrica) la primera Caravana Europea contra la Tanca de la Mort i per la Llibertat de Moviment, empesos pels assassinats a trets a mans de la policia marroquina i espanyola de diversos migrants que intentaven creuar la tanca que separa el Marroc de la Unió Europea. Van ser dos intensos dies de mobilització en els quals combinàrem accions de denúncia amb moments d'intercanvi d'experiències amb els migrants que es trobaven retinguts en el CETI (Centre d'Estada Temporal de l'Immigrant) a través d'assemblees públiques.
    Però la frontera no està només a Ceuta...
PRESENTACIÓ A GRÀCIA DE LA
II Caravana Europea per la Llibertat de Moviment
que es realitzarà el 23, 24 i 25 de Juny a Barcelona



DIMECRES 14 DE JUNY
a LA TORNA, 20h
C/ Sant Pere Màrtir 37
Vila de Gràcia
Metro Diagonal/Fontana

http://communia.org/caravana

Es presentarà també el vídeo de la I Caravana Europea Contra la Tanca de la Mort que es realitzà a Ceuta en novembre de 2005

T'ESPEREM!!


    “Però la frontera no està només a Ceuta. La frontera ja no és un lloc geogràfic, una línia que separa un país d'un altre. Millor dit: ja no és només un límit geogràfic, sinó un dispositiu de control que determina qui té drets i qui no, a quin preu i en quin moment. Podem constatar avui un procés que va en dos sentits: al mateix temps que la Unió Europea exterioritza la gestió de les seves fronteres cap a tercers països (El Marroc, Líbia, Turquia...), el règim de frontera es fa cada vegada més palès en les metròpolis europees amb el desplegament d'estratègies de control dirigides als migrants: 'check points' i detencions arbitràries en estacions de tren, oficines de correus i altres espais públics, proliferació de Centres d'Internament, la constant amenaça d'expulsió, la subordinació del dret d'estar a un treball assalariat formal... “

    “Volem que, del 23 al 25 de Juny, Barcelona sigui travessada per totes per a senyalitzar les fronteres interiors, fer assemblees conjuntes de precàries, migrants i autòctons. Volem també convocar una manifestació europea amb tres reivindicacions principals: Regularització sense condicions de tots el migrants que es troben ja a Europa, llibertat de moviment, tancament dels centres d'internament i fi de la exteriorització del règim de fronteres.â€?
Mira també:
http://communia.org/caravana

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presentació
12 jun 2006
TRASLLADEN
LA TANCA DE CEUTA
A BARCELONA!


SAPS QUE A BARCELONA
TAMBÉ HI HA FRONTERES?


CONTRA LA LLEI D'ESTRANGERIA
Si construeixen tanques, construirem escales més altes.
Davant la política d’estrangeria europea,
desobeirem les fronteres.



Aquests relats no són situacions excepcionals, formen part de la vida quotidiana de moltes persones que viuen a la nostra ciutat. Són aquells que s'han quedat fora del passat procés de regularització i per tant es troben sense papers. Les sol·licituds de moltes persones van ser denegades per motius arbitraris i per això molta gent va presentar recursos que encara avui estan sense resoldre. Mentrestant aquestes persones es veuen obligades a moure's entre les ombres i a amagar-se de la policia tractant d'evitar determinats punts on s'acostuma a demanar els papers, punts que per ells són una autèntica frontera.

A l'empara de la Llei d'Estrangeria la policia està legitimada per identificar i detenir les persones migrants basant-se en criteris discriminatoris, com ara tenir un determinat color de pell o determinades característiques ètniques.
Els que tenen més “sort� passen fins a 72 hores a comissaria sense que ningú se'n preocupi, sense ser informats, passant fred a calabossos bruts...
Altres acaben sent deportats. L'expulsió del territori on s’està residint suposa perdre-ho tot d'un dia per l'altre. Tallar d'arrel un projecte de vida i una aposta personal.
Això fa que molts dels llocs per on totes passem cada dia per elles suposi un perill enorme. Baixar del metro a Sant Ildefons pot ser gairebé tan perillós com saltar la tanca de Ceuta. Viatjar en tren de Barcelona a Terrassa pot suposar fins a 40 dies de privació de llibertat.

La combinació de lleis d'estrangeria, Forces de Seguretat racistes i advocats d'ofici despreocupats fan que un simple passeig pel Raval pugui acabar a Tànger o a Quito, després de 43 dies de detenció. Organismes internacionals documenten cada any centenars de deportacions il·legals, denuncies de vulneracions de Drets Humans, deportacions de sol·licitants d'asil... Milers de persones són deportades a la força mentre els governs europeus parlen de democràcia i de drets.


EL HASSAM… Això té lògica?

Em dic El Hassam. Vaig venir a aquest país per treballar, per sostenir els meus fills que estan al Marroc. El 17 d'octubre de 2005 cap a les 18h. uns policies de paisà hem van detenir a la parada de metro Sagrada Família. Em van portar cap a una furgoneta i em van emmanillar. Jo els deia que me les traguessin per que em feien mal, els preguntava on anàvem però van posar la música a tope per no escoltar-me. Em van portar a la comissaria de Sants, i a les 5 del matí em van traslladar a la de Glòries. En tot moment, els guàrdies em van tractar de forma agressiva, per exemple, els hi havia de suplicar diverses vegades que em deixessin anar al lavabo. Feia fred i no hi havia prou mantes per tots. Ens donaven un cafè al matí i res més fins a l'hora de sopar que ens donaven porc (carn prohibida per als musulmans).

Després de 4 dies va venir un advocat i un traductor que no em van ni defensar ni traduir. No vaig entendre res, i em van obligar a signar un paper sense conèixer el seu contingut. Aquell mateix dia al matí em van deixar en llibertat i em van donar l'adreça del jutjat on havia d'anar per la tarda. Quan hi vaig arribar no vaig trobar ni traductor, ni advocat, ni jutge durant 1 hora. Finalment, una persona que treballava allí va dir-me que me’n podia anar. Però al marxar el policia de la porta volia detenir-me una altra vegada! Li vaig dir que acabava de sortir de la comissaria i em va deixar anar. Quan vaig trucar a l'advocat d'ofici em va dir que no sabia res del meu cas. Així que ara mateix no se res de la meva situació, ignoro si tinc ordre d'expulsió o no i per això no se com actuar.

L'única cosa que se és que aquesta situació és conseqüència de la llei d'estrangeria. Però em pregunto: per què si admeten que ens necessiten per treballar després ens porten a la comissaria i als centres d'internament?


BRAHIM... Em vaig deixar la medicina a casa

Em dic Brahim i visc a Cornellà, soc de Er Rachidia. Un dia vaig sortir de casa per buscar feina. A les escales de la parada de metro Sant Ildefons hi havia un policia vestit de civil que em va demanar la documentació; jo no la tenia. Em va portar cap a la comissaria de Sant Ildefons. Fa temps que estic malalt i en tractament mèdic, però no portava la medicació a sobre. A la comissaria, entre que no tenia la medicina i la pèssima qualitat del menjar, vaig passar-me els tres dies que vaig estar allí detingut sense menjar. Després em van traslladar al Centre d'Internament d'Estrangers de la Verneda, on el menjar també era molt dolent i on hi vaig passar tres dies més. Allí hi havia unes 200 persones més detingudes. Després de tants dies, estava del tot fet pols, necessitava prendre la meva medicació. Vaig demanar-la als guàrdies, els intentava explicar la meva situació però ningú em feia cap cas. Allí vaig veure com algunes persones van ser deportades al Marroc, altres em van explicar que portaven gairebé un més allí tancades.



SABRINA....M'amago per que no vull que em tornin al meu país.

Em dic Sabrina, sóc de Ghana. Fa més de dos anys que visc a Barcelona, a Fondo. Cada vegada que veig a la policia m'amago per que no vull que em portin al meu país. Un dia la policia em va preguntar pels papers i com que no els tenia em van portar a comissaria. Hi vaig passar tres nits, és un lloc molt lleig. Vaig tenir un advocat i després vaig sortir.
Aquí hem sento perseguida per la policia, al meu país no és així. Al meu país la policia només et persegueix si robes, si mates o si fas alguna cosa dolenta. Però aquí ells poden venir i perseguir-te, preguntar-te pels papers i fins i tot arrestar-te. Quan estic al carrer hem demanen els papers per que sóc negra, però també és veritat que la policia sempre demana més els papers als marroquins que als altres.



Em dic Mohamed i sóc de Cornellà. Un dia quan anava a treballar, al metro de Sant Ildefons, la policia em va detenir, anaven sense uniforme, em van demanar la documentació i jo els hi vaig donar el resguard de la sol·licitud que vaig presentar per al procés de regularització. Em van preguntar si parlava castellà i em van portar a la comissaria de Cornellà, sense advocat ni traductor. Després em van deixar anar.
Un altre dia anava a veure una advocada del barri de Sants, a plaça Espanya i la policia, una altra vegada la secreta, em va detenir demanant-me la targeta de residència que jo no tenia. Em van tornar a portar a la comissaria, on tampoc hi havia advocat ni traductor. I em van tornar a deixar anar. Ara camino sempre amb por, en tot moment em pregunto, s'han acostumat a detenir-me?


ROMINA*... Si denuncies a les màfies tens dret als papers

Hem dic Romina i sóc de Romania. Allí hi tinc 6 fills, estic separada del meu marit fa molts anys, però vaig perdre la feina i vaig decidir migrar per guanyar diners. Un senyor hem va oferir la possibilitat de venir a treballar aquí però resulta que hem va prendre el passaport i em va enganyar. El vaig denunciar, per això m'han de donar els papers, però la policia encara no m'ha dit res. Una nit a Marina, l'any passat, la policia em va demanar la documentació i com que no la tenia em van portar cap al cotxe. Després em van portar a la Verneda on hi vaig haver de passar la nit, Després un advocat em va preparar uns documents, em va treure i després hem van donar una ordre d'expulsió.

* [el passat mes de juny la Romina va ser detinguda una altra vegada i portada a la Verneda on va estar 10 dies internada i posteriorment expulsada a Romania, a una ciutat que no era la seva. La seva expulsió va ser injusta i il·legal ja que per haver col·laborat amb la Justícia denunciant la persona que la va portar, segons la Llei d'Estrangeria (art.59) tenia dret al permís de residència]



Perquè diem que la tanca de Ceuta és a Barcelona?

Perquè des de fa 5 anys que la Llei d'Estrangeria condiciona totalment la vida de les persones migrants. Suposa la privació dels seus drets com a persones i com a ciutadans, les obliga a sotmetre's a les condicions imposades pels empresaris i les sotmet a un ferri control policial que pot acabar en expulsió, les sotmet a la por.

Aquesta llei permet detenir, internar i expulsar els estrangers per la seva situació irregular (o protestin) d'aquesta manera tracta “d'eliminar� de l'escenari a aquelles persones que puguin qüestionar les “normes de joc�del mercat de treball actual (flexible, desregulat i precari) amb una gran discrecionalitat, si no arbitrarietat.

És així com el règim de fronteres penetra a les vides quotidianes i configura un complex sistema d'inclusió selectiva que estableix qui passa, amb quins drets i en quines condicions i per aquells que no s'hi adaptin sempre quedarà l'expulsió.
Si construeixen tanques, construirem escales més altes. Si ens barren el pas, cavarem túnels. Davant la política d’estrangeria europea, desobeirem les fronteres.
Re: Presentació a Gràcia de la 2ª Caravana Europea per la LLibertat de Moviment
12 jun 2006
El que cal és democracia i treball als països d'on venen els immigrants, perque si immigren no és per gust sino per força com tothom sap. Això és molt maco pero no ressol gaire.
Re: Presentació a Gràcia de la 2ª Caravana Europea per la LLibertat de Moviment
12 jun 2006
Lo que no resuelve nada es estar en tu casa haciéndote pajas delante del ordenador diciendo que lo que hacen los demás no resuelve nada.

Dime qué haces tú por el asunto y a partir de ahí tu opinión sobre la Caravana será legítima.

Adelante con la Caravana, allí nos vemos, enhorabuena y felicidades y gracias por vuestro trabajo.
Re: Presentació a Gràcia de la 2ª Caravana Europea per la LLibertat de Moviment
12 jun 2006
Dono una resposta realista i concreta a un problema molt seriòs enlloc del que si que són "pajillades" amb les que tu i altres quatre es queden molt a gust sense ressoldre res.
Sindicato Sindicat