Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: pobles i cultures vs poder i estats
Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
Ja fa 30 anys que l’esquerra independentista i el jovent català estem denunciant el pacte de la Transició, un Estatut al servei de Madrid i l’aprovació d’una Constitució monàrquica i espanyolista. Són més de 30 anys al carrer exigint un nou procés constituent i democràtic que parteixi de les aportacions de les classes populars catalanes. Mentrestant, els partits polítics amb representació parlamentària als Països Catalans han lloat els pactes de 1979, la Constitució espanyola i la resta de pactes autonòmics al nostre territori. Però la lluita i la conscienciació de la població més afectada per les injustícies dels Estats capitalistes espanyol i francès han aconseguit mobilitzar contínuament la societat catalana, en defensa dels seus drets, tant a nivell de reconeixement nacional com d’exigència dels drets dels immigrants, de les dones, dels i les treballadores, dels joves i de totes les capes populars del país. La classe política dels diferents indrets dels Països Catalans no ha vist més remei que renovar el seu discurs i reconèixer la necessitat d’un nou procés. Així, s’ha encetat el debat de la renovació estatutària que tantes esperances ha donat al jovent i a la població del nostre país. El 30 de setembre, el Parlament principatí aprovava un nou Estatut que, sens dubte, millorava les condicions comercials, administratives i d’autonomia per les classes benestants catalanes, posseïdores del sòl urbà, executores de les grans infrastructures, beneficiàries de la mà d’obra il·legal i de les condicions laborals precàries que patim. Però com ja és habitual en la política catalana, l’estira i arronsa amb els interessos econòmics de Madrid ha donat lloc a una retallada considerable de tots els fruits que en pretenia treure la burgesia local. Ara, aprovat al Parlament, retallat a Madrid i amb la previsió de presentar-lo a referèndum el pròxim 18 de juny, el jovent català i d’esquerres volem donar a conèixer el perquè cal anar a votar No i perquè cal seguir sortint al carrer. Fem un pas valent i diguem la veritat sobre què és aquest Estatut, sense caure en la banalitat possibilista d’aferrar-nos al 30 de setembre. Perquè ni l’un ni l’altre representen els interessos del nostre país.

10 RAONS PER ANAR A VOTAR NO

1. Perquè l’Estatut nega la territorialitat, la identitat i la realitat dels Països Catalans.

2. Perquè perpetua l’actual model autonòmic, constitucional i monàrquic fruit del pacte que 30 anys enrere va reforçar la divisió del nostre poble sota la màscara de la democràcia liberal.


3. Perquè no donarà lloc a cap avenç significatiu pel que fa el benestar del jovent i de la població treballadora.

4. Perquè no hi ha cap llei o apartat que reguli o pretengui avançar en una millora pel que fa la regularització del jovent nouvingut dels països més depauperats del planeta.

5. Perquè el futur de la nostra llengua seguirà en mans dels interessos econòmics de les multinacionals de la comunicació que operen al nostre país.

6. Perquè tampoc s’avança en l’assoliment del dret a una educació catalana, laica, popular i de qualitat al servei de l’estudiant i del seu aprenentatge integral.

7. Perquè amb l’Estatut no es preveu cap política d’igualtat home-dona i entre les diferents opcions sexuals, ni cap mesura que combati l’actual model patriarcal i totes les seves expressions socials, com la publicitat sexista, les desigualtat al món laboral, el reconeixement de tasques no remunerades atribuïdes a les dones o l’atenció a moltes necessitats primàries d’aquestes.

8. Perquè el dret habitatge digne seguirà considerant-se un luxe al qual només podran accedir-hi els i les joves benestants o que tinguin la sort de recaptar alguna de les engrunes que el nostre govern atorga en forma de subvenció o d’habitatge protegit.

9. Perquè l’apropiació i okupació de vivendes abandonades i en desús seguirà penalitzant-se i criminalitzant-se, mentre a milers de joves se’ls neguen espais alternatius d’oci no consumista així com la possibilitat d’emancipar-se.

10. Perquè amb el Nou Estatut del Principat, el futur del nostre territori i del patrimoni natural català seguirà en mans de la lliure decisió de les multinacionals i dels interessos supra-estatals. Ni la MAT ni el TAV seran replantejats ni la població catalana afectada serà més escoltada.

En definitiva, perquè totes les dones, tot el jovent, tota la població immigrada, tots i totes les precàries i treballadores de la indústria i del camp som les que quedem fora d’aquest Estatut. Perquè dintre dels Estats espanyol i francès el nostre país no té cap futur. Amb aquest Estatut no ens aturaran ni ens callaran.

Diguem No a un Estatut elitista, patriarcal i regionalista.

Sense Autodeterminació no hi ha democràcia

Països Catalans, Independència i Socialisme

CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
estic d'acord amb el comunicat però penso que, tot i que ho feu de bona fe, haurieu d'utilitzar un altre tipus de llenguatge més planer, que si el que voleu es arribar a la gent jove us heu de fer entendre més. Aquest canví, per posar un exemple, l'ha fet ultimament Endavant i els seus comunicats s'entenen molt millor, semblen més seriosos i són més amens

au, a seguir lluitant i treballnt amb les Assemblees de joves!

Endavant amb la CAJEI!
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
I per això cal pactar actes amb ERC, JERC i amb qui fagi falta, no?
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
Doncs jo trobo el llenguatge molt correcte.
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
una falta de respecte el titolar!

Les assemblees de joves no és el mateix que la cajei...
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
evidentment que les AJ's no són totes de la CAJEI però totes estan per un NO a l'estatut, tampoc cal posar problemes a tot...
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
05 jun 2006
molt bon comunicat !

Tots pel NO !!! Guanyareu !
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
06 jun 2006
l'important és el que dius, no com ho dius
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
06 jun 2006
jo com ja s'ha comentat, afegiria al títol: les Assemblees de Joves independentistes...

Per altra banda, bon comunicat.
Re: Prou Estatuts! Les Assemblees de Joves per l’AUTODETERMINACIÓ
06 jun 2006
venir con nosotros a votar no

erc+pp+cajei

coalicion electoral ya !!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more