Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
David i Goliat a Sant Pere Més Baix (opinions enfrontades sobre com va ser agredit el guàrdia ferit el 4 de febrer)
11 jun 2006
Notícia apareguda aquesta setmana en el diari El Punt (http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1923504)

SÃ?LVIA BARROSO. Barcelona
Es va parlar d’un test llançat des de l’Anarko Penya, però l’atestat policial aposta per una pedra llançada a peu de carrer. Tanmateix, la suposada pedra no s’ha trobat, i els advocats dels tres empresonats pel cas del guàrdia urbà que va quedar en coma en els aldarulls de Sant Pere Més Baix intenten fer trontollar aquesta versió. Tres pèrits donen la raó a la defensa, però la jutgessa no els permet visitar els nois a la presó per certificar que no tenen prou força per fer tant mal amb una pedra.
Sense necessitat de remetre’ns a exemples bíblics acreditatius del fet que la menor altura o complexió de l’agressor pot tombar un oponent major, és clar que els imputats són de complexió normal.» Amb aquesta referència al mite de David i Goliat, la titular del jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona, Carmen García, desestima la petició de les defenses de Rodrigo Lanza i �lex Cisternas perquè els pèrits els visitin a la Model.

La magistrada creu que qualsevol persona pot veure que els nois haurien pogut lesionar greument la víctima llançant-li una pedra d’uns vuit centímetres.

El cas és que les dimensions de la pedra no se saben perquè no s’ha localitzat: els Mossos d’Esquadra no han trobat restes de sang en cap de les confiscades per la Guàrdia Urbana. Els advocats de Lanza i Cisternas han presentat un recurs contra la denegació de la prova i la setmana passada van defensar-lo a l’Audiència de Barcelona. En la mateixa vista, es va demanar la llibertat del tercer empresonat, Juan Pintos, acusat de desordres públics i atemptat a l’autoritat, però no de temptativa d’homicidi com Lanza i Cisternas.

El cas es remunta al 4 de febrer. La Guàrdia Urbana vigilava la festa de l’Anarko Penya i es van produir aldarulls amb un grup que va passar pel carrer. Els detinguts són d’aquest grup.

Segons l’acusació, un d’ells va llançar una pedra al front a un agent, que va caure enrere, es va colpejar el clatell contra el terra i va quedar en coma. Els forenses són ambigus: la lesió es va produir per «un impacte de o contra un objecte contundent». I la defensa té una altra teoria, avalada pels pèrits Emili Huguet i José Luis Rodríguez Mayorga, de la Universitat de Barcelona, i Manuel Rodríguez Pazos (UAB): el guàrdia estava ajupit forcejant amb algú i des d’un balcó de l’Anarko Penya li van llançar un test al clatell. L’impacte el va fer caure de cara contra terra, i així es va fer la lesió del front, massa lleu per ser d’un cop de pedra.

Actualment, l’agent és en estat vegetatiu crònic a l’Institut Guttmann, on intenten rehabilitar-lo i fer-lo respondre als estímuls.
Mira també:
http://www.karcelona.revolt.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: David i Goliat a Sant Pere Més Baix (opinions enfrontades sobre com va ser agredit el guàrdia ferit el 4 de febrer)
12 jun 2006
"Actualment, l’agent és en estat vegetatiu crònic a l’Institut Guttmann, on intenten rehabilitar-lo i fer-lo respondre als estímuls."

Espero que el responsable esté metido en una cloaca. Supongo que la gente que vio como tiraban la piedra o el tiesto no va a decir nada...
Re: David i Goliat a Sant Pere Més Baix (opinions enfrontades sobre com va ser agredit el guàrdia ferit el 4 de febrer)
13 jun 2006
espero que tots els guardies urbans que alguna vegada han aixecat la ma contra un ciutada injustament estiguin al fons del mar

noticia: l'ajuntament de barcelona convoca concurs per 10.000 places d'agents de la guardia urbana despres d'una misteriosa desaparicio de tots els seus agents i bla, bla, bla, bla
Sindicat Terrassa