Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Lleida] Mig centenar de joves es manifesten per la retirada de la simbologia feixista
10 jun 2006
Prop de mig centenar de joves participen de la cercavila per demanar la retirada de la simbologia franquista dels carrers de la ciutat.
PICT0006 r.jpg
PICT0005.JPG
PICT0006 r.jpg
PICT0012.JPG
PICT0011.JPG
PICT0010.JPG
[Vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=mEWb5LGPVe0 ]


Una cinquantena de joves han participat de la cercavila que ha recorregut els carrers del Barri de l'Escorxador de Lleida per denunciar la presència de nombrosa simbologia franquista als carrers de la ciutat.

Enmig d'un ambient festiu els joves han retirat plaques del Ministerio de la Vivienda franquista de diferents habitatges i l'Assemblea de Joves de Lleida ha anunciat que les farà arribar a l'Ajuntament de Lleida com a mostra de rebuig a l'actitud passiva i a voltes bel·ligerant de la Paeria vers l'existència d'aquests símbols i vers les accions i actes que s'han fet demanant la seva retirada.

Finalment els joves han realitzat una acció de protesta davant el Monòlit als caiguts "Por Dios y por España" de la plaça Cervantes i n'han exigit la seva desaparició alhora que han demanat a l'Ajuntament de Lleida que en el seu lloc s'homenatgi a les persones de la nostra ciutat vinculades a la lluita per la democràcia, la justícia social i la llibertat del nostre país.

La cercavila reinvindicativa ha finalitzat amb la lectura del següent manifest:

Els joves de Lleida no oblidem el nostre passat,FORA SÃ?MBOLS FEIXISTES DE LA CIUTAT!

El període franquista, una de les dictadures més dures de la història recent, ens ha deixat una sèrie de vestigis que no passen desapercebuts a la nostra ciutat.

Mort el dictador, la mal anomenada transició democràtica no suposà en cap moment una ruptura respecte el règim anterior. La continuïtat amb el passat règim s’ha fet manifesta en molts sentits. La permanència de la simbologia feixista pot resultar anecdòtica si tenim en compte que cap dels genocides del passat règim pagà pels seus crims. De fet, molts d’ells han continuat ocupant càrrecs públics amb plena impunitat.

Tanmateix, la presència d’aquests símbols constitueix un insult i una provocació intolerable per a la memòria de totes les víctimes de la dictadura franquista.

Com a joves ens avergonyeix créixer en una ciutat –governada per un consistori autoanomenat catalanista i d’esquerres- que manté noms de carrers, monòlits i simbologia diversa que recorden els qui només podem considerar com a còmplices del feixisme.

Creiem necessari denunciar l’actitud passiva i a voltes bel·ligerant de la Paeria vers l’existència d’aquests símbols i vers les accions i actes que s’han fet demanant la seva retirada.

Perquè entenem que el feixisme no es mereix cap lloc als nostres carrers i perquè ens neguem a créixer oblidant als que lluitaren per la justícia social i les llibertats del nostre país:

Exigim la total retirada dels emblemes que foren imposats durant l’època franquista: monuments feixistes, les plaques del “Ministerio de la Vivienda� franquista i els noms de carrers de personatges que contribuïren a la barbàrie.

Demanem a l’Ajuntament de Lleida que en el seu lloc s’homenatgi a les persones de la nostra ciutat vinculades a la lluita per la democràcia, la justícia social i la llibertat del nostre país.


Els i les joves de Lleida volem créixer en una ciutat compromesa amb el seu passat per construir un futur lliure.


Homenatgem als i les lluitadores per la llibertat!
El monòlit, els noms de carrers i les plaques del “Ministerio de la Vivienda� no les volem a la nostra ciutat!


Assemblea de Joves Independentistes de Lleida-CAJEI
ajill ARROBA cajei.net

Lleida, 10 de juny de 2006


Mira també:
http://www.simbolsfeixistes.tk
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Mig centenar de joves es manifesten per la retirada de la simbologia feixista
11 jun 2006
Molts ànims a la gent de l'Assemblea de Joves Independentistes de Lleida...

Enhorabona pel vostre acte i pel vídeo!

Fora símbols feixistes de la nostra ciutat!
Fora simbologia feixista dels Països Catalans
11 jun 2006
Felicitats a la gent de Lleida (AJIL, Endavant-OSAN i CGT) per la campanya contra la simbologia feixista que encara es manté als nostres carrers.

FORA SIMBOLS FEIXISTES DELS PAÃ?SOS CATALANS!
Re: [Lleida] Mig centenar de joves es manifesten per la retirada de la simbologia feixista
11 jun 2006
Doncs el nen de uns 8 o 9 anys que surt...molt jove es sí, tots tenien aquesta edat?
Re: [Lleida] Mig centenar de joves es manifesten per la retirada de la simbologia feixista
11 jun 2006
Sí,tots/es tenien 8 ó 9 anys. :-/
(Això és el que volies llegir)
Re: [Lleida] Mig centenar de joves es manifesten per la retirada de la simbologia feixista
12 jun 2006
"El volem"
"El volem"
"El volem a"

A les fotos es veu molt clar què el voleu, però de quin monument es tractava?
Sindicato Sindicat