Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
Busquen 50.000 signatures a favor del castellà a l'escola


Els impulsors de la campanya En castellano también, una inciativa legislativa popular "para la enseñanza en lengua materna y el bilingüismo escolar", han començat la recollida de signatures en un acte simbòlic davant el Parlament. La iniciativa està impulsada per Convivència Cívica Catalana i el sindicat Universitarios Liberal Demócratas, que tenen 120 dies per recollir les 150 signatures necessàries per poder tramitar la petició al Parlament a partir d'avui. Els impulsors volen aprofitar la campanya de l'Estatut per instal·lar taules de recollida de signatures a la plaça d'Espanya i la Fira de Montjuïc, a més de Badalona, l'Illa Diagonal, el passeig de Gràcia, la Rambla de Tarragona, Badalona, l'estació de Renfe de Rubí, el Corte Inglés del Portal de l'Àngel, la rambla Just Oliveras de l'Hospitalet i davant l'Ajuntament de Lleida.


"El castellano está pràcticamente excluido"


El professor de la Universitat de Barcelona Francisco Caja, de Convivència Cívica Catalana, ha expressat la intenció de "reivindicar el derecho a la enseñanza en lengua materna y el bilinguismo escolar" i ha denunciat el que en la seva opinió és "el tránsito ilegítimo del modelo de conjunción lingüística al modelo de inmersión lingüística". Segons ell, "el castellano està prácticamente excluido de la educación" i hi ha una "vulneración del derecho elemental de los niños a recibir la enseñanza en su lengua". Caja ha assegurat, tanmateix, que "no se trata de erradicar o debilitar la enseñanza a del catalán en la escuela, nuestro modelo es un modelo bilingüe perfecto" i que "queremos que todos los alumnos aprendan catalán y castellano". El dirigent de CCC ha demanat finalment "suprimir cualquier tipo de comisarios lingüísticos", que, segons el seu parer, "controlan hasta en el patio". "Cataluña debe normalizarse", ha afegit. "En Quebec hay un respeto escrupuloso a la enseñanza en lengua materna", ha insistit.
UPF_fascistas_bilinguismo_Francisco_Caja_collage.jpe
http://www.encastellanotambien.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
K s'en tornin a caseta !
Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
I sinó se'n tornen, els haurem de fer veure que aquí no els volem...
Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
"els haurem de fer veure que aquí no els volem"...

i així, de passada, els donarem ales quan diguin que existeix persecució a Catalunya, que som tan feixistes com qualsevol altre, etc...

La dinàmica de boicotejar actes i demés: creieu que serveix per que la gent que hi assisteix prengui consciència de lo xungos que són aquesta penya??

O creieu que encara els dona més espai mediàtic, més arguments per les seves campanyes victimistes i demés estratègies??

Penseu-hi i relfexioneu-hi bé. L'acció és molt important, però de vegades cal parar-se a pensar si el que fem ho fem per inèrcia (aquests són uns fatxes i se'ls ha de rebentar els actes) o si estratègicament ens va bé o malament donar-los més publicitat i força de la que per si mateixos tindrien.

Apa, salut i autocrítica constant!
Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
Em sap molt greu, però si aquesta gent venen al meu poble a fer un acte, faré el possible perqué aquest no transcorri amb normalitat. La premsa local els hi fa el mateix cas siguin boicotejats o no, i si els hi han de fer cas almenys que surti acompanyat d'accions de protesta.
D'altre banda podriem debatra molt sobre si a nivell nacional és una bona estratègia, però que vols que et digui no crec que ens vagi tant malament que aquesta gent creixi una mica acosta del PSC o del PP, l'espanyolisme millor ben descarat per fer creixer consciència de poble, que disfressat de "seny" i fals catalanisme com n'és el cas del PSC. Vivim en un poble que és una basa d'oli, i això dins l'estat espanyol, significa la integració i assimilació mica en mica del nostre dins d'espanya.
Potser ja és hora d'anar explicitant el conflicte, i més quan ens estan apunt de clavar un nou merdòs estatut per 30 anys més!
Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
PACO a la CAJA
Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
El millor és, si es vol boicotejar, no anar de xungos amb mala llet a insultals o dirlos feixistes i demés...

Crec que allò més divertit i saludable es anar i, de manera surrealista, aclamar-los amb antics càntics i consignes de l'espanya franquista, fascistoide i demés, pero amb molt de cachondeo, no amb pretesa mala llet...

Tindriem el terme mig entre les dues postures que aqui s'han defensat, i crec que seria molt més eficaç que deixa'ls correr o que rebentar-los els actes fentnos els grans cabrejats...
Re: l'Amic Caja, "CCC" i els "Universitarios Liberal Demócratas"...
09 jun 2006
Evidenciar conflictes que molts volen mantenir latents. A l'espanyolisme només se'l combat.
Sindicato Sindicat