Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
El PSUC viu es reafirma per l'abolicionisme
06 jun 2006
Secretaria de la Dona del PSUC-viu 27 de maig de 2006
El dia 27 de maig a la Seu del Comité Central del PSUC-viu hem fet una Jornada de Treball per aprofundir sobre el posicionament abolicionista del PSUC-viu davant la prostitució. Primer va intervenir lâAlbert Escofet, Secretari General del PSUC-viu. Va centrar la seva intervenció en definir la posició de les i els comunistes del PSUC-viu davant de la Prostitució, una posició que va ser aprovada per amplia majoría pel comité Central del PSUC-viu, també va expressar que posicionar-se en una posició reglamentarista aniría en contra dels nostres principis. Els i les comunistes estem en contra de lâesclavitud de les persones i el fet de regular la prostitució inplicaria legitimar-la.

Cristina Simó, Secretària de la Dona del PSUC-viu i adjunta a la Secretaria de la Dona del PCE, va explicar que les comunistes del PCE i del PSUC-viu hem estat pioneres en el nostre pais en analitzar i debatre el sistema prostitucional, així com en posicionar-nos públicament abolicionistes. Cal recordar que la Secretaría de la Dona del PCE, ja es va posicionar al 2002 i la del PSUC-viu al 2004. També va expresar que la Prostitució tot i que és violència de gènere no és un problema de âdonesâ?, sinó que és un problema social, greu i complex en el que ha dâinplicar-se el conjunt de la societat. Va recordar que el PCE així ho va expresar en el seu XVII congrès posicionant-se rotundament per lâabolició de la Prostitució.

Va centrar el seu discurs en que la Prostitució és un problema de âclasseâ? doncs afecta a les dones pobres i excloses del món, va donar dades que ho confirmaven entre les quals va exposar que el 90% són inmigrants i majoritàriament sense papers, procedents de països pobres, o que en els clubs dâaltern només 2 de cada 100 són espanyoles... Per altra banda va expressar que era inaceptable legitimar la II font dâingresos de la delinqüència internacional i omplir les arques de lâestat amb diners procedents de la Prostitució, convertint a lâestat en Proxeneta.

Charo Luque, coordinadora del Ã?rea Federal de la Mujer de IU, va centrar la seva ponència en exposar que la Prostitució és també un problema de gènere. La majoria de les persones prostituïdes són dones, i la inmensa majoria dels proxenetes i usuaris són homes. També va fer un anàlisi i valoració de la llei Tura. Ens va donar a conèixer alguns aspectes interessants, entre els quals un que lâarticle 7 prohibeix la publicitat dels serveis sexuals en els mitjans de comunicació, excepte en la premsa (els diaris més inportants del país publiquen tots els dies prop de 1000 anuncis de contacte i ingressen aproximadament uns 13000 euros pels anuncis retolats com ârelax i massatgesâ?. El diari el PAIS va facturar lâany 2001, més de 457.392.240 pessetes per la inserció dâanuncis de contacte).

I altre aspecte que el 70% dâaquesta llei coincideix amb lâanterior ordenança tipo de 2003 sobre els locals dâaltern, de lâanterior Govern de la Generalitat de Convergència i Unió. En definitiva aquesta llei amaga una serie dâinteressos que estan lluny de preocupar-se de les dones que estan en situció de prostitució. Representatiu dâaixò és que la llei hagi estat proposada per la Conselleria dâinterior i no per lâInstitut Català de les Dones. També va explicar que la Prostitució mou molts interessos econòmics. Un club petit de 20 dones genera guanyances de 320.000.000 euros aproximadament. Inclús amaga problemes en la recuperació dels centres de la ciutat. La prostitució al carrer treu valor urbanístic, però declaracions de les propies prostitutes manifesten tenir més seguretat en el carrer que en els prostíbols. I per altra banda ordenanzas municipals com la de Barcelona, penalitzen a les dones en situació de prostitució al carrer. Entre dâaltres temes va manifestar que desde que es va crear la Plataforma Estatal dâorganitzacions de dones per lâabolició de la Prostitució, sempre hi ha hagut un intent interessat i constant dâequiparar públicament lâabolició amb la prohibició i és fonamental deixar clar que no som el mateix, mentres la prohibició com el seu nom indica, prohibeix i penalitza a la prostituta. Lâabolició en cap cas prohibeix a la dona exercir la prostitució ni la penalitza. Des de lâabolició, la dona prostituïda se la considera victima de violència de gènere i com a tal se lâha de tractar, donant-li els recursos i lâassistència necessària per la seva reinserció social.

Desprès de les ponencies va haver una roda dâintervencions, que va servir per aprofundir i formar-nos més en el tema.

Finalment per reafirmar la nostra postura es va veure necessaria lâadhesió del PSUC-viu a la Plataforma Estatal de Organizaciones de mujeres por la abolición de la Prostitución.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PSUC viu es reafirma per l'abolicionisme
07 jun 2006
Jo a mesura que vaig llegit més sobre el tema em reafirmo per l'abolicionisme del psucviu
Re: El PSUC viu es reafirma per l'abolicionisme
07 jun 2006
quin analisi mes infantil
Re: El PSUC viu es reafirma per l'abolicionisme
07 jun 2006
es compatible narsen de putes i estara favor de l abolicio de la prostitucio? pregunto eh?
Re: El PSUC viu es reafirma per l'abolicionisme
07 jun 2006
"Els i les comunistes estem en contra de l’esclavitud de les persones i el fet de regular la prostitució inplicaria legitimar-la."

per la mateixa regla de tres:
" Els i les comunistes estem en contra de l’esclavitud de les persones i el fet de regular el treball assalariat implicaria legitimar-la."

Deures per demà: tornar a escriure el vostre posicionament sense que hi hagi contradiccions flagrants en els raonaments com aquesta.

Indicació: us pot resultar útil canviar el posicionament per una posició que tingui en compte el subjecte del què parleu.
Sindicato Sindicat