Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
se cierra la instrucción del 4F
09 jun 2006
Aquesta tarda el jutjat d'instrucció nº18 ha comunicat l'ordre de processament dels detinguts el 4 de febrer al carrer Sant Pere Mes Baix, això significa el final de la instrucció del cas i la impossibilitat de realitzar cap acció judicial per a continuar exigint la llibertat de Rodrigo, Alex i Juan fins que se celebri el judici.
Els tres nois es troben des de fa 4 mesos en presó preventiva acusats d'haver agredit un guàrdia urbà. Fins ahir els càrrecs als quals s'enfrontaven eren d'homicidi en temptativa per a Rodrigo i Alex (amb penes de 5 a 10 anys) i atemptat a l'autoritat per a Juan (amb penes de 4 a 6 anys). La jutgessa Carmen Martínez García ha canviat a última hora els càrrecs per lesions i atemptat a l'autoritat podent arribar fins a penes de 18 anys de presó.

De res ha servit l'informe pericial realitzat per mèdics forenses que asseguren que és impossible realitzar una lesió de tal gravetat amb una pedra de petites dimensions i a la distància que es trobaven. La mateixa jutgessa ha rebutjat tots els testimonis presentats per la defensa tant presencials com no presencials arribant a amenaçar amb processar als presencials si insisteixen a atestar. Tampoc han estat acceptades les declaracions de l'Alcalde de Barcelona que donava una primera versió dels fets (un llançament d'un test des de l'AnakoPenya) més d'acord amb la teoria dels forenses.

S'ha vulnerat el respecte a la presumpció d'innocència, negant-lis de nou, en l'ordre de processament, el dret a la llibertat condicional, a pesar de la falta de proves en la seva contra, les poques que van poder existir van ser eliminades per la BCNeta sota la supervisió de la Guàrdia Urbana en un clar exemple d'obstrucció a la justícia.

Per a la resta de detinguts no han canviat els càrrecs, enfrontant-se els que sortien del teatre a 4 anys, i els dos nois detinguts a l'Hospital del Mar a entre 4 i 6 anys (recordem que hi van anar després d'haver sofert un accident amb bicicleta al parc de la Ciutadella).

Està prevista una roda de premsa per a la setmana pròxima per a denunciar la situació d'indefensió judicial que sofreixen els presos, les tortures a les quals van ser sotmesos i el clar muntatge politic-policial al qual han estat exposats com a caps de turc.

A més, divendres que ve, si no hi ha canvis, es realitzarà una convocatòria davant dels jutjats en suport als presos, els quals aniran a signar l'ordre de processament.

LLIBETAT ALEX, RODRI I JUAN.
ABSOLUCIÓ SENSE CARRECS PELS DETINGUTS
Mira també:
http://www.karcelona.revolt.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: se cierra la instrucción del 4F
09 jun 2006
Esta tarde el juzgado de instrucción nº18 ha comunicado el auto de procesamiento de los detenidos el 4 de febrero en la calle Sant Pere Mès Baix, esto significa el final de la instrucción del caso y la imposibilidad de realizar ninguna acción judicial para continuar exigiendo la libertad de Rodrigo, Alex y Juan hasta que se celebre el juicio.

Los tres chicos se encuentran desde hace 4 meses en prisión preventiva acusados de haber agredido a un guardia urbano. Hasta ayer los cargos a los que se enfrentaban eran de homicidio en tentativa para Rodrigo y Alex (con penas de 5 a 10 años) y atentado a la autoridad para Juan (con penas de 4 a 6 años). La jueza Carmen Martinez Garcia ha cambiado a última hora los cargos por lesiones y atentado a la autoridad pudiendo llegar hasta penas de 18 años de prisión.

De nada ha servido el informe pericial realizado por médicos forenses que aseguran que es imposible realizar una lesión de tal gravedad con una piedra de pequeñas dimensiones y a la distancia que se encontraban. La misma jueza ha rechazado todos los testigos presentados por la defensa tanto presenciales como no presenciales llegando a amenazar con procesar a los presenciales si insisten en testificar. Tampoco han sido aceptadas las declaraciones del Alcalde de Barcelona que daba una primera versión de los hechos (un lanzamiento de una maceta desde la AnarkoPenya) más acorde con la teoría de los forenses.
Se ha vulnerado el respeto a la presunción de inocencia, negándoles de nuevo en el auto de procesamiento el derecho a la libertad condicional a pesar de la falta de pruebas en su contra, las pocas que pudieron existir fueron eliminadas por la BCNeta bajo la supervisión de la Guardia Urbana en un claro ejemplo de obstrucción a la justicia.

Para el resto de detenidos no han cambiado los cargos, enfrentándose los cuatro chicos que salían del teatro a 4 años y los dos detenidos en el Hospital del Mar a entre 4 y 6 años (recordamos que lo fueron tras haber sufrido un accidente en bicicleta en el parque de la Ciutadella).

Está prevista una rueda de prensa para la semana próxima para denunciar la situación de indefensión judicial que sufren los presos, las torturas a las que fueron sometidos y el claro montaje politico-policial al que han sido expuestos como cabezas de turco.
Además el próximo viernes, si no hay cambios, se realizará una convocatoria en frente de los juzgados en apoyo a los presos que iran a firmar el auto de procesamiento.
Re: se cierra la instrucción del 4F
10 jun 2006
Ara mes que mai, ells no poden estar sols. Que la solidaritat comenci i no pari fins a derrocar els murs de les seves fastigoses presons.

Llibertat Rodri, Alex i Juan
Llibertat Ruben
Llibertat Presos Politics Catalans
Re: se cierra la instrucción del 4F
10 jun 2006
ANIMO COMPANYS!!!!

NO ESTAN/ESTAIS SOLS!!!

LLIBERTAT PRES@S!!!
Re: se cierra la instrucción del 4F
11 jun 2006
FUERZA Y MANTENGAMOS FIRME LA SOLIDARIDAD CON RODRIGO, ALEX I JUAN!

RUIDO EN JUZGADOS!!!
Re: se cierra la instrucción del 4F
20 jun 2006
fuerza!!!!!no estan solos
Sindicat Terrassa