Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
SBD-Inauguració CSA Calamarsa! 10 juny-tot el dia
06 jun 2006
Aquest proper 10 de Juny s´inaugura el CSA Calamarsa de Sabadell, amb una jornada plena d´activitats.
inauguració.jpg
#file_1#
Calamarsa, en marxa!

Situat al carrer Convent, davant la plaça dels Maquis, Calamarsa és un espai idoni pel projecte de Centre Social Alliberat (CSA). Antiga fàbrica de gel i vivenda, té una enorme sala a la planta baixa, dos pisos de sales petites, tres terrasses i més parts inutilitzables. Justament la rehabilitació és la tasca que més s´ha fet ara per adequar l´espai; i per obrir-lo, s´han realitzat ja una assemblea oberta i una reunió amb veïns (que seràn periòdiques) abans de la inauguració.

Aquesta és el proper 10 de Juny, amb una jornada sencera d´activitats per a totes les edats. S´obre amb jocs i animació infantil i una xerrada sobre l´alcalde Marcet i els seus opositors. Dinar, cantautors i marató d´acudits són les activitats per la tarda. Per la nit, cabaret amb 12 actuacions i concert musical amb grups de Sabadell i comarca.

Calamarsa és propietat d´una promotora immobiliària coneguda perquè plantejà, amb companys seus, tirar a terra els edificis abandonats de l´interior de l´illa convent-vilarrúbies i fer pisos. Projecte especulador que malgrat tenir el suport inicial de l´Ajuntament i amb la indiferència de l´Associació de Veïns, s´ha retirat per la oposició veïnal.

La gestió del CSA serà duta a terme per l´assemblea (oberta, cada dilluns a les 21h) i pels col.lectius que en formen part (amb variada implicació) i que són, de moment, l´Assemblea de Joves del Centre, la Plataforma Antifeixista de Sabadell, Ruptura i l´Assemblea d´Okupes.

Calamarsa tindrà la sala sociocultural, amb punts d´informació i kafeteria a la planta baixa. Les sales dels pisos s´usaran per a reunios i biblioteca, d´estudi, de tallers, de material de treball i per a col.lectius.

Les activitats previstes de moment són vàries. Seran difoses pel Calendari Mensual que editarem. Tallers (de repàs, sessions de massatges, expressió corporal, acrobàcia,etc), xerrades, debats i videofòrums (n´hi ha una desena de programats fins l´agost), lloc de reunió (entre d´altres, de la Campanya Diguem No a l´Estatut, la Xarxa Contra la Precarietat i el Moviment Popular de Sabadell, plataformes a les que Calamarsa forma part), com també s´ha habilitat una sala per a estudi nocturn al Juny. Fer una distribuidora de material alternatiu o cafetes temàtimaques, són més activitats que s´ampliaran amb la dedicació i compromís dels militants. Ampliar l´oferta d´activitats també dependrà de la percepció d´utilitat, i iniciativa dels simpatitzants, veïns, moviments socials, joves, i poble treballador en general.

El projecte de CSA és dinàmic, està obert i justament s´enriqueix de la participació de totes. Revisat i millorat amb el bagatge de l´experiència (Els Maquis, Can Barba, l´Euterpe) és una resposta a aquest sistema hipòcrita que prioritza els beneficis particulars a l´interès general i al paper de les institucions públiques que està colonitzada per una classe polítca al servei, justament, dels mateixos beneficis particulars. Un sistema que sobreviu gràcies a l´especulació, a l´acumulació de la riquesa d´uns, la precarietat de la majoria. Dir no a aquest model de país, de ciutat basat en el Marbella del Vallès, és el primer pas.

Volem ser una alternativa, basada en la desobediència a aquest sistema i amb la ferma voluntat que és imprescindible canviar-lo.

Calamarsa és una engruna d´aquest canvi. Una engruna per anar construïnt una alternativa de ciuat, al marge dels interessos econòmics i allunyats de les institucions públiques. Ser infraestructura útil per tothom, des de l´autogestió, amb iniciativa pel compromís social, la reflexió i la mobilització contra la precarietat és el nostre objectiu.

Malgrat les diferències, els desallotjaments i els oportunismes, que el projecte tingui futur i que es vagi construïnt una veritable unitat popular dependrà de la participació i l´esforç de totes.

Calamarsa ja està en marxa!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SBD-Inauguració CSA Calamarsa! 10 juny-tot el dia
06 jun 2006
Hi ha un canvi en el cartell, toquen els "The Morrikos vs El Suelo" i no toca "Rauxa" per un contracte que tenen firmat, em sembla...

Felicitats pel CSA! Endavant amb la lluita!
Re: SBD-Inauguració CSA Calamarsa! 10 juny-tot el dia
06 jun 2006
Felicitats a tota la penya de Sabadell!
Cada dia us ho curreu més, i més!
Re: SBD-Inauguració CSA Calamarsa! 10 juny-tot el dia
06 jun 2006
ENDAVANT CALAMARSA!!

WWW.KAOSENLARED.NET
Re: SBD-Inauguració CSA Calamarsa! 10 juny-tot el dia
06 jun 2006
Anem creant espais de llibertat!!
Sindicato Sindicat